» »

Katere Windowse uporabljate?

Katere Windowse uporabljate?

Slo-Tech - - XP (44%);
- 2000 (22%);
- 98 (18%);
- ME (10%);
- 3.11 (2%);
- nekaj tretjega, 95 in NT (vsak po 1%).
Pohvalno je to, da vas veliko stopa v korak s časom z Windowsi XP in 2000, tisti pa, ki imate razne MEje in 98ke ter celo 3.11 pa počasi razmišljajte o nadgradnji, če vam vaš hardware dovoljuje seveda. Anketo je izpolnilo 1542 ljudi.

19 komentarjev

SkyNet ::

Morali bi dodati še možnost "Piratski Windowsi", ki bi prav gotovo dobili 99%.

dr.J ::

Me prav zanima, koliko % Windowsov (zlasti 2k in XP) od teh je legalnih...

Binji ::

BTW.. jst mam doma XP, 2000, ME, sam se zmer uporabljam win98SE. Pac meni osebni najboljsi

minmax ::

kje je bila možnost _NOBENIH_ ?

BigFoot ::

neki druzga?

Spajky ::

Imam Win95osr2.1, pa ne vidim nobene potrebe za nadgradno; so mi cist zadost!
Pa poznam ih v "dno " duše!8-)

gumby ::

Sam imam 98SE in jih ne mislim menjati. WinME sem videl in takoj kozlal, "stabilne" Win2k sem prvi dan vsaj 5x tako zrušil, da je pomagala samo reset tipka. XP-je pa niti nočem videti, ker nekaj, kar je veliko giga in pol, po mojem ne more biti stabilno.

btw: ste opazili, da ima 99% folka, ki jamra zaradi raznih težav ravno XP-je? (po tej anketi jih je namreč samo 44%)[:\]

DrSergioDJ ::

jest mam original w2k...pa office2k, pa 2x win98 original...pa office95 original... pol pa se par backupov :D

R0K ::

DrSergioDJ : kje pobiras denar ?? ;)

Justy ::

Zgleda da s tem ko dela backupe:D

minmax ::

bigfoot...
ne, "nekaj tretjega" implicira da uporabljaš windowse, a nobene od naštetih.
če windowsov sploh ne uporabljaš, kaj izbereš?

Highlag ::

ROFL! Justi:D

T.G: Problemi so vedno z novimi operacijskimi sistemi. Drugo pa: več ko je uporabnikov več je problemov.
Prehod iz W95 ... na XP je ravno tako kot iz 3.11 na W95 al pa še večji. In skladno s tem imajo uporabniki več težav.

texhex ::

ma xpji so crap :)
za 2000 ne vem jih mam sele 2 dni gor :)
sam zaenkrat sm navdusen :)
kde2 pa rulajo :)
zlasti ce dodas se star office 6 pa xcdroast ...
:)

andrej ::

minmax: ze prej je bla anketa za OS-e. Zdaj so samo hotli videt katere winse kdo uporablja....

freejack ::

No jst mam pa Win95 slo/eng, Win98 slo/eng, Win98SE slo/eng, WinME slo/eng, WinNT 4.0 eng, Win2000 Pro eng, Win2000 AS eng, WinXP pro,..seveda pa ne,.hmm,.. ne baš originalno,.. :D Hmm,..kaj pa kakšne kombinacije, namreč jst mam na compu drgač 3 Winse pa upoarbljam največ Win2k, ker se mi zdijo najboljš. Btw. Ste tk vidli P4 na XP in Linux primerjavo, kjer je vrhunsko dovršene, tehnološko izpopolnjene, oh in sploh najboljš OS stoletja zgubil proti majhnemu ubogemu Linuxu. :D

freejack ::

Sn pozabo,.. pa še Linux mam :D (distribucije pa ne povem, prav vam je :D)

Jeebs ::

Alien-w! Mislm, tale tvoja novica je pa totalno od totalnega out! Kako lahko napišeš, da ''nekateri končno stopajo v korak s časom'' al neki tazga, ker pač uporabljajo WinXP al pa Win2000? Jst sm do zdej uporabljal Win95 (podn, ampak res totalen podn ne glede na trud k ga vložiš v sistem), Win98 IN slavne WinME, k jih tok blatiš v članku. In uganeš kaj? Z WinME že več kot pol leta nimam NOBENIH problemov pa čeprov vsakodnevno uporabljam računalnik za vse mogoče zadeve. Sploh ni res, da so ''starejši'' Windowsi tok slabi (razen 95) ampak folk enostavno ne zna poskrbet, da računalnik dela OK. Vsaj take so moje izkušnje, k vidm, da pol folka nima niti tok pojma, da bi gor dal k'kšen dober antivirus, pa mogoče še k'kšn podoben program. In ne mi govort, da so WinME zastareli, ker so čist dobr OS. Vsak ima svoj okus in svoje znanje o določenem programu oz. operacijskem sistemu, tko da lepo vas prosm, ne več pisat takih glupih člankov v stilu ''jst mam pa najnovejše WinXP pa sm car''. A ja, pa drugič res lahko v anketo vključite še druge možnosti, na primer Linux..., ker mislm, da je precej ljudi k uporabljajo tud Linux in ''podobne'' zadeve. Sej ste Slo-Techovci čist cool, ampak tale članek me je pa res vrgel iz tira.

alien-w ::

Nekaj odgovorov:
1.) če NE uporabljaš windowsow, potem pač ne izberi ničesar! Vprašanje se je glasilo katere winse imate in če jih nimate, jih pač nimate.
2.) jeba1: kot prvo, tole ni članek ampak novica, kot drugo pa ti bom takole rekel. Windowsi ME so na meni pustili grd pečat. Uporabljal sem jih 14dni, pa mi pri navitem kompu nikakor niso hoteli stabilno delati. Venomer so se mi sesuvali, pa še nekaj težav sem imel z ostalo opremo (alla TVtuner). Z 2000ko in XPji nimam več problemov in mi dela comp na 1017Mhz brez problema (v winME je pri 900 zafrkavalo). Ko pa sem rekel, da folk stopa v korak s časom je pa to čista resnica. Windowsi XP so pač novejši od ME in zato pač tisti, ki uporabljajo XPje stopajo v korak s časom pri izbiri OSja. Je res?
Pa se neki... kakor vem se večina uporabnikov ukvarja z overklokanjem in le-ti rabijo stabilne sisteme in verjetno si tudi večina zna popraviti računala, da delajo stabilno. Samo pri meni pri MEjih pač ni šlo. Subjektivno mnenje... lepo pa je, da tebi MEji tako dobro služijo.
Pa brez zamere!

Jeebs ::

Ehm... Alien-w, bi se opravičil, ker ti bom odgovor na tvoj komentar napisal šele jutri, ker je šlo zdle neki očitno narobe in je vse kar sem napisal kot odgovor šlo v maloro. Odgovor sem ti v glavnem napisal že zdle, tok da veš, pol pa je IE al pa server (sej ne vem kaj je krivo) neki zasral. Tko da jutr, ker zdle se morm pa res učit in ne morem še 1x pisat vsega.8-O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri operacijski sistem ste že imeli

Oddelek: Operacijski sistemi
382487 (1770) nicjasno
»

COMPEX ReadyLINK RL2000A

Oddelek: Programska oprema
91103 (1061) mazy
»

Odgovor na novico o Windowsih od Alien-W-ja

Oddelek: Slo-Tech
161929 (1445) Mercier
»

novi divx codecs

Oddelek: Zvok in slika
201815 (1171) Kriko
»

Win 3.11

Oddelek: Programska oprema
131074 (954) matevzm

Več podobnih tem