» »

Kateri šotor kupiti

Kateri šotor kupiti

Mare3 ::

Zanima me kateri šotor se splača kupiti za 4-5 oseb do okrog 150€.

eos ::

Jst kupujem šotor za 3 osebe in se odločam med temi modeli:

http://www.merkur.si/sezona/oprema-za-k...
http://www.promontana.si/spletna-trgovi...
http://www.mixi-caravaning.si/katalog/p...
http://skinflint.co.uk/eu/a606523.html (65 EUR v Intersportu)
http://www.enaa.com/oddelki/sport/izd_1...
http://www.enaa.com/oddelki/sport/izd_1...

Kaj od navedenega priporočate in zakaj, ima kdo s katerim od teh šotorov kake izkušnje. Šotor bom uporabljal najprej na enem festivalu (teden dni), potem pa še za kako kampiranje na morju, ne pa v kakih ekstremnih razmerah (gore ipd.). Uglavnem iščem šotor za 3 osebe, ki ima vsaj 2000mm vodnega stolpca, dvoslojni, da ima dobro zračenje z max. ceno 100 EUR, raje manj kot več. Vnaprej hvala za odgovore.

Alamar ::

Koliko oseb bo pa bivalo noter? Če tri, svetujem nakup večjega šotora. Priporočljivo je imeti šotor vsaj +1 na predvideno število oseb. Razen, če ga misliš uporabljati le za spanje in boš imel vso kramo v avtomobilu. Osebno z ženo uporabljava šotor za 4 osebe in je ravno prav.

Če boš bival sam oziroma v paru priporočam šotor dokaj priznane firme. Kot si ugotovil mora imeti zadosten voden stolpec, poleg tega priporočam še integrirano dno in varjene šive, zadostno zračenje in čim več prironih žepkov. Priporočam tudi nakup dodatnih kvalitetnih klinov, saj so priloženi skoraj vedno popolnoma neuporabni (sploh v tem cenovnem razredu).

šernk ::

sam imam od mckinley za 3 osebe. v dveh se da spati lepo notri, v treh pa ni pogojev, sploh če si mal večji.

zaenkrat je preživel par močnih nalivov, klini so kot so, vendar več kot dovolj za držat šotor, 10 klinov in ga noben veter ne dvigne, dobiš jih pa ene 20-30 zraven. spušča pa praktično v trenutku kot vsi ostali. predlani držal 3 dni konkretnih ploh, komaj da se je umes posušil, no potem smo se odpravili domov in gremo drug dan pogledat, vsi šotori od A do Ž so spuščali, tako da za tistih 60€ je super šotor, ravno čudeža zata denar pa nemoreš pričakovat.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

HeiJack ::

Quechua all the way. 3 leta ponosni lastnik, najboljši patent, kater bi ustrezal je pa mal za pogledat. Škoda da ni uradnega uvoza, se pa da preko neta naročit po povzetju ali pa Decathlon Udine vabi.

SkIDiver ::

Kline lahko ugodno nadomestiš z rostfrei palico, ki jo kupiš v kaki železnini. Če nimaš orodje jih prosiš, da ti jih narežejo na enako dolge kose in na koncu ti ostane samo še delo, da na enem koncu zakriviš, da dobiš kavelj in pobrusiš špico.
No mogoče je to nekomu dražje kot kupiti malo boljše kline. Sam imam vse orodje pri roki in mi je bilo najceneje kupiti samo palico primerne debeline ter dobro urco časa za izdelavo.

LuGi ::

HeiJack je izjavil:

Quechua all the way. 3 leta ponosni lastnik, najboljši patent, kater bi ustrezal je pa mal za pogledat. Škoda da ni uradnega uvoza, se pa da preko neta naročit po povzetju ali pa Decathlon Udine vabi.


