Forum » Programiranje » random funkcija access
random funkcija access
baksuz ::
zdravo mene pa zanima ce gdo ve kako v accessu iz ene tabele ki vsebuje 15000 zapisov ven dobim 300 zapisov z random funkcijo
najlepsa hvala
najlepsa hvala
ElectricMan ::
SQL Query gre takole:
SELECT TOP 300 * FROM tabela WHERE ID_Zapis IN (SELECT TOP 300 Int(Rnd(ID_Zapis) * 15000) FROM tabela)
BigWhale ::
Joj, joj joj... subselect za tako trivialnost...
MySQL podpira tole...
SELECT * FROM lala ORDER BY RAND() LIMIT 300
MySQL podpira tole...
SELECT * FROM lala ORDER BY RAND() LIMIT 300
ElectricMan ::
@bigwhale:
A ti bereš vprašanje! Access ni enako MySql. Access ne pozna rand() in pa limit!!!!
Drugače pa napiši eno funkcijo v Visual basicu, ki vrača random. Access pozna jezik VB.
A ti bereš vprašanje! Access ni enako MySql. Access ne pozna rand() in pa limit!!!!
Drugače pa napiši eno funkcijo v Visual basicu, ki vrača random. Access pozna jezik VB.
> Access ni enako MySql
Res?
FYI: Jaz sem povedal, kako to naredi mysql, implementacije SQLa se razlikujejo, kako zelo se razlikujejo, je pa druga stvar. V marsicem se pa tudi prekrivajo...
Res?
FYI: Jaz sem povedal, kako to naredi mysql, implementacije SQLa se razlikujejo, kako zelo se razlikujejo, je pa druga stvar. V marsicem se pa tudi prekrivajo...
ja fantje hvala sam o jaz res tud ne znamto v Vb- ju naredit tko ce ma kdo mogoce kje to napisan all pa....
hvala
hvala
ToniT ::
Sploh ne vem, zakaj komplicirate:
V Accessu gre to tako:
SELECT TOP 300 *
FROM Tabela
ORDER BY Rnd([ID_Zapis])
V Accessu gre to tako:
SELECT TOP 300 *
FROM Tabela
ORDER BY Rnd([ID_Zapis])
Torej precej podobno kot v drugih implementacijah SQLa. Vse kar je treba je RTFM. Mar ne?
ej tonit hvala ti
je pa res preprosto pa sem ze tud drugje sporaseval pa niso vedel
se enkrta hvala
aja kaj pa pomen RTFM
je pa res preprosto pa sem ze tud drugje sporaseval pa niso vedel
se enkrta hvala
aja kaj pa pomen RTFM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [SQL] Unikatni izpisiOddelek: Programiranje | 2214 (1601) | 111111111111 |
» | (Access) query po datumuOddelek: Programiranje | 1933 (1508) | imagodei |
» | ASP: izbrati samo zadnji zapisOddelek: Izdelava spletišč | 939 (867) | swalow |
» | En enostaven querry v MySQL :(Oddelek: Programiranje | 1468 (1269) | krneki0001 |
» | MySQL združevanje tabel..Oddelek: Programiranje | 1711 (1526) | Nemenej |