Forum » Elektrotehnika in elektronika » Serijska komunikacija ATMELA
Serijska komunikacija ATMELA
Jok3r ::
Zdravo
Ima kdo kaksen nacrt/stran ki bi lahko serijsko komuniciral z ATMEL-om 89c2051/4051? Naprimer da bi lahko vzigal par diod preko programa na PCju. Microconroler bi dobil signal z PCja nato ga microkontroler obdela in ga poslje nazaj PCjul da je signal sprejet (led gor)
Hvala
Ima kdo kaksen nacrt/stran ki bi lahko serijsko komuniciral z ATMEL-om 89c2051/4051? Naprimer da bi lahko vzigal par diod preko programa na PCju. Microconroler bi dobil signal z PCja nato ga microkontroler obdela in ga poslje nazaj PCjul da je signal sprejet (led gor)
Hvala
To ze imam nareto . Sam sem zacetnik v programiranju v BAscomu, zato iscem par ze napisanih programov za cip.
Kaboom ::
če ne bo delalo ... ti lahko privat pošljem moj celi program (malo sem ga oklestil)
' - Procesor Atmel AT 89C2051
' - RS232 komunikacija z osebnim računalnikom
$baud = 4800 'hitrost RS232 prenosa (baud rate)
$crystal = 12000000 'frekvenca quartza
Dim Sprejem As String * 7 'glavni sprejemni string
Do 'ZAČETEK glavne zanke
Print "IDENTIFY !" 'poslje string na RS232
Sprejem = Waitkey 'čaka na prvi sprejeti znak
If Sprejem = "#" Then 'če je prvi sprejeti znak "#"
Input Sprejem 'potem prebere ostali del sprejema
Print "Pozdravljen " ; Sprejem ; " !" 'izpis vrednosti na RS232
End If
Loop 'KONEC glavne zanke
' - Procesor Atmel AT 89C2051
' - RS232 komunikacija z osebnim računalnikom
$baud = 4800 'hitrost RS232 prenosa (baud rate)
$crystal = 12000000 'frekvenca quartza
Dim Sprejem As String * 7 'glavni sprejemni string
Do 'ZAČETEK glavne zanke
Print "IDENTIFY !" 'poslje string na RS232
Sprejem = Waitkey 'čaka na prvi sprejeti znak
If Sprejem = "#" Then 'če je prvi sprejeti znak "#"
Input Sprejem 'potem prebere ostali del sprejema
Print "Pozdravljen " ; Sprejem ; " !" 'izpis vrednosti na RS232
End If
Loop 'KONEC glavne zanke
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kaboom ()
Najlepsa ti hvala . Nekaj sem se celo naucil. Uspesno mi je poslal nekaj bitov. Zanima me se z katerim programom naj vidim dogajanje na PCju oz kaj poslja na COM. Do sedaj sm gledal samo z COM terminal-om kjer vidis samo HEX,ASCII... Jaz bi rad videl text
Kaboom ::
tako, ascii je tekst.
če si videl samo čudne znake najverjetneje nisi izbral pravega baud rate-a v terminalu - jaz sem za program napisal da uporablja 4800bps
drugače pa je dober program + komponenta če misliš uporabljat COM komunikacijo (za Delphi) SerialNG iz domis.de
če si videl samo čudne znake najverjetneje nisi izbral pravega baud rate-a v terminalu - jaz sem za program napisal da uporablja 4800bps
drugače pa je dober program + komponenta če misliš uporabljat COM komunikacijo (za Delphi) SerialNG iz domis.de
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siemens m35 - rs232 - AT commandsOddelek: Mobilne tehnologije | 3139 (2325) | JanezovJanez |
» | Dolžina kabla RS232Oddelek: Pomoč in nasveti | 3052 (2904) | Pyr0Beast |
» | COM in Visual BasicOddelek: Programiranje | 2168 (1629) | pexo |
» | RS-232Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1152 (1070) | Duhec |
» | rs-232Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1971 (1590) | VolkD |