Ta je očitno uradni
http://quechua.50webs.com/ponudba.html

Moj naslednji bo ziher quechua!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

JanezekNovak ::

http://www.euroairsoft.com/

St235 ::

Jaz imam tega:
QUECHUA 2 Seconds AIR III

Cena v Dechatlonu je bla okol 70€ in do sedaj nimam pripomb. Razen, ko sem ga prvič skup zlagal sem se počutil kot totalen idiot :)

eos ::

lakotnik29: je ta tvoj quechua dvoslojni oziroma kako se obnese v primeru dežja, si imel že izkušnje s tem?

v šotoru bom zaenkrat sam, sicer pa največ dva, tako da pomoje je šotor za 3 osebe najboljša izbira.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: eos ()

KrazyIvan ::

@Lakotnik29: Kako je z založenostjo Dechatlona s šotori? Ali je možno zadevo kako rezervirati oz preveriti zalogo, da ne bi šel
v Udine samo obrnit?
smoking!

St235 ::

jaz sem bil tam ravno v soboto, ko smo se vračali v slo in so imeli ogromno ponudbe. Ne vem za vsak specifičen model ampak dvomim, da kaj ne bi imeli. Seveda jih lahko pokličeš ali preveriš njihovo speltno stran. Žal vse v italijanščini, čeprav nekateri prodajalci so govorili tudi nekaj angleščine.

Kar se dežja tiče: V petek nas je pošteno opralo in je blo vse ok, niti kaplice vode v šotoru, nobenega problema z vetrom.

Kaj več žal ne vem, ker sem ga dobil to pomlad in sem dosedaj v njem bival 2x po en teden. Slabo vreme pa je bilo samo ta petek. Je pa dvoslojni, oziroma ima splanica svojo sloj, ki je ločen od zunanjega zaradi kondenza. Sama spalnica ni vodoodporna. tukaj imaš natančnejšo predstavitev http://tente.quechua.com/en/tent/r-8,a-...

Waterproofing : Like all Quechua tents, the waterproofing has been particularly well-developed, approved in lab tests (WHOLE TENT in a shower of 200 litres/hr/m2!) and in field tests. (PU coated polyester flysheet, 120g/m? polyethylene groundsheet, thermobonded sealed seams.) A breathable polyester bedroom under the flysheet means you aren't in contact with the condensation that forms naturally on the inside of the flysheet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Zengarden ::

Ima kdo od vas strešni šotor?
Zdi se mi dobra rešitev za moje potrebe. Dosti je napisanega na internetu o prednostih in slabostih. Me pa najbolj begata 2 stvari:
1. zadeva ima 50+ kg. Je sploh dobro takšno kilažo prevažati na strehi na dolge relacije? To, da je zračni upor in je potrebno prilagoditi max hitrost mi je jasno.
2. Živim v bloku. Ko bom šotor imel enkrat gor, ga ne bi snemal po vsaki uporabi. Kako zadevo uspešno zaščitit pred krajo.
Digitally affected

mailer ::

V tvojem primeru bi se odločil za drugo vrsto šotora. Sicer so namenjeni za daljše relacije ampak na drugačen način, kot imaš v mislih.
Ko greš na potep ga daš na streho in ko prideš domov ga snameš. Zate je boljša varianta nakup kombija in vgradnja zložljive postelje.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

fikus_ ::

1. za avto da podatek proizvajalec, koliko je dovoljena teža tovora na strehi. Zavedat se moraš tudi, da se precej spremenijo vozne lastnosti.
2. To rešiš s kakšnimi nestandardnimi vijaki in podobnim. Vedet pa moraš. če si bo kdo zaželel šotor, ga bo verjetno tudi dobil, ali pa pri neuspešni "izposoji" poškodoval.

Še en + za vozulo v katerem lahko prespiš, kakšen kombi, berlingo (XL), . . . . in podobni z montažno posteljo. Ni potrebe po homologaciji (oddaja Volan pred kratkim, Berlingo, montažna postelja s predali in vgradnim hladilnikom za okrog 3k€)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira družinskega šotora

Oddelek: Loža
245825 (4975) buttcrack
»

Kampiranje v šotoru (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5519677 (15573) Tocko
»

Šotor za kampiranje

Oddelek: Loža
72238 (2032) cebelar123
»

Nakup šotora (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5421353 (5699) huelz
»

Izbira šotora

Oddelek: Loža
114667 (2154) zcetrt

Več podobnih tem