» »

TRONOTE prenosniki?

TRONOTE prenosniki?

polde66 ::

A ma kdo kake izkušnje z njimi, zdele poteka akcija in so tko za cca 20 ksit padle cene. Solidn z celeronom 1.5 in dvd-+r 8x pekačem pride reci piši 204, ma pa samo 256 rama katerga bi nadgradil na 512.
Ma kdo kake izkušnje pozitivne kot negativne? Za resno delo mam stacionarca tega pa za okol jot dopust študij in še kej. Bi bla prava izbira?
polde

neoto ::

Celeron ali centrino?
Če kej misliš okol hodit, boš rabu še kakšno wireless kartico...

bradek ::

One word: ne.

Ce pa hocs vedt zakaj pa mal uporabi iskanje, je bilo ze velik tega napisanga na forumu

polde66 ::

sem prebrskal vse teme nazaj, največ se je pisalo o prenosnikih v maju in oktobru ( halo!!!) od takrat so cene padle, kvliteta je drugačna, sestavni deli so drugačni, skratka tehnologija je šla naprej. Za kompjuter ne mislim dnarja stran metat, garancija pri tronote je 24 mesecev, cel dan ne mislim po tipkah hodt, skratka predvsem je zadeva namenjena za počitnice ko me ni kak mesec in pol. Da pa ni ibm me pa tud briga ker ne bom mel tega za statusni simbol,
mi je zanimiv seveda tudi siemens fujitsu s svojimi AMILO serijami, vendar ko prekladaš nakladaš premlevaš kamlu prideš na 400 jurjov kar se meni zdi za prenosnik glede na hitrost razvoja tehnologije mal preveč dat.
NPR kolega je kupu pred manj kot 1 letom HP z procesorjem 1.8 pentium: kje pa še prodajajo to zadevo pa še leto ni naokoli? pa je bla cena okol 350 v akciji.
meni je važn dvd pekač, vsaj 40 HDD rajš bi več, 512 rama, WLAN, grafika je pa itak loterija , teža me ne matra, baterija tud ne.
Smisel mojega vprašanja je: ali kdo zadevo ima in kako je zadovoljen z njo.
Prebral sem vse revije katere izhajajo pri nas vendar TRONOTE ni nikjer omenjen. Zato me to zanima, verjamem pa da je med najbolj prodajanimi zaradi pogojev plačila in garancije ter cene.
TRONOTE ima široko paleto prenosnikov in ta kateri me zanima ima :T47 CXD - intel Celeron M 1.5, 256 rama, 40 HDD 5400, Wlan, 4x usb2.0 ter integrirano grafiko ter dvd pekač 8x. Košta pa 204 ksit, seveda bi nadgradil ram na 512. Za podobn denar dobim v tujini tudi siemens fujitsu AMILO L-1300 kateri ima podobno konfiguracijo pri nas pa stane 290 ksit.
polde

neoto ::

Mogoče pač nisem imel sreče z mojim tronotom. Kvaliteta izdelava me ni prepričala, res pa je, da za ta denar dobiš skoraj največ kar je mogoče.
Odločit se morš sam. Jaz ne bi kupil celerona (še sploh ne 1.5, pa čeprav je Mobile verzija), je wlan kartica priložena? Malo še poglej med kakimi Solonote prenosniki...

polde66 ::

no tole je že mal konkretnejši odgovor ja
Katrica je zravn.
Sej me prav zanima ali ni mogoče boljša verzija 2.8 P4 pa vse ima razen Wlana ne, kater pa tudi ni problem, ker stane usb Wlan cca 6 jurjov
polde

DSmidgy ::

Celeron-M 1.5 je podoben isti kot Pentium-M 1.4 ali 1.3. Ma pol manj predpomnilnika in nima mehanizma za zmanjševanje frekvence (ne špara z baterijo).

Čisto vredu zadeva - glede na to koliko je cenejši.

polde66 ::

ma tale z 2.8 P4 pa stane 230 ksit, in ima 512 rama , 40 hdd 5400 rpm, 8x dvd pekač in vse ostalo isto kot tale z celeronom.
Kaj pridobim ali zgubim z P4?
polde

bradek ::

polde66 ocitno si zelo slabo pregledal forum

polde66 ::

pol me pa razsvetli
Mnenja so tako različna med seboj da si kake slike človk, kater se spusti v branje tem ne more ustvarit
Nič drugače ni v revijah
pol pa bod pametn če si lohk
Če bi v temah potegnu bistvo ven tega vprašanja nebi postavu
Bradek tkole zadeva stoji.
Če misliš mi odgovori če ne pusti pri miru.
polde

pingec ::

tega z 2.8mhz p4 sem mel po rokah, ne vem no men se je zdel cist soliden, baterija zdrzi tam uro in pol npr srfanja, kot celota se mi je zdel zlo fajn, z dvakat drazjimi se ne more primerjat predvsem po kvaliteti lcdja in teži, drgač pa je zlo uporaben, ta p4 verzija ti je vredu predvsem če ga malo nosiš naokoli in ga maš večinoma na napajanju.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

polde66 ::

no fino, to je že bolj vzpodbudno, hvala Pingec
polde

nurmaln ::

Celeron-M 1.5 je podoben isti kot Pentium-M 1.4 ali 1.3
Upam da je to samo kakšna bolna šala. :\ Kdaj sta si bila pa Pentium in Celeron blizu??? Nikoli in enako je tudi pri seriji M. Tist o L2 cache in šparanju elektrike pa je res.

Sicer pa ni poanta brand name prenosnikov v tem da bi bli kakšen statusni simbol. Cena je pač večja ker se za samo izdelavo uporabljajo mal drugačni postopki in materiali. Pri low-end prenosnikih se vsaj po mojih izkušnjah najbolj pozna pri ohišjih (ki so pri raznih *notih nekvalitetna, škripajoča pokajoča...).

Že res da je pri brand name prenosnikih veriga ljudi ki morajo zaslužiti preden ti dobiš prenosnik daljša, ampak zavedaj se tudi, da je cena izdelave 100 kosov posameznega modela prenosnikov (kolikor jih sestavi kakšen tronote) neprimerno višja kot cena izdelave 100.000 kosov posameznega modela. Ker so stroški izdelave *notov precej višji pač uporabljajo ce(ne)nejše komponente.

Predlagam pa tudi da si ogledate kakšne analize, ki jasno kažejo da grejo garažni proizvajalci prenosnikov počasi PA-PA.

DSmidgy ::

Jest sem hotu povedat, da je C-M 1.5 približno isti po zmogljivosti kot P-M 1.4 ali 1.3.

Sem enkrat test na tom's hardware gledal in so bile razlike minimalne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916206 (7167) Seb4
»

prenosnik do 280k (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
956588 (5295) gamaman22
»

Nakup prenosnika do 200.000 SIT

Oddelek: Kaj kupiti
404392 (3684) Jan987
»

prenosnik (noname ali brand)

Oddelek: Kaj kupiti
393715 (2492) murmur
»

Kater prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
472641 (1809) OwcA

Več podobnih tem