» »

Nakup šotora

Nakup šotora

«
1
2

koyotee ::

Iščem šotor za 2 ali 3 osebe, torej iglu ali nekaj podobnega. V intersportu sem nasel McKinley, ki je celo 5€ cenejši kot ta na linku. Torej na voljo je 100€, rabim pa najboljše za ta denar.
Hvala in lp

edit: 2 x s ----> 2 x š 0:)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
  • spremenil: koyotee ()

A. Smith ::

Odvisno od tega, kje boš kampiral, bodi pozoren na to, kolikšen vodni stolpec bo šotor imel. 1500mm, ki sem ga včasih imel, ni zadržal niti ene same konkretne plohe. 4000 pa zdrži dva dni srednje močnih padavin. Tale ima 2500mm, kar ga najbrž naredi primernega za kakšen obmorski kamp.

Morda že veš, da je to lastnost, na katero gre paziti, in je moj komentar zaman. Pa vseeno - za vsak slučaj.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Vikking ::

kupiš šotor za par evru, kupiš navadno folijo za par centov in ko je potreba zadevo prekriješ. Nepremočljivo, pomaga tudi kadar je zunaj mrzlo (zadržuje toploto). Če folijo umažeš ali raztrgaš se ne boš sekiru sej si jo kupil ceneje kot pivo.

Jakka ::

Predlagam šotore Ferrino. Prodaja jih Iglu šport. Šotori.
Recimo OUTDOOR EXPERT - Ural 3 - 100€.

Kvalitetno izdelani in izredno vrzdžljivi. Plus pri teh šotorih je (večini), da je šotor spodaj podaljšan navzven, kot predprostori pri prikolicah. To zelo prav pride pri slabem vremenu in neurjih, saj še dodatno zaščiti šotor, gor lahko naložiš kamenje, pa v šotor nič ne piha.
Imam tak šotor in sem imel možnost preživeti eno noč z veliko dežja v njem. V njem sploh nisem vedel, kako je zunaj, zjutraj pa nisem imel nobenega dela, pri drugih pa zabava. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jakka ()

joker16_7 ::

Tudi jaz iščem podoben šotor. Za 2 do 3 osebe, iglu oblika, npr. takšno ali pa takšno. Drugi mi je precej bolj všeč, vendar rabim šotor z večjim vodnim stolpcem (vsaj 4000). Pomembno je tudi, da je kvalitetne izdelave in kar se da lahek (max. 8-10kg). Bi prosil, če pozna kdo kak konkreten link, da ga prilepi. Cena ni pomembna.

Hvala. ;)

P.S. Sem pregledal vajina linka, vendar ni nobenega takšnega ki bi nekako izpolnjeval moje zahteve.:8)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: joker16_7 ()

Jakka ::

Kvalitetnega šotora oblike na 1. linku ne boš dobil, ker nikoli niso obstajali. Šotor na drugem linku je pa zelo podoben OUTDOOR EXPERT - Rupal 2, najdeš na linku, pa 3kg ima. Spregledal?

gzibret ::

Se strinjam s Hundey-em. "Predprostor je nuja, da v primeru dežja ni treba imet blatnih čevljev v šotoru, pa še manjša verjetnost je, da teče not. Samo mora bit predprostor v redu narejen, da ga manjša sapica ne odpihne.
Vse je za neki dobr!

joker16_7 ::

Kar vredu tale OUTDOOR EXPERT - Rupal 2. ;) Kako je pa kaj z vodnim stolpcem? Zame precej pomembna lastnost.:\
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: joker16_7 ()

Jakka ::

Najbolje, da pokličeš v Iglu šport ali greš pa tja. Ti bodo gotovo tudi te informacije podali.

gzibret: Nisem mislil, da je predprostor nuja, je pa zelo dobra zadeva, tudi če je majhen, za shranjevanje mokre obutve in oblek. Bolj pomembno je, da je šotor spodaj podaljšan. Tako ne more pihat v šotor in pod njim, pa tudi voda ne more priti not. Si dobesedno v bunkerju, medtem ko si v klasičnem bolj pod dežnikom do tal. :)

mejdun ::

Pozdravljeni!

