» »

RDRAM in Pentium 4

RDRAM in Pentium 4

HardOCP - zadnje čase je slišat vse več te novice, na HardOCP - ju pa so objavili tudi slike (dobite jih tukaj), na katerih je BOX verzija Pentium - a 4, ki mu družbo delata dva RDRAM modula. Ja, prav ste prebrali - v trudu, da bi prepričal ljudi v nakup, je začel Intel BOX verzijam procesorjev prilagat še RAM. Zanimiva je tudi cena - le - ta naj bi bila samo okrog 100$ višja! Hja, kaj naj rečem - Intel se vsekakor trudi, da bi Pentium 4 uspel, ampak - ali mu bo uspelo?

8 komentarjev

mojsterpeter ::

ja če bodo prilagal rdram potembodo seveda privabili več kupcev - osebno pa bi rajši vidu zraven ddr-ram

undefined ::

Razlike med Rambus RAM-om in DDR RAM-om skoraj ni. Ponekod je DDR hitrejši, drugje pa Rambus.

NiggerBob ::

Glede na trenutno ceno in zmogljivost P4, me v nakup ne bi prepričalo niti 256 Mb RAMa, ki bi mi ga podarili.:8)

OrlyTM ::

Jest bi pa vsekakor kupu to kombinacijo :)) rdram ti ostane ... plata tut ... pol pa sam še procesor zamenjaš nekje konc leta, ko bodo že bl orenk

lp
OrlyTM

NiggerBob ::

Ja, plata in RAM ti ostane, (napajalnik rabiš nov), ampak ko bodo programi napisani, da bodo v celoti izkoriščali P4, bodo zunaj že nove plate, boljše, P4 se bo pomaknil na 2 Ghz ali več, napajalnik ne bo zadoščal (razen če boš vzel kakšnega 550W:D), pa bo spet treba menjavat.
Trenutni zmagovalec je T-Bird, ki na precej področjih poseka P4 pri Clock-vs-Clock primerjavi. No ja, ljubitelji q3 bodo z novim P4 prišli na svoj račun:). In če pomslim, da vse to pri 50% nižji hitrosti memorije (100 FSB double vs quad pumped), kaj šele pri 133 Mhz FSB (novi T-Birdi). Intel se verjetno tega zaveda, pa tudi neumni niso in so verjetno testirali podolgem in počez ter prišli do spoznanja, da je treba prilagat zraven proca memorijo, da ga bo sploh kdo kupil, kajti v nasprotnem primeru čaka Intel hud polom in nastal bi novi monopolist - AMD. Imam pa slab občutek, da P4 ne bo ravno uspešnica, ker je preveč nekompatibilen z sedanjo opremo.

JLP ::

Ja tud jest mam tak občutk da je P4 zaenkat bl brezveze. Sploh me je razočarov njegov FPU s katerim se Intel tako hval. Je FPU od Thunderbirda dost bol. Res je da bo ko bodo programi optimizirani za SSE2 da bo dost bol, sam zakaj se že takoj pr FPUju ne pomatrajo. Zakaj nucajo take trike da sploh dobijo spodobn performance.

luni ::

Orly plata, ki ti bo ostala vo cez par mesecev samo se za v muzej. Nekje v prvem cetrtletju bo intel spremenil podnozje za P4, potem pa konec leta se 1x, tako da bos vedn moral kupit novo plato, ce bos hotel novi procesor.

mojsterpeter ::

ja te kurci od intela bodo spreminjal socket podnožja da kar smrdi..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično kartico naj postavim ob bok Conroe procesorju?

Oddelek: Kaj kupiti
371731 (1055) celada
»

Kateri procesor ? AMD al INTEL ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
716000 (5117) frenk
»

Racunalnik za DV obdelavo 2 del

Oddelek: Kaj kupiti
5973 (862) nodes
»

Kako do tihega računalnika: Duron + Zalman ali Celeron BOX?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
7862 (713) ChiefThunder

c300 box - ohisje

Oddelek: Strojna oprema
81018 (944) Ram_z

Več podobnih tem