» »

Pregrevanje procesorja zaradi skystar2 kartice

Pregrevanje procesorja zaradi skystar2 kartice

bencinaj ::

Pozdrav
Moj problem je, da se mi procesor prekomerno greje ko imam vklopljeno SS2 (za gledanje satelitske TV) in sicer brez da bi bil procesor kaj obremenjen - 5% obremenjenost).
Imam AMD 2600+ in ASUS ploščo, napajalnik 350W, dva diska 512RAM, hladilnik je original.
Normalno pri izklopljeni SS2 je procesor na okoli 50°C, ko pa jo vklopim pa v 15min zraste na 80°C (merjeno z ASUS probe programom). Procesor je ta čas obremenjen samo od 0 do 5%. To je že zelo kritična temperatura za ta procesor.
Poleg tega tudi napetost 12V naraste na 13.3V.
Je pa čudno, kajti če kako drugače veliko bolj obremenim procesor npr. z igrico pa se ne pregreva tako zelo.
Kaj je imel še kdo take probleme?!?!
Bojim se da bom še računanik skuril.

ferdo ::

si siguren?, malo nelogično se sliši..

probi izmerit temperaturo procesorja s termočlenom, takrat, ko ti asusprobe meri 80°C, FIZIČNO izmeri temperaturo,in se boš prepričal, kdo laže. Če prst ne boš mogel držat 3s na CPUhladilniku potem je res vroč.
Drugače, pa je tvoja panika brezveze...

Če laže program, je nek software bug, ki ti to temp. prikaže, kot neresnično..

bencinaj ::

Kot kaže temperatura ne laže.
Sicer so rebra hladilnika malo hladnejša vendar ne več kot 10°C.
Mislim, da sem našel problem ko sem preizkusil z še enim dodatnim ventilatorjem na procesorju. Kot kaže ta originalni BOX hladilnik premalo hladi. Verjetni bom moral zamenjati Hladilnik. S tem ko sem držal še en ventilator zraven je temp. padla na 55° in se je stabilizirala. Kakšen ventilator mi predlagate za male pare in učinkovit. Imam pa nizko ohišje zato je malo prostora na vrhu procesorja. Rabil bi kakšnega z stranskim vpihom zraka ali pa da je nizek.

ferdo ::

NAPISAL si, "po 15min zraste na 80°C" tebi se v vsakem primeru, če imaš ali, če nimaš vklopljeno SS2 tako dvigne temperatura.
Praviš, da imaš nizko ohišje, "kaj je to nizko" imaš baby/mini tower ohišje? IMAŠ definitivono premajhen pretok zraka v ohišju, skozi CPUhladilnik PA 100% premajhen pretok..

PS: Povečaj dotok svežega zraka v ohišje in povečaj vrtljaje na CPUhladilniku, in potem poročaj.

S samo menjavo boljšega CPU hladilnika ne boš niš pridobil, samo cel sistem, se ti bo hitreje segrel "škatla", ker bo boljši CPUhladilnik hitreje odvedel toploto v okolico, to bo sprememba.

Kupi novo ohišje z ventilatorjem.

Napisal si da se ti je temperatura stabilizirala na 55%C, kaj sem ti pa jaz napisal glih kar, to je to, sveži zrak povleči v tvojo majhno škatlo! ali ukrepaj po zgornjih navodilih.

LP

PPS: naredi to kar sem ti rekel, če nimaš financ se temu prilagodi-odstrani stranico ohišja.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ferdo ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Intela i7-860

Oddelek: Navijanje
413739 (3092) TeraTM
»

koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
222261 (1575) xenon74
»

Temp. procesorja je 66 stopinj ?!?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
231594 (1301) Roadkill
»

Odprto ohisje napajalnika

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211437 (1074) TESKAn
»

Hipoteza: "VODNO HLAJENJE" >>>>resnica čaka