» »

Xbox ali Ps2

Xbox ali Ps2

Geoffrey ::

Lp!

Razmišljam da bi si kupil eno od teh konzol (ps2 al Xbox) pa me zanima katera je boljša (grafika igrc, predvajanje dvd, divx + podnapisi...)

Hvala za odgovore!

McNato ::

XBOX

Xplicit ::

je bi tudi rekel xbox, pa se vecinoma boljse igre so za xbox (halo 2, kotor2, ...)

yaan ::

Vsekakor XBOX >:D
se mi sem že vido vse tri konzole v akciji, pa morem priznat, da xbox pomete z konkurenco...to je moje mnenje, no

flipflop ::

Ampak PS2 ima Gran Turismo:'(

A je na xboxu kaj podobnega?

Ethan ::

Project Gotham Racing 2!!!
I feel the need, the need for speed!!

dudi ::

Dajte se vzdržati s ogovori v stilu 'pa se vecinoma boljse igre so za xbox (halo 2, kotor2, ...)' Od kje ti ta podatek? A tiste tri pikice pomenijo da še obstaja več dobrih iger za X? Non stop po vseh forumih omenjate samo in samo halo 2 in kotor. Res ne vem kaj je tako dobrega na Halo 2. Streljačinam je namenjen PC.
Kot drugič je pa Project Gotham Racing 2 res podoben GT3 ali GT4. Ampak samo v tem da je dirkačina. Za ostalo se ne splača izgubljati besed.

Fury ::

xbox.

-ker je mocnejsa masina -> lepsa grafika
-ker ma za moje pojme bolsji controller (tamalega hoces, ne tavelkega)
-ker ti predvaja vse mogoce filme (ce je moddan) brez zatikanja.. lahko tut preko LANa direkt iz PCja (oboje zna tut PS2 sam je jeba usposobt LAN + rabs network adapter za 10k sit + velik filmov steka k ma PS2 svoh procesor)
-velik iger itak izide za obe platforme
-ker je lazji poganjat piratske pizdarije k ni treba niti na dvd zapect ampak sam zamountas iz diska (spet.. da se tut na PS2 sam je jeba usposobt).

BigWhale ::

Jaz sem pa PS2 kupil. Osebne preference pac... ;)

delfinus ::

Nabavil XBOX prejsnji teden. Je prisel zmodan in prenalozen z vse mogocimi pomagali, da je gledanje filmov lazje. Sem zelo impresioniran, saj sem ugotovil, da ta zadeva preksa vse mogoce DivX komponente.

Na Xbox-u ni nobenih zatikanj, podnapisi so lahko kakrsnikoli predvaja vse. Tezav s sumniki ni, pozicioniras jih lahko kamor zelis, prikazuje 3 vrstice, tudi ce je predolg podnapis in ne pride na TV ga prikaze. Ce podnapis npr. ni uskaljen s filmom lahko sam nastavis delay ali pomaknes naprej. Kar pa je najpomembneje ni potrebno nobene predelave filmov zaradi prisotnosi packed bitstreama. Predvaja vse. Poskusil sem tudi en film posnet direktno iz HDTV v izjemno visoki resoluciji. Ta film je bilo nemogoce predvajati na navadnih DivX komponentah (Philips, Pioneer). Xbox to predvaja brez najmanjsih tezav.

V prihodnje imam v planu vanj montirat 200Gb disk in pa povezat v omrezje s PC in naprej na internet. Povezal ga bom preko optike na AC3 reciever. Tu se bodo odprle se dodatne zmogljivosti. Postal bo shramba, postal bo stream media za internetne radijske postaje, omogoceno bo gledanje in poslusanje vsebin direktno iz PCja.

V glavnem splaca se ga je izjemna multimedijska masina, ki omogoca marsikaj in se vec.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

WTF? ::

XBox all the way ! PS2 je že zastarel (tehnološko)

Ja, tehnolosko gledano je tudi Xbox zastarel. Je pa novejsi kot PS2, to pa je. Ni pa nujno zaradi tega boljsi.

kopernik ::

Mah, jaz sem tudi ps2 nabavu za tamalega, predvsem zaradi horde iger še iz ps1, ki so relativno poceni (dobiš v kakih akcijah 5 iger za tri jurje) in ker zna predvajati DVD-je. En majhen razlog je tudi v temu, da tamalega nočem spustiti blizu računalnika. Not yet, anyway.

Takrat xboxa še ni bilo in tudi če bi bil, ga ne bi kupil >:D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kopernik ()

SleepLess ::

XBOX :>

to da je XBox boljši za predvajanje filmov je živa resnica. Tu sploh ni vprašanja. Meni se zdi nakup XBoxa nezanimiv zaradi tega ker se da itak ogromen procent špilov igrat na PC-ju. Enako glede filmov. Zakaj bi mel doma še en kurčev PC? PS2 je bolj podkrepljen za raznimi RPG špili in če so vam ti pri srcu še toliko bolje. Jaz mislim da je še vseeno najboljša kombinacija PC + PS2 :))

SleepLess ::

PS2 je bolj podkrepljen za raznimi RPG špili

Ja valda, ocitno se nisi slisal za FABLE (kao rpg leta) pa se milion drugih. Pa vecina igrc je za PS2 in za XBOX, pac vsaka konzola pa ima tudi spile ki so za eno ali drugo in so izjemni. PS2 (tu nevem toliko, vem da gta:sa, ...), XBOX (halo2, fable, ...), je pa tudi ogromno spilov ki so na obeh in niso na pcju (def jam, bournout 3, ...)

JanezekNovak ::

Yo!

Dejstvo je, da imata oba svoje prednosti in slabosti!

Če hočeš imet media center doma, kupi XBOX!

Če hočeš pa igrati večinoma igre, kupi PS2!

Karkoli boš pa kupil vedi, da imata oba dobre špile! Tudi večina špilov, ki je ekskluzivno za PS2 ima svoje ustreznice na XBOX in kontra, pravijo pa da špili, ki so za obe konzoli bolje zgledajo na XBOXU.

XBOX ima svoje prednosti v tem, da ima odlično medijsko podprtost (predvaja skoraj vse), lahko ga povežeš z PC-jem, vgrajen disk.

PS2 ima pa svoje prednosti v tem, da ima več boljših špilov, podpora za nazaj je zagotovljena in tudi podpora, ko bo prišel PS3 ven bo zagotovljena (vsaj govori se, da boš lahko igral na PS3 špile za PS2, ko bo prišel ven XBOX2 podpora nazaj ne bo zagotovljena, ne boš mogel igrati iger za XBOX1, spet govorice).

Glede zastarelosti je pa tako, da glede tehničnih sposobnosti in ene in druge konzole sta obe zastareli, je pa res, da so igre za konzole optimizirane za točno določeno kofiguracijo in s tem ven dobiš čudovit rezultat.

Odloči se sam, s katerokoli konzolo, ali XBOX ali PS2 ne boš falil.
http://www.euroairsoft.com/

ganzi ::

Js mam PS2 pa je stvar res malo za časom, vendar tudi xbox ni povsem nova zadeva.

Je pa PS2 skupaj z Network Adapterjem, HD Loaderjem in diskom recimo 160 gb čista zmaga.
LP

Pa sej ne vem zakaj pravite da so te konzole že a časom. Kaj bi pa vi radi prikazali na navadnem televizorju? Mogoče večjo ločljivost? Jaz mislim da je grafika zelo na nivoju, itak pa to sploh ni tolk važno. Še zdej je fajn zašpilat kak PS1 špil, čeprav je grafika za današnje razmere prav grda.

mzidy ::

Užitek pri igranju na PC ni na noben način primerljiv igranju na konzolah-konzole povozijo PC-je(način igranja, pri grafiki pač ne)!!! Imel sem PS1 in igranje je blo zakon!

Nacin igranja je predvsem odvisen od igre,... meni je ps2 kontroler vsecen, pa me vseeno zacne boleti prst po eni uri drkanja tistih stirih knofov. Edina prednost, ki jo imajo konzole pred pcji je podpiranje lenobe. Pa se to bi lahko precej hitro odpravil tudi na pcju...

In pa ease of use. Ker konzole so plugnplay, pc pa to dolgo ne bo.

Fury ::

Kje je bolj uzitek je stvar okusa in stvar tipa igre.
Ok, s tem ko sem to rekel bi se rad opozoril, da se lahko zlo hitro tale debata v flejmanje spremeni, kar ne bi blo ql..

propeler ::

Jaz bom pa tkole rekel. Če daš prednost igram je boljše PS2 ker je več iger in nove igre prej pridejo na PS2 kot XBOX (npr. težko pričakovana GTA San Andreas) Za pc in xbox pride baje šele poleti. Če pa hočeš več filmov gledat je pa xbox bolj, ker špila tko rekoč vse kar vtzakneš not. Na PS2 kakšni filmi štekajo če je preveliko resolucija ali birate. mpg,mov,asf,vcd,....nedela na PS2. Jaz mam PS2 pa sem kar zadovoljen do zdaj sem mel srečo da so mi skoraj vsi divx-xvid delal.
Če bi igre poneumljale, bi se sprehajali v temi in spuščali čudne glasove.Pacman

Jaz bom pa tkole rekel. Če daš prednost igram je boljše PS2 ker je več iger in nove igre prej pridejo na PS2 kot XBOX (npr. težko pričakovana GTA San Andreas) Za pc in xbox pride baje šele poleti. Če pa hočeš več filmov gledat je pa xbox bolj, ker špila tko rekoč vse kar vtzakneš not.Velik folka ma kar oboje PS2 za igrat in XBOX kot player. Na PS2 kakšni filmi štekajo če je preveliko resolucija ali birate. mpg,mov,asf,vcd,....nedela na PS2. Jaz mam PS2 pa sem kar zadovoljen do zdaj sem mel srečo da so mi skoraj vsi divx-xvid delal.
Če bi igre poneumljale, bi se sprehajali v temi in spuščali čudne glasove.Pacman

Pa še to. Grafika je čist odvisna od igre do igre. PS2 Kill zone je ful dobra grafika. Tko da ne vem kok je xbox boljša. Kakor se izdelovalci iger potrudijo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 vs. XBOX 360 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Konzole
110996317 (43060) XsenO
»

Playstation 2?

Oddelek: Konzole
453951 (3413) Johansen
»

Xbox 360 - morebitne nove težave (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
9510791 (7785) ganzi
»

Xbox ni čisto pravi globalni uspeh? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
518587 (7060) Stepni Volk
»

PS2 ali Xbox"

Oddelek: Kaj kupiti
413096 (2391) ganzi

Več podobnih tem