Forum » Pomoč in nasveti » flashanje biosa
flashanje biosa
pikolin ::
Živjo!
Imam matično ploščo Shuttle ak12a. Rad bi updatov BIOS zaradi procesorja, ki mi dela namesto 1600-1000Mhz. Na netu sm našel bios, exe file (ak12as0f). Zdaj me pa zanima kako bi to naredil. Ali je file sploh taprav, kje se dobi še kakšen file in če bi se dalo iz windowsa to naredit (XP-pro,sp2).
Hvala.
Imam matično ploščo Shuttle ak12a. Rad bi updatov BIOS zaradi procesorja, ki mi dela namesto 1600-1000Mhz. Na netu sm našel bios, exe file (ak12as0f). Zdaj me pa zanima kako bi to naredil. Ali je file sploh taprav, kje se dobi še kakšen file in če bi se dalo iz windowsa to naredit (XP-pro,sp2).
Hvala.
LP.
SavoS ::
Čak malo, zato da bi ti procesor delav na 1600 kot praviš pač ne rabiš flašat biosa, samo FSB povečaj na 133 oz 166.......nevem keri procesor maš, da bi ti lahko natančno povedal, sicer si pa tak malo napisal uporabnih podatkov, da je joj....
No na netu sem našel, da gredo gor samo procesorji z FSB 100 in 133, se pravi Duron-i in XP-ji na vodilu 133, ker plošča ne podpira več kot 133FSB!!
Kakšen proc imaš ti??
No na netu sem našel, da gredo gor samo procesorji z FSB 100 in 133, se pravi Duron-i in XP-ji na vodilu 133, ker plošča ne podpira več kot 133FSB!!
Kakšen proc imaš ti??
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
ked ::
Downloadat moraš vsaj en file (flash program) in po možnosti pa še sam flash. Verjetno pa to pri tebi ni potrebno. No potem nardiš zagosnko disketo in skopiraš še ta fajl gor in pc zbootaš z disketo in zaženeš tale programčič in slediš navodilom in paziš da ti ne zmanjka elektrike med postopkom, ker drugače imaš pa velike probleme.
DominusSLO ::
pazi da ne sflešaš z napačnim biosom, ker eeprom programatorja najbrž nimaš in bi bila tvoja plošča neuporabna
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment
pikolin ::
Hvala za odgovor,imam AMD Athlona 1600,
matična shuttle ak12a,384Mb ram SDR, geforce2 mx400,disk Hitachi 8ogb.
matična shuttle ak12a,384Mb ram SDR, geforce2 mx400,disk Hitachi 8ogb.
LP.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napačen bios :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1524 (1205) | Azrael |
» | Program za navijanje ramaOddelek: Navijanje | 1524 (1363) | mtosev |
» | Narobe flashan bios na Asus CUSL2-C Black PearlOddelek: Pomoč in nasveti | 2123 (1798) | SkIDiver |
» | M. PLošče Elite?Oddelek: Kaj kupiti | 1555 (1050) | mile |
» | Računalnik neki serje!Oddelek: Pomoč in nasveti | 958 (830) | tec |