» »

Alkimisti vračajo udarec

1
2
»

undefined ::

> IceMan: ko si v BIOS setupu procesor ni idle al je pa sam na mojih platah cudno.

No, v roku 30 sekund od časa prižiga računalnika, se temperatura tudi ne more spremenit za več kot 5%. S tem se menda oba strinjava. :)

flipflop ::

IceMan,nikjer nisem omenjal problemov s temperaturo;) . Pa še eno o pregrevanju: moj athlon 1600+ je trenutno pod mizo,greje se pa po nekaj urah igranja CM 4 57 stopinj. Je veliko,a se ne obremenjujem,ker mi kišta dela brez težav,ne zmrzuje in ne dela sranja. Ko bo enkrat zmrznil,bom pa dal mal paste zraven,ker sem jo pred pol leta mal čudn namazal. Pa vent je na 2000 rpm,en nevemkerCooling.

P.S. Je pri TBirdu ki ga omenjaš bilo kaj problemov razen rahlo povišane temperature?
P.S 1: v šoli imamo celo učilnico,~20 kišt samih Intelov. Celeroni pri 1,7 GHz,se grejejo preko 60 stopinj,pa smo poganjal sam Pascal (mogoče je pa to blo:D ). Tam so se pa čez cel ekran pojavili artefakti,pa zadeva je zmrznila,etc. Pa ne sam pri eni kišti. In tam je pregrevanje res problem,če pa s kišto razen višje temperature ni nobenih problemov,pa ne vidim razloga zakaj bi se bunil.

No, v labu, na mizi, odprta kišta (u bistvu izven kište celo), je dosegel TB 1.4GHz lepih 60°C. Temperatura je bila gledana v BIOSu, kar pomeni da je bil procesor povsem idle.


Ventilator? Pasta?0:)

undefined ::

> P.S. Je pri TBirdu ki ga omenjaš bilo kaj problemov razen rahlo povišane temperature?

Seveda so bili problemi. 60°C je mel, ko je bil idle. Ko se je igrala kakšna igra, se je po nekem času sam od sebe resetiral. Navijanja ni bilo seveda nič.

flipflop ::

Vidim da si šolske celerone kar izpustil:8) .

In kaj si potem naredil s tem TBirdom?

undefined ::

> Vidim da si šolske celerone kar izpustil .

Celeroni so še najmanj greli in se dali še najbolj navijat. Vidim, da si to kar pozabil. :)

Azrael ::

Ko smo že pri gretju procesorjev v BIOSu, bi dal samo to pripombo: Intel priporoča, da ima procesor pri vklopu, ko se izvaja POST procedura 0.3 V večjo napetost, kot je nazivna, da procesor zanesljivo štarta. Mislim, da je ta povišana napetost razlog za dobro gretje procesorjev, ko je računalnik v BIOSu, vsaj na tistih ploščah, kjer je izdelovalec upošteval to priporočilo.To sem našel na neki OC strani, kjer je bilo govora o vot modih na Celeronu. Ali za AMD velja isto ne vem, ampak mislim, da je tudi nekaj podobnega.
Za vroče Celerone v šoli pa so verjetno razlogi: nič paste med procesorjem in hladilnikom, neprevetrena škatla in zanič napajalnik, rezultat pa so zmrznjeni in hkrati zakuhani mlinčki. Skratka površna izdelava računalnikov.

LP, Azrael

undefined ::

Pa dobro, Azrael. Ko je bila kišta vkup in so tekli Winsi, je bil rezultat dokaj isti. Srečen? :)

flipflop ::

Iceman,kdo ti je pa kriv da raje daš 40k več za en proc,sam zato da se lahko po slo-techu kregaš kako se Intel manj greje. Mogoče bi poskusil s trikom: na proc nanesi pasto,hladilnik montiraj dobro že v prvem poskusu,brez da likaš z njim po jedru,pa se ne bojo več greli. Sem pa že nekajkrat povedal kaj je pregrevanje - malo višja temp. ob popolnoma delujočem sistemu to prav gotovo ni.

> Vidim da si šolske celerone kar izpustil .

Celeroni so še najmanj greli in se dali še najbolj navijat. Vidim, da si to kar pozabil.

Govorim o Celeronih ki jih imamo v šoli? Če bi prebral moj post,bi videl o čem govorim. Tako pa na hitro preletiš,copy/paste+citat,napišeš nekaj besed in to je to.

To,da so se celeroni še najmanj greli in se najbolj navijali: s priloženim ventom in nenavitim procom,se je stvar pregrevala,tako da je bilo delo nemogoče. 500 MHz celeron se je grel tako,da še NFS ni bilo možno igrat. Tak da je blo treba kupit še pasto pa golden orba,da se je dalo delat s kišto.

Na,bom še jaz za konec prilepil enga smajlija,da ne boš samo ti za Thomasom ponavljal
:)

undefined ::

> Iceman,kdo ti je pa kriv da raje daš 40k več za en proc,sam zato da se lahko po slo-techu kregaš kako se Intel manj greje.

Od kod tebi ideja, da trošim denar za ta moja opažanja?

> Mogoče bi poskusil s trikom: na proc nanesi pasto,hladilnik montiraj dobro že v prvem poskusu,brez da likaš z njim po jedru,pa se ne bojo več greli. Sem pa že nekajkrat povedal kaj je pregrevanje - malo višja temp. ob popolnoma delujočem sistemu to prav gotovo ni.

60°C pri IDLE je že kar precej višja temperatura od normale, pri nenavitju s fanom. Takih primerkov je bilo več kot 50%, pa če se zdaj na trepalnice postaviš.

> Govorim o Celeronih ki jih imamo v šoli?

Jaz pa o Celeronih kjerkoli. Ne vem kaj bi bilo v šoli z njim drugače. Se bojijo strogih prfoksov pa se hitreje pregrejejo?

> To,da so se celeroni še najmanj greli in se najbolj navijali: s priloženim ventom in nenavitim procom,se je stvar pregrevala,tako da je bilo delo nemogoče. 500 MHz celeron se je grel tako,da še NFS ni bilo možno igrat. Tak da je blo treba kupit še pasto pa golden orba,da se je dalo delat s kišto.

Še vedno si pozabil omenit, da se je z običnim Golden Orbom dalo navit Celerona 600 na lepih 1008MHz. Medtem ko je Duron kar obtičal tam nekje na 700MHz z običajnim zračnim hlajenjem, pa še to mogla bit velka sreča. To je bil ves point.

> Na,bom še jaz za konec prilepil enga smajlija,da ne boš samo ti za Thomasom ponavlja

Še enga zate, da se ti ne bo za mal zdel.

:))

flipflop ::

IceMan, preberi si tale test,ob ogromno drugih na na netu,pa boš videl da se motiš. Duron 600 se navija na bistveno bolje od 700 MHz,tvoj problem če ga ne znaš navit tako daleč.

Od kod tebi ideja, da trošim denar za ta moja opažanja?


Kaj pol sam teste bereš in zaupaš spletnim stranem? So ti o tem povedali kolegi?

Jaz pa o Celeronih kjerkoli. Ne vem kaj bi bilo v šoli z njim drugače. Se bojijo strogih prfoksov pa se hitreje pregrejejo?


Še vedno nisi povedal zakaj se grejejo Celeroni v šoli. Je klima,btw,cpu vseeno na 60 stopinj in to pri poganjanju pascala.

undefined ::

> IceMan,preberi si tale test,ob ogromno drugih na na netu,pa boš videl da se motiš. Duron 600 se navija na bistveno bolje od 700 MHz,tvoj problem če ga ne znaš navit tako daleč.

Mi ni potrebno. Je pa v svojem času dosti o tem blo napisanega tudi na forumu slo-techa od uporabnikov samih, če si uspel prebrati.

> Kaj pol sam teste bereš in zaupaš spletnim stranem? So ti o tem povedali kolegi?

Hmm, si že kdaj slišal mogoče za službena mesta, kjer je to možno testirati? Aja, nisi, ti še hodiš v šolo, razumem. :)

> Še vedno nisi povedal zakaj se grejejo Celeroni v šoli. Je klima,btw,cpu vseeno na 60 stopinj in to pri poganjanju pascala.

Ne vem, ker tega primera nisem videl. Videl sem pa na stotine celeronov normalno delat v rangu 30°C. Kaj je z vašo šolo narobe, pa ne vem. Pomeni se z ravnateljem. :)

flipflop ::

Mi ni potrebno.


Kaj ti ni potrebno. V testu je lepo vidno,da je stvar navita preko GHz,sicer pa je večina durončkov 600 šla do 900.

Hmm, si že kdaj slišal mogoče za službena mesta, kjer je to možno testirati?


Sem že slišal,pa za nesposobne serviserje ki imajo same sebe za ogromne strokovnjake tudi.Verjeno prodajate same Intele,pa bi rad koga nafarbal naj zaradi temperature kupi Intel.

Ne vem, ker tega primera nisem videl. Videl sem pa na stotine celeronov normalno delat v rangu 30°C. Kaj je z vašo šolo narobe, pa ne vem. Pomeni se z ravnateljem.


Proci se pregrevajo,pa niso AMD.In ne da imajo sam višjo temperaturo,ampak niso več stabilni. AMD mi dela pri 60 stopinjah brez težav,in to 1600+.
|O

undefined ::

Ah, ko boš vedel kaj je kaj, se pa lahko naprej meniva. :)

flipflop ::

Ah, ko boš vedel kaj je kaj, se pa lahko naprej meniva.


Bi rekel da ti ne veš,kaj je kaj (beri komentarje par novic naprej). Sploh pa če nimaš več kaj pametnega za povedat,ni treba da napišeš prvo bedarijo ki ti pride na pamet,samo zato da imaš zadnjo besedo.;)

undefined ::

>> Ah, ko boš vedel kaj je kaj, se pa lahko naprej meniva.
> Bi rekel da ti ne veš,kaj je kaj (beri komentarje par novic naprej).

Kar sem hotel rečt, je blo to; ko boš enkrat zaposlen na podobnem področju kot jaz in ko boš mel podobno mero izkušenj, se lahko meniva dalje. Enako velja za onega par novic naprej, le da mi je on še kolkr tolk v zabavo. :))

OwcA ::

Kar sem hotel rečt, je blo to; ko boš enkrat zaposlen na podobnem področju kot jaz in ko boš mel podobno mero izkušenj, se lahko meniva dalje.

In koliko izkušenj ter katero področje bi bilo to?
Dve leti in pol nazaj si po forumu spraševal, če se ti splača kupiti Celerona 600, lunija moledoval za navijaške nasvete in spraševal kako do različnih hladilnikov.
Zanimivo je tudi, da so bili to časi, ko so bili aktualni Tbirdi o katerih pregrevanju imaš toliko za povedati, sam pa si na predlgo, da si za navijaški procesor kupi Durona ali Tbirda odgovoril le, da nimaš ustrezne matične plošče. Ne mi reči, da kljub svojim zavidljivim izkušnjam takrat še nisi vedel, da se jih "50 % pregreva".

Treba ti je priznati, v tem času si se naučil hudičevo veliko. V službi si napredoval na položaj, ki že po definiciji diskvalificira skoraj vse ostale iz debate s tabo (z znanjem izpred dveh let in pol ti ga gotovo niso zaupali, če pa, ti ne daje takšne avtoritete na področju procesorjev, kot jo sam slikaš), da ne omenjam, kako so ti zaupali v testiranje stotine procesorjev.

>:D
Otroška radovednost - gonilo napredka.

undefined ::

Mi je v čast, da si šel brat moje stare poste. Sledi mojim korakom, morda boš čez dve leti in pol tudi sam kaj podobnega uspel. :)

undefined ::

Prav tako si ugodno pozabil omenit moj zloglasni projekt takrat, ki ni imel dosti opravka s hardwareom, imelo pa je opravka s kostumaziranjem 3dfx gonilnikov. Imaš mogoče še kaj za dodat? :)

OwcA ::

Prav tako si ugodno pozabil omenit moj zloglasni projekt takrat, ki ni imel dosti opravka s hardwareom, imelo pa je opravka s kostumaziranjem 3dfx gonilnikov. Imaš mogoče še kaj za dodat?

Povezavo, prosim (med tvojimi temami ni noben takšne), ali je to podoben projekt kot stotine testiranih procesorjev?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

undefined ::

1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gdo ve kaj več??? Procesorji na diamantni osnovi

Oddelek: Znanost in tehnologija
91898 (1727) Grey
»

"Ubijalec Linuxa"

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
92406 (2406) BigWhale
»

Kraljeva vrnitev - fotorealizem

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
152126 (2126) zile
»

Wired predstavlja mode ohišij

Oddelek: Novice / Modifikacije
101957 (1957) Dr.SmaSh
»

Odprta koda tudi na zasedanje vlade

Oddelek: Loža
342195 (1696) BigWhale

Več podobnih tem