Bit Technologies - Na spletni strani Bit-Tech se je danes pojavil zanimiv članek. Max Klaentschi tako kot večina zagrizenih računalničarjev ne prenese dolgih časov, potrebnih za upodabljanje 3D-slik in animacij. Da bi ta čas skrajšal, se je odločil uporabiti pet cenovno dostopnih računalnikov (Duron 1,8 GHz, 128 MB DDR266 ram) in jih povezati v mrežo, tako da si delo delijo. Ker pa bi toliko ohišij v njegovi sobi zavzelo kar precej prostora je vse skupaj spravil v le eno večje ohišje, ki ga je naredil sam. Skupaj jih je povezal z 8-vratnim stikalom in končni rezultati so neverjetni. Animacijo, katero je Pentium 4 3 GHz z 2 GB pomnilnika upoadabljal eno uro, je skupek Duronov upodobil v pičlih petnajstih minutah!
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Si predstavljate da bi namesto durončkov not vtaknili Bartone 2500+ in 256MB 400MHz RAMa? Ali pa še bolje Athlone64 3000+ in po 512MB 400MHz RAMa ;) Sam pol nebi bli več "cenovno dostopni" ;)
khm...eno plato bi dau not precej hudo, za spile ostale pa take kot so...oz pac neki pocen da ti pomagajo pr ostalih stvareh. pa seveda cez 1gbit mrezo
Moja prva novica Sicer pa sem jaz kar tujjke uporabljal, ker nisem vedel da je treba uporabljati slovenske izraze (8-portni switch in namesto upodabljanja sem napisal renderiranje). Popravki so Mathjazz-evi.
Saj ne da bi bil pikolovec, ampak podobne rešitve ti prodajo za vsakim vogalom (kombinacije rack, blade in večprocesorskih mašin - vem ni isto, ampak učinek je podoben). Pač še ene vrste cluster na neki še kar originalni ravni. Nisem impresioniran, ne po zmogljivosti, ne po izgledu. Verjetno pa je ta zadeva sestavljena za bagatelo napram profi rešitvam. To pa je nekaj, na čemur bi se dalo graditi tako novico.
Yohan del Sud: sam ce upostevas, da ceu tale comp verjetn ni nc drazji, kot samo en tist rack.... zmogljivost je pa superiorna prot tistmu... da ne recem, da odlomis ogromno denarja samo za omaro... takele homemade resitve so zakon, saj nimajo/mo vsi miljonov za profi resitve.
> In kako bi ti zbootal računalnik brez grafične kartice
Brez težav. Redirekcija na serijski port, če te ravno zanima rolanje po zaslonu. Spodobne plate imajo še bios na COM port speljan. Pa brez tipkovnice, miši, floppya,CDja se tudi elegantno boota.
Diski so pa danes tako poceni, da ni vredno trošiti bandwidtha za swapanje.
Sicer te par sekund po vklopu prestraši s piskom ( tiiiii-ti-ti ) in začne power LED-ka utripati, ampak potem se zboota v debian sarge brez problema. V BIOS sem dal Halt on no errors.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Me zanima kak bi Windows Server 2003 delal brez grafe. Samo ne vem, kak bi ugotovil, ker ni na mrezi nobenga drugega PC-ja , da bi se pol probal prijavit.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!