Bom nadaljeval kar v tej temi.

Tudi jaz iščem šotor in sicer za 2 osebi (pa je lahko malo bolj udoben :D .
Vendar so vse cene, o katerih ste se pogovarjali, precej..... visoke (relativno).
Prva trgovina, ki mi jo je brskalnik ponudil, ima nekaj šotorov, ki pa so precej cenejši, pa me zanima, kaj bi lahko bile njihove hibe (kakšna podloga morda?)

Osebno se odločam med dvema-glavni stvari na tehtnici sta višina pri enem in vodni stolpec pri drugem. :))

http://www.tabornik.com/product_info.ph...
http://www.tabornik.com/product_info.ph...

Hvala za kakršn koli mnenje8-)

globoko grlo ::

hja, jest sm kupil v hervisu šotor za 4 z vodnim stolpcem 1500 mm, šotor je bil pa 10 al 12 čukov z nekim "hudim" popustom. TO je blo ene 4 leta nazaj, pa še dons dela. In je preživel hude, par ur trajajoče nalive. Sem se tudi sam spraševal kako je s temi stolpci, pa je teh 1500 zgleda zadost.

Drgač pa res še en polivinil za povrh in je zadeva rešena.

lp

;-) ::

šotor še ti dans dela:D Ne me jebat no šotor dela::\

Ziga Dolhar ::

Mal bom 'ugrabil' temo: NAKUP PAVILJONA (Arafata, Gadafija ... pač vašega najljubšega diktatorja).

Danes sem v Merkurju iskal arafata, in poleg "običajnega" (5 do 8 tisočakov) našel še mal bolj 'komplesnega' na pogled, z že predsestavljeno konstrukcijo, ki se po potrebi 'razpre' kot dežnik. Sledijo fotke:







Tale pride 18k. (Ja, MEDENA, v tolarjih!)

Ima kdo kake izkušnje s takelimi? Po eni strani se mi zdi fino, da je mogoče malo bolj trdna konstrukcija in precej bolj praktična za podiranje/'zapiranje' po potrebi v primeru vremenskih neprilik, kar je pri enostavnejših vseeno mal tečno. Po drugi strani pa me skrbi, da se vsak nedolžen zlom oziroma izkrivljenje kakega dela ne da odpravit tako, da bi poškodovan del preprosto vzel od kakega drugega paviljona.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

Za easy varianto "arafata" (gadafi je nakupovalni center na Bledu), lahko rečem samo to, da zadeva ni primerna za poletne nalive, sploh če še zraven piha veter.

Plastični cevni kotniki se izkažejo za prešibke, ko se voda začne nabirati na strehi "arafata". Vzrok: folijo ni možno dovolj napeti, da bi voda zanesljivo odtekala in se tako začnejo nabirati luže na strehi konstrukcije in krrrk...

Res so v Merkurju pred leti polomijo menjavali brez vprašanj, samo niso pa krili škode, če je "arafat" padel na kaj dragocenega.

Za high-tech varianto ne vem kako se obnese v praksi .
Nekoč je bil Slo-tech.

;-) ::

Azrel glumiš arafata smo imeli na parceli 3 leta +, samo platno smo dali delat vsako poletje novo. Tisti plastični koti oz. kako se reče so pa dovolj močni, prej popustijo vrhnje palice (stranske 4 so pa kar močne).

Ziga Dolhar ::

Azrael, s klasičnimi gadafiji imam precej izkušenj, brez skrbi. En je 'zdržal' pet let (vsako leto se je seveda ob prvem nalivu/vetru sesul in skrivil, a je nato BP zdržal nadaljna dva tedna), medtem ko mi je predzadnji precej pretrpel v treh tednih na enem izjemno vetrovnem rtu, lanskoletni pa je utrpel nevšečem zlom.

In veš kaj je največja ironija pri vseh treh? Kljub temu, da so od istega prozvajalca, imajo _različne_ premere in dolžine cevi. Ne morš verjet! Kombiniranje delov je tako precej omejeno.

No ... bistvo mojega vprašanja je še vedno, če ima kdo kake izkušnje s tistim mal bolj 'kompleksnim'. Je stvar res bolj praktična, ali je morda še bolj občutljiva in lomljiva?

p.s.: Hmmm, v Merkurju so menjavali polomije al kaj? Svašta ...
https://dolhar.si/

Azrael ::

So menjavali, da (v Radovljici), zdi se mi da je to bilo 4 ali 5 let nazaj. Naj bi bila neka "serijska napaka" in so delili še malo več te plastike, kot si jo (polomljene) prinesel nazaj.

Priznam pa, da po tistem arafata nismo več sestavili (se je zgradilo trajno rešitev - nadstrešek) in je mogoče čisto res, da delčki sploh ne pašejo skupaj.

V glavnem tukaj je bilo po pregovoru , kdor jezika špara...
Nekoč je bil Slo-tech.

koyotee ::

danes sem za 68€(50% popusta) dobil : mc kinley northlight 2

zadnji nazalost :P
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Nejc Pintar ::

Jaz pa bi potreboval nekaj lightweight miniaturnega za 2 osebi, kaj se mi tukaj splaca?
Lahko je biti prvi, če si edini!

Jakka ::

Za kakšno ceno? Pomembna kvaliteta?

t-zonaz ::

sam imam en šotor Ferrino (3 osebe) že kakih deset let. Preživel je že najhuše pripeke in nalive. Danes še vedno ne prepušča nobene kapljice.
Vsekakor se splača v ta nakup vložiti malenkost več in kupiti kvaliteto. Dolgoročno se obrestuje.
lp
t-zonaz

joker16_7 ::

Sem temeljito pregledal celotno stran in se tudi pozanimal določene stvari. Ugotovil sem da sta mi nekako najbolj po godu OUTDOOR EXPERT - Ural 3 in pa OUTDOOR EXPERT - Rupal 2. Oba imata predprostor, sta kvalitetna, lahka in dokaj poceni. Zato me zanima za katerega bi se vi odločili, ker meni se zdita precej podobna. :\

P.S. Kot že rečeno; zelo pomemben je vodni stolpec (min. 2500).
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: joker16_7 ()

Jakka ::

Hm, očitno imam nekaj podobnega Ural 3. :D No, kaj izbrati...

Rupal 2 je mnogo lažji kot Ural 3. Pri Rupalu spiš vzporedno na vhod, uralu pravokotno Rupal 2 je manjši, Ural 3 večji in udobnejši, za dva je idealen, ravno dovolj prostora za spanje in prtljago v notranjosti. Kvalitetno sta pa enaka.
Torej, če ti ni pomembna teža in velikost, ter imaš rad udobje in neodvisno vstopanje in izstopanje iz šotora (da ni enemu treba plezati čez drugega), Ural 3. Če je pa pomembna teža, pa te rahlo pomanjkanje prostora in "stiskanje" ne moti >:D, pa Rupal 2.

Shifty ::

Tukaj je govora samo o sotorih za 2-3 osebe, imate kaksen predlog za 4? Rabim hitro, Metal Camp se bliza:D
AMD X3 720 Black@3200
Sapphire 790GX

globoko grlo ::

jp, se splača met eno "cifro" večji šotor samo zaradi ruzakov&stuff, je dosti bolj udobno

KandazaR ::

Če je denar je za štiri osebe dober OUTDOOR EXPERT atlas 4 (cena nekaj čez 200€) ali pa OUTDOOR EXPERT karakorum (cena 160€) vendar je veliko manjši od atlasa->bolj se boste stiskali.

STASI ::

Vaude ima nekaj lepih šotorov.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

joker16_7 ::

Odločil sem se da bom kupil OUTDOOR EXPERT Rupal, saj ima Rupal 2 lepljene šive, kar pa ni dobro za deževne dni. Rupal ima varjene.:D Prav tako ima Rupal aluminijaste palice, Rupal 2 pa tiste neke steklene, ki niso najbolj za veter. Kar se pa tiče Ural 3 pa ima prav tako te slabše palice, ki niso najbolj za veter. Torej edini, ki ima vse: velik vodni stolpec, aluminijaste palice, varjene šive in ima prostora za tri (eno mesto zasede prtljaga:D ) je OUTDOOR EXPERT Rupal. Sem slučajno kaj spregledal? :\
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: joker16_7 ()

jype ::

Manjši šotor pomeni tudi, da je bolj toplo not, če so ljudje edini grelci - ne pozabi tega.

joker16_7 ::

Že že, vendar kaj nista Rupal in Ural 3 nekako enako volumensko velika? :\
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

klobjan ::

Jaz tudi iščem šotor, malo bolj komot variante z višjo notranjo višino. Rabil bi ga za potovanja z avtom in sicer za 2 osebi.

moja prva izbira je FERRINO SHABA 3, ki so ga imeli v igluju za 114 Eur, vendar ga nimajo več. Drugje pa se ga ne dobi.

Druga izbira sta Outdoor Expert KARAKORUM 4 oz. Mc Kinnly VENICE 4. Zadnjega bi lahko dobil rabljenega za pod 100 Eur.

Zanima me predvsem kvaliteta zadnjih dveh... kaj bolj priporočate? Ne vem ali ima VENICE tiste podaljške ob strani in ali ima 2 vhoda.
Če bi mi uspelo dobiti SHABO, bi ga vsekakor vzel.

hvala

KandazaR ::

Poglej si še Outdoor Expert URAL 3 high (namesto 130 cm pri klasičnem uralu 3 ima model high 150 cm notranjo višino). Cena 115€.
Če pa že izbiraš med tema dvema pa bi jaz vzel KARAKORUM 4.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

klobjan ::

Hvala,
kje se ga pa da kupiti? Ker na njihovi speltni strani namreč ni omenjen, pa tudi na strani od igluja ne.
lp

KandazaR ::

Sam sem ga kupil slaba 2 tedna nazaj pri igluju.

klobjan ::

hvala za informacije

lp

SkIDiver ::

Kaj je finta tega vodnega stolpca? 2000mm, 3000mm, .....? Kaj to pomeni?

KandazaR ::

Višina vodnega stolpca je pomemben podatek. Ta višina ti pove koliko vode (dežja) šotor prenese predno premoči. Mora biti vsaj 3000mm tako da prenese tudi nekaj dni dežja.

k4vz0024 ::

Jaz gledam, da so palice aluminijaste, iz fiberglasa so mi po nevihti v sočni pripeki počile;(

SkIDiver ::

KandazaR dobro to razumem. Ampak kaj ta podatek 3000mm označuje? Prepustnost materiala?

KandazaR ::

Da.

globoko grlo ::

3000 mm/cm2

SkIDiver ::

No pa mi je nekak jasno.

Hvala:)

lonz ::

Še jaz bi rabil en nasvet. Iščem ne toliko šotor, kot poletno senco za na plažo. Na morje gremo 2 familiji z 2 dojenčkoma in se mi zdi lažje postavit enga arafata kot teglit 3-4 marele. Tak šotor pride v poštev, ker bomo v vsakem primeru morali zarad opreme dojenčkov z avtomobili dostopat do plaž, pa je po moje boljše, da mamo eno veliko senco cca 3 x 3 m. Na spletu sem našel solar wing; ma kdo izkušnje...? Skratka vsaka ideja je dobrodošla.
...arrrrrr, shiver me timbers...

TOP ::

Najbolše je naravna senca drevo.če tega ni daj marelo,res je se moreš premikat,ampak jaz sem za mojega tega malega tud postavu šotor,ma sem ga kmalu pospravu,ko se tisto platno razgreje je še hujše.

tempoFlow ::

Ne vem, sicer, kaj je ta solar wing. Jaz sem kupil en poceni vrtni paviljonček 3x3 metre (okoli 20€). Moram povedati, da mi je žal še za teh 20€, saj zadeva niti pod razno ni stabilna. Palice so prelahke, blago se slabo zapne nanje in ko zapiha malo močnejši veter, ti ali odpne blago ali zruši konstrukcijo.
Jaz bi kupil malo dražjo varianto z stabilnejšim ogrodjem. Se pa splača v kakšni trgovini pogledati pred nakupom.

Genetic ::

OT: Oglas: enkrat rabljen šotor za dve osebi menjam za otroški voziček.

Zeberdee ::

OT: Čestitam!

gepard69 ::

Glede premočljivosti šotorov....vodni stolpec lahko zvišaš tudi s impregnacijskim sprejem 8-)
Imam eno vetrovko, ki je bol slabo odporna na vodne kapljice, potem sem jo pa samo prešrical in sedaj je nepropustna 8-). Tako, da je malo lažje kak sprej na dopust vzet pa malo prešpricat streho preden začne deževati, kot pa kake folije sabo nosit ;)

Tudi sam kupujem en šotor, bol kot vodni stolpec me zanima višina (velik sem 190), ker ne mislim po kolenih not lest. Pa predprostor mora imet ter za 3 osebe, kljub temu, da sva 2. Samo je dobr imet malo več placa za "žensko" garderobo :)

globoko grlo ::

itak je šotor za 4 nekak za 2 odrasla, tretji je že gužva, 4 pa drug na drugem spijo

je pa 150 mm stolpca čist zadost za en ornk naliv
šivi so verjetno pša že povsod varjetni

Ziga Dolhar ::

Azrael:

Za easy varianto "arafata" (gadafi je nakupovalni center na Bledu), lahko rečem samo to, da zadeva ni primerna za poletne nalive, sploh če še zraven piha veter.

Plastični cevni kotniki se izkažejo za prešibke, ko se voda začne nabirati na strehi "arafata". Vzrok: folijo ni možno dovolj napeti, da bi voda zanesljivo odtekala in se tako začnejo nabirati luže na strehi konstrukcije in krrrk...

Res so v Merkurju pred leti polomijo menjavali brez vprašanj, samo niso pa krili škode, če je "arafat" padel na kaj dragocenega.

Za high-tech varianto ne vem kako se obnese v praksi .


Ok, follow-up po dveh letih :-). Takega arafata (:)) sem nato dve leti nazaj kupil, resda ne v Merkurju, ampak v EuroSpinu. So imeli enakega, le za 1/3 cene, ne moreš verjet.

Izkušnje (preteklih dveh let, torej dveh obiskov morja/kampiranj, enkrat 4 tedne, drugič 3 tedne) so precej boljše kot s prejšnjimi, "klasičnimi" paviljoni.

1. Postavi se v zelo kratkem času - dejansko postaviš na tla, "raztegneš" v vse smeri, in ga nato le še "dvigneš". Ker je plahta že gor, ti z zategovanjem onih "muck" vzame recimo 2 minuti. Največji napor je potem v bistvu zabijanje klinov :).

2. Pospravi se takenak hitro - odpneš mucke, spustiš, počistiš plahto, ga "potisneš skupaj", daš v vrečo. Plahto pustiš gor, za naslednje leto :).

Sama kvaliteta ni ravno top, kar se vidi tam, kjer so prečne letve skupaj prišraufane - ni ravno "na resno", kar verjetno ni tako narobe, ker se ne zlomi tako hitro (?). A drži skupaj, brez problemov in precej bolje kot oni švoh plastični spoji pri klasikih. Glede neviht - 2007 me je precej nepripravljenega ujela ena nenadna, hujša kot katerakoli prej, kadar sem uporabljal "klasični" paviljon. Res je, da sem 15 minut stal pod njim in sproti s plahte spravljal vodo, in stvar je preživela v super stanju. Sicer, kadar uspem predvidit težave, ga že prej lepo spustim na tla in po potrebi spravim plahto.
https://dolhar.si/
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri šotor kupiti

Oddelek: Loža
147201 (1350) fikus_
»

Izbira družinskega šotora

Oddelek: Loža
245758 (4908) buttcrack
»

Kampiranje v šotoru (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5519520 (15416) Tocko
»

Šotor za kampiranje

Oddelek: Loža
72229 (2023) cebelar123
»

Izbira šotora

Oddelek: Loža
114652 (2139) zcetrt

Več podobnih tem