PC Linux Online - Richard Jones je avtor novega nenavadnega odprtokodnega projekta. GmailFS je datotečni sistem za Linux, ki kot medij za skladiščenje podatkov uporablja uporabnikov račun na Googlovi poštni storitvi Gmail. GmailFS je napisan v priljubljenem Pythonu in uporablja infrastrukturo datotečnega sistema FUSE ter knjižnico libgmail, s katero komunicira z Gmailom. Podpira večino operacij za delo z datotekami, kot so branje, pisanje, odpiranje, zapiranje, povezovanje, preimenovanje ipd. Tako si lahko uporabniki pri delu z datotekami na računu Gmaila pomagajo z znanimi ukazi, npr. cp, ls, mv, rm, ln, grep itd. Podrobnejši opis, namestitev in uporaba!
darkolord. sorry sedaj sem že drugič iskal ker sem zadevo htel tudi sam probat.. vem pa da sem jo našel enkrat za tem ko sem šel gledat nek aimless link ki ga je gandalfar pastal v gmail invite temi. pa vseeno ne najdem..
Ali ni na navadnem GMailu itak ftp dostop do pošte, tako kot pri npr. Arnesu? Ker navaden mount bi pa pomoje mogu podpirat ftp file system, a ga ne? (man mount sicer ne kaže tako, sam sem prepričan, da bi se kaj dalo narest) Tko, da načeloma sploh ne bi nucov tegale, ampak samo skriptice za ustrezne poštne (ftp) strežnike.