Forum » Programiranje » Excel - VBA računanje procentov
Excel - VBA računanje procentov
inferno666 ::
Pozdravljeni
V celici imam zapisane procente v obliki 10%, -4%.
Zanima me , kako bi te procente računal.
Ko želim procente zmožiti z nekim rezultatom mi javi, da zadevi nista kompatibilni. Razumljivo, saj procente smatra kot string. Če pa napišem v celice navadne številke in nastavim format celice na procente mi pa zraven številke ne izpisuje znaka %.
Upam da sem zadevo razumljivo razložil
Hvala
V celici imam zapisane procente v obliki 10%, -4%.
Zanima me , kako bi te procente računal.
Ko želim procente zmožiti z nekim rezultatom mi javi, da zadevi nista kompatibilni. Razumljivo, saj procente smatra kot string. Če pa napišem v celice navadne številke in nastavim format celice na procente mi pa zraven številke ne izpisuje znaka %.
Upam da sem zadevo razumljivo razložil
Hvala
inferno666 ::
Zadevo mi je ratal rešt. Če koga zanima:
Range(celica).NumberFormat = "0.0%"
Range(celica).Value = "-0.04"
Range(celica).NumberFormat = "0.0%"
Range(celica).Value = "-0.04"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel - kako odšteti odstotek le pozitivnim številom v stolpcuOddelek: Pomoč in nasveti | 1025 (928) | luzork |
» | hrana/zelišča - kje so shranjene zdravilne substance?Oddelek: Loža | 1372 (999) | Alen T 1978 |
» | Raziskovalci odkrili gen, ki prepreči širjenje HIV-aOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7200 (4679) | _marko |
» | shranjevanje vrednosti v excelovo poljeOddelek: Programska oprema | 1200 (1051) | blueblade |
» | Mojstri excela pomoč prosimOddelek: Programska oprema | 1459 (1325) | icko |