Forum » Pomoč in nasveti » prenosni disk?!
prenosni disk?!
nemesis ::
Ali obstaja kaksna stvar s katero oz. prek katere bi lahko obicajen IDE disk priklopil na serial port ali na COM port!?
Zadeva je sledeca:
cez konec julija in avgusta bom honorarno delal.... fantje imajo dovolj hiter internet, vendar pa na mojo zalost nisem se nikjer pri njih opazil opekaca, ki bi mi bil dostopen --> kiste pa tudi ne morem odpirat in diske notri tlacit...
ce ma kdo ksno idejo in predlog kaj se mi splaca za te in podobne primere kupit..
. predvsem je pomembno, da stvar prez problema spozna (brez ene ure instalacij)
LP
nemesis
Zadeva je sledeca:
cez konec julija in avgusta bom honorarno delal.... fantje imajo dovolj hiter internet, vendar pa na mojo zalost nisem se nikjer pri njih opazil opekaca, ki bi mi bil dostopen --> kiste pa tudi ne morem odpirat in diske notri tlacit...
ce ma kdo ksno idejo in predlog kaj se mi splaca za te in podobne primere kupit..
. predvsem je pomembno, da stvar prez problema spozna (brez ene ure instalacij)
LP
nemesis
Liker ::
Ja, sej to imajo in še prodajajo. pri mlacomu imajo za 14kSIT (mogoče tudi ceneje, samo jaz ne vem) eksterno ohišje za 3.5 HDD in sicer do 8GB. Prenos je do 1.25MB/s
preko LPT porta. Vse kable & stuff dobiš zraven. Instalacija traja približno 30 sekund, pa še rebootat ni treba!
Mam doma in dela odlično (grem v šolo ga priklopim na knjižnični računalnik in že sem bogatejši za nekaj 100MB MP3-jev).
Pa še opomba:
Če je na računalniku že SCSI kontroler, potem ta stvar ne bo delovala!
LP
preko LPT porta. Vse kable & stuff dobiš zraven. Instalacija traja približno 30 sekund, pa še rebootat ni treba!
Mam doma in dela odlično (grem v šolo ga priklopim na knjižnični računalnik in že sem bogatejši za nekaj 100MB MP3-jev).
Pa še opomba:
Če je na računalniku že SCSI kontroler, potem ta stvar ne bo delovala!
LP
nemesis ::
hvala...
sam to potemtakem ne pride v postev, ker je na obeh kistah SCSI controler... --> mam doma tud SCSI zunanjo kisto, sam je neki pokvarjena, SCSI sistem najde ali pa ne, pa se dragi in ne tolk stabilni so...
a obstaja se kaksna stvar!? --> recimo prek USB ali kaj podobnega
LP
p.s.
pa a se ne da za 14K ze tud ksne zip enote dobit?! --> a te rabijo kaksne instalacije?!
sam to potemtakem ne pride v postev, ker je na obeh kistah SCSI controler... --> mam doma tud SCSI zunanjo kisto, sam je neki pokvarjena, SCSI sistem najde ali pa ne, pa se dragi in ne tolk stabilni so...
a obstaja se kaksna stvar!? --> recimo prek USB ali kaj podobnega
LP
p.s.
pa a se ne da za 14K ze tud ksne zip enote dobit?! --> a te rabijo kaksne instalacije?!
Gh0st ::
a ni to una scena ala Mobile Rack?
to je taka 3.5" skatlica, v katero das disk in ga preklapljas kar prek IDE kabla? a ni to isto kukr da bi disk noter dal?
to je taka 3.5" skatlica, v katero das disk in ga preklapljas kar prek IDE kabla? a ni to isto kukr da bi disk noter dal?
Dexxx ::
bo tale škatlca kr 5.25˝
Drugač je treba pa za mobilerack tudi kishto odpirat, tuky pa človk hoče vse skupaj inkognito nardit
Drugač je treba pa za mobilerack tudi kishto odpirat, tuky pa človk hoče vse skupaj inkognito nardit
....jebi, jebi,jebi....cenzorja....
blank3_ ::
Kaj pa kak ZIP Drive? Res da je pocasen pa sej bos vsaj 8 ur tm... Kupis alpa si sposodis enga 100/250MB na paralelnem portu/USBju pa je. Res pa je, da je treba ene driverje met. Jih pa naus 1 uro gor dajov, sej ni tko kunstno :).
Zelo sem zaposlen. Potreboval bi brezčasje... Vsaj za nekaj časa.
Gh0st ::
Dexxxx, ja sej vem zmoti sm se je res 5.25".
no moj sosed ma mobile rack, samo videl sem zadevo, ne morem pa rect kako deluje.
sicer pa ZIP al pa JAZ je zlo uredu, samo moras met externe modele...
no moj sosed ma mobile rack, samo videl sem zadevo, ne morem pa rect kako deluje.
sicer pa ZIP al pa JAZ je zlo uredu, samo moras met externe modele...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Microsoft certificiral platformo IonOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 5409 (3560) | PrimozR |
» | 25 najbolj zanič produktov IT industrijeOddelek: Novice / Diski | 5028 (2676) | schurda |
» | Mobile Rack IDE ATA100/133Oddelek: Kaj kupiti | 1691 (1479) | alesp56 |
» | Velika disketnaOddelek: Strojna oprema | 1015 (956) | Brane2 |
» | Ocenite mojo nekoliko staro kištoOddelek: Kaj kupiti | 922 (791) | [MYTiX] |