» »

Nov test

Nov test

Slo-Tech - Končno boste lahko tisti, katerim morphling ni hotel povedati rezultatov testa, prišli na svoje. Na tem naslovu si preberite, kako so se obnesli prvi slovenski industrijsko izdelani vodni bloki! Notri tudi lahko preberete, kako je Boeing izdelal te bakrene ter aluminijaste lepotice. Slik je tudi mali miljon . Brž k branju!

27 komentarjev

Mate ::

Zelo dober test. Se kasnga tazga! :D

Boško ::

Zelo zanimivo!!!! Zelo zanimivo!!!!

Test je pokazal dejansko razliko med bakrom in aluminijem, ki je kar precejšnja!!

Mislim da je to kar pravo mesto za moje vprašanje! Torej: zanima me koliko W toplote odda moj duron 1000@1266 pri 1.86V, ker imam doma narejono vodno hlajenje za cca 5000sit in je temperatura nekako primeljiva z aluminjastimi bloki na testu! Da sem malo bol natančen Temp. proca je 38-39C pri temperaturi vode 26.5C temp. sobe je 23C pri delovanju Setija čez cel popoldan. Če pa odprem okno pade temp tud na 34C pri temp vode 19-20C

Torej bistvo je pohvala testa!!!!

morphling1 ::

Mislim da je za moj prvi test (članek) kar dobro izpadel. Seveda bo vsak naslednji samo boljši :))

morphling1 ::

Nuklearc, če maš starega durona to znese max. 65.3W, za morgane bi moral pa pogledat amd spec. Al bloki sploh niso toliko slabši in bi se po mojem pri procesorju z večjim jedrom še bolje odrezali. Še nekaj Toast, s katerim sem grel proc. v primerjavi s Setijem segreje proc še za dodatni 2-3°C, in nazadnje temperaturni senzor s katerim sem meril kaže tudi nekaj stopinj višje od termo senzorjev na platkah, to