» »

Šotor

Šotor

BlackHole ::

Rad bi kupil nek soliden šotor za vsaj tri osebe pa me zanima
kakšni materiali so boljši (odporni na dež pa to). Potem me zanima, če je kdo gledal cene v Avstriji, če so kaj cenejši gor. Drugače pa, katere znamke šotorov so priznane, če sploh so katere. Rabim pa predvsem za poletne dni, da ne bo kdo mislil da grem na Aljasko.

vuego ::

Js bi tudi rabu nek tak šotor.

Blackhole: Kolk si pa pripravljen dat?

luni ::

Hm zakaj bi kompliciral? Jaz sem kar hodil mimo hervisa, zagledal akcijo sotor za tri osebe (pac iglujcek) + armaflex + spalna vreca za 15k in sem pohopsal stvar. Ni mi zal... Sotori pa so menda itak vsi odporni na dez.
Artificial Intelligentia

ABX ::

Zagledal sem na Tv reklami Aptivo v akciji pa kupil, itak na vseh pc-ih se da tipkat.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Tjulenj ::

ah, ce rabs samo za 2x letno na morje it, je cist navadn iglu superca. vodoodporen je (3 dni neviht je zdrzal brez zamakanja) sam mal bl mejhn je. ni ravno za tri osebe no tako kot pise... se dva imata bolj guzvo kot ne, sploh ce hoces imeti se prtljago pod streho.

ahac ::

Zdej so itak vsi šotori iz kolkr tolk dobrga materiala.
Gledat morš, da ne bi slučajno po šivih voda prišla notr ( v kakšnem full cheap šotoru).

Monster ::

po mojem je vredu če si kupiš enega navadnega iglujca, sm jest bi na tvojem mestu kupo čim večjega za kak 4 osebe, da se bo not dalo fulla free spat, se se na ceni ne bo poznalo. po mojem so cene nekih dobrih šotorov za 4 osebe okol 20kSIT-25kSIT:\
več dnarja več muzike ne:P
Ka zaboga...

BlackHole ::

Ja saj, jaz bi kupil šotor za 3 osebe, noter bi pa spale 2 osebi, tako da se lahko razkomotiš. Pripravljen pa sem dat toliko kot je vreden, saj mislim da se ne razlikujejo kaj dosti v ceni.

Cr00k ::

od northlanda so najboljsi igluji.... pa ce bos rabu za 3 osebe ..kup unga k pise za 4 ali pa celo 5 oseb...

gorenc ::

sej tudi sotor za na aljasko ni nic vec izoliran kot tisti namenjen poletnem taborjenju. Razlika je v materialu in kakovosti izdelave. sotori namenjeni 4 letnim casom in goram so veeeliko bolj odporni proti vetrovom, aerodinamicni (preizkusajo jih v vetrovniku!), klini so ponavadi aluminjasti, za sneg lopatice, palice pa so iz dur aluminija (boljsa stabilnost v vetru)
kvaliteten sotor za taborjene mora biti nujno narejen iz dveh plasti. npr. notranji iglu iz vodoodbojnega (!) iz zracnega Texlite ki je hkrati tudi mreza za komarje - zeloooooooooo pomembno:) , zunanji material pa je ponavadi plahta iz aluminiziranega poliamida z lepljenimi sivi - vodotesen (!). palice so iz fiberglasa.

dobre firme so north face, marmot, bibler, ferrino,... pri nas bos dobil kvecjemu ferrino, salewa (zelo dobra firma) in malo manj kvaliteten high peak. jaz ze 6 let uporabljam ferrino svalbar lite, za dve osebi, namenjen tudi uporabi v visokogorju. Sicer sem zanj odstel takrat celomesecno placo (dijasko), ampak mi se danes sluzi brez problema. Uporabljam ga 20-30 dni v letu, ob vsakem vremenu.

priporocam ti model ferrrino summertime, cena okoli 30.000SIT, ogromno izbire pa ima recimo iglu sport na vicu v ljubljani.

SkIDiver ::

varjeni šivi to je menda zloooo pomembno


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri šotor kupiti

Oddelek: Loža
147224 (1373) fikus_
»

Dobavitelj šotora nekje v Evropi

Oddelek: Loža
122107 (1049) maco-maco
»

Kampiranje v šotoru (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5519665 (15561) Tocko
»

Nakup šotora (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5421349 (5695) huelz
»

Izbira šotora

Oddelek: Loža
114666 (2153) zcetrt

Več podobnih tem