» »

IR ledice - različne valovne dolžine

IR ledice - različne valovne dolžine

Matek ::

Matra me, da bi naredu modifikacijo miške in poknu not eno IR ledico, ker so optični senzorji v miški bolj občutljivi na IR svetlobo, da bi povečal natančnost. Problem pa je, da je razpon valovnih dolžin svetlobe precej velik (700-1000 nanometrov) in optični senzor v miški je najbolj občutljiv na svetlobo tam okrog 800nm, medtem ko je 900-1000 nm še slabše od običajne rdeče ledice. Kolk sm uspel zgooglat, se dobi več tipov IR ledic (850-860 nm, 880 nm, 940-950 nm) - taprve ali druge bi ble ok, medtem ko so tretje manj uporabne in bi bila modifikacija nesmiselna. Da se stvari zapletejo, so IR ledice v daljincih in podobnih napravah ravno te tatretje, okrog 945 nm in mam občutek, da če bom prletu v trgovino in kupu IR ledice, bom fasu ravno te.

A kdo ve, če se dobijo tudi te ledice nižjih valovnih dolžin in kakšne so cene? Na stvari se ne spoznam tolk in ne vem, če je to kaka eksotika al vsakdanja stvar. Hvala.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Hrenowsky ::

Pomoje se da dobit IR ledice vseh tipov v kaki stacuni kot so IC, HTE itd. samo mislim da niso najbolj poceni.
Ce ti bo ratal to naredit in ce bo natancnost miske boljsa prosim povej, ker bi tudi sam rad zvecal natancnost moji MX500.:D

Sicer pa ce ti to ne rata vseeno obstaja navijanje frekvence USB vrat, vec o tem tle LINK
.:Biological insanity:.

Brane2 ::

IR LEDice so poceni, razen če iščeš kaj za roštilj. >:D

V glavnem, pokliči v štacuno in vprašaj za ime proizvajalca in točno oznako tipa, če ti podatki niso že v ceniku.

Nato padi na proizvajalčevo stran in potegni dol datasheet. Valovan dolžina je ziher gor...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Hrenowsky ::

Zanima me ce to drzi za vse opticne senzorje da delujejo najbolje v 800nm?
Ker jaz imam Logitechovo misko MX500 pa me zanima ce je enako obcutljuv senzor kot pri ostalih
.:Biological insanity:.

Matek ::

Težko rečem, Agilent (al pa Logitech, ki jim je to naročil) je lame in noče dat ven datasheetov, da lahko Logitech nateguje stranke in s starimi senzorji dela nove boljše in dražje miške.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Miška z ir diodo

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121858 (1602) jest10
»

Katera miška je najboljsa?

Oddelek: Strojna oprema
241969 (1556) Matek