» »

Obnova Linux sistema s Knoppixem

Obnova Linux sistema s Knoppixem

Slashdot - Okoli Slo-Techa se zbira precej ljudi, ki se radi malo (preveč) igrajo s konfiguracijskimi nastavitvami svojega računalnika. Pri tem pa se lahko kaj hitro zgodi, da se stvar več noče "obudit" k življenju.

V takšnih primerih bo gotovo več kot uporaben članek Carle Shroeder, ki je napisala navodila, kako obnovit svoj sesut Linux sistem s pomočjo LiveCD distribucije Linuxa Knoppix.

V članku je opisan postopek zagona te dristribucije in kako se prijaviti v Linux operacijski sistem na disku, pri čemer ni pomembno katera distribucija Linuxa je to. Celoten postopek je opisan skozi konzolo, nič pa vam ne preprečuje uporabiti Knoppixova grafična orodja.

Seveda lahko Slo-Tech Linux zlahka opravi isto nalogo.

11 komentarjev

RejZoR ::

Uf že dolgo nisem updatal Knoppixa. A zdej by default polno podpira NTFS al še vedno ne? Jest mam eno verzijo ki deluje bolj polovičarsko in me to mal omejuje.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Mavrik ::

Kolikor vem je podpora za NTFS v vseh Linux distrojih še vedno samo read-only.
The truth is rarely pure and never simple.

hruske ::

mam cimra k je probu NTFS pisanje, uno k uporablja driver od windows...
prvič ne smeš imet SP2, pol je pa še fora, da se mu je prov hmal sesulo nekej, pol je pa opustu idejo o pisanju na ntfs.
Rad imam tole državico. <3

RejZoR ::

Nazadnje ko sem ga pognal je bila ena mount NTFS drive opcija s katero sem iz diska zbrisal ene par datotek. Sam enih map pa se recimo ni dalo. Najbrž bo treba še mal počakat da to zrihtajo :)
Knoppix je kul ko ne rabiš inštalirat in ga lahko vlačiš kamor hočeš.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

minmax ::

ja... ntfs ne dela nikjer, ker microsoft dokumentacijo da samo pod takim NDA, ki ti onemogoči napisat open source kodo na podlagi dokumentacije

MKrmec ::

Probite Gnopix to je tut distribucija ki temelji na LiveCDju. Men se zdi fullll uredu se najboljsi linux kar sm jih kdaj vidu kar se tice uporabnosti.

RejZoR ::

Ne, NTFS jim je uspelo "zripat" iz enga fileta.
Nov kernel bi ga že mogu podpirat. Tud sam vem da sem iz NTFS particije preko Knoppixa brisal ene zadeve,ampak še ni delalo čist kot bi moralo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

hruske ::

To je za-khm-an. Če MS tega ne požegna, potem ni varno uporabljat. Ker MS lahko izda popravek za ntfs.sys (kot se je to zgodilo s SP2) in vam uniči podatke. Pol se pa khmkhm.
Rad imam tole državico. <3

NoOrdinary ::

na ntfs lahko spreminjas fajle ce je nov fajl dolg tocno tok kot tastar in pa seveda beres, to je pa trenutno vse... ampak jest to ne videm kot neke silne omejitve, za silo mas recovery console, drugac se pa windowsi ponavad popravlajo z format c: :P podatke si pa lahkno na varno skopiras na linux particijo in to je to

Paramedic ::

V linuxu pravtako lahko uporabiš smb://x.x.x.x in se povežeš prek mreže na drug rač. - tako se da prenašat seveda na katerokoli particijo, tudi ntfs. To jaz uporabljam za reševanje podatkov, ker če v xp kaj zaštrika, pogosto pomaga le format.
End transmission.

hruske ::

smb je nekaj popooooolnoma drugega kot ntfs.
Rad imam tole državico. <3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri linuxi so najboljši za uporabo

Oddelek: Operacijski sistemi
262178 (1671) mte
»

Seznam Linuxovih distribucij Live CD

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
92237 (2237) Ghero0
»

Test LiveCD distribucij Linuxa

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
82246 (2246) Paramedic
»

Windows ali Linux? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
554633 (3871) moj_nick
»

slo-tech slovenjenje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
10111782 (8627) moj_nick

Več podobnih tem