» »

Glavna obravnava

Glavna obravnava

Sambrosa ::

Lep pozdrav

Imam eno zadevo na sodišču. Februarja so me poklicali na sodišče kot pričo.Pred tem sem bil enkrat že na sodišču,zarad te zadeve in sicer zaradi poravnave, ampak oseba ni hotela poravnati. Zadeva je taka da sem nekoga ovadil zaradi kaznivega dejanja -GOLJUFIJE. Oseaba mi je navajala lažne podatke stvari ki ni bila v takem stanju kot je bilo navedeno na papirju(imam kot dokaz) Sicer ga nisem civilno tožil ampak sem ga preko policije ovadil. No namreč zanima me, kako bo to izgledalo na sodišču, če je kdo imel kakšen podoben primer gl. obrvanave. Posolali so mi pa iz okrajnega sodišča. Prijatelj mi je rekel da je to una varijanta ko te zaslišujejo in ne vem kaj kot v filmih pa me je malo strah. Sicer se nimam kej bati ker me je oseba ki je prodajala stvar oguljfala za 300.000 sit. Kaj mislite se bo to dobro izteklo ali sem po domače povedano Popuš****. In v primeru da sodišče odloči da ne dobim povrjene škode, ki mi jo je zadal , ali bom moral kriti stroške sodišča jst?8-O

MadMicka ::

Kokr razumem se zadeva odvija pred kazenskim sodiščem. Postopek zoper tistega "goljufa" verjetno teče po uradni dolžnosti.

V takšnem primeru ti v nobenem primeru ne boš dolžan plačati stroške postopka. Sodišče pa lahko bodisi naloži obdolžencu, da ti povrne škodo, bodisi te napoti na civilno sodišče glede odškodninskega zahtevka.

In daleč od tega, da bi bilo tako zaslišanje bav bav :D Poveš pač, kar te vprašajo in kar misliš, da je prov, da poveš....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Vice ::

Ja te obravnave so hudič, vedar vzemi na znanje par nasvetov:
Preden se boš prikazal na sodišču daj za kakšno urico vzri v nebo, da te ne bodo toliko oči bolele po obravnavi, zaradi prekomernega obsevanja med procesom, definitvno se vsedi čim bližje mizi in se z nogami opri mize, da ti rebra ne bodo trpela ob brcih v stol in glej, da boš sedel čim bolj stran od radijatora in stene, saj človek hitro cvikne ob namišljenem udarcu, nikakor pa ne nosi s seboj vate ali papirnatih robčkov, ker se ti hitro pripopajo na rano in krvi se ne zbriše tako zlepa, kot s krpico iz 100% lana. Stalno govori nič ne vem in malo sukaj glavo levo in desno, da boš zgledal kot da nisi čisto pri pravi. Bolje da pozabiš kaj se ti je zgodilo, reči si, jebeš 300k, kot pa da zaradi obravnave dobiš duševne bolečine. Aja pa kakšne rezervne čevlje pred sodiščem vrži v grmovje, ker ven boš definitivno prišel bos.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Narok in tujina?

Oddelek: Loža
261820 (998) Tody
»

tožba zaradi povzročitve lažje telesne poškodbe

Oddelek: Loža
4416848 (13087) jrtjtejtt
»

Storil sem kaznivo dejanje - pravna pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6321749 (19261) lpknjst
»

Potrebujem pravniški nasvet (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
627588 (6078) Mehmed
»

Pričanje oz. kako se legalno izogniti pričanju na sodišču ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8122733 (20242) nurmaln

Več podobnih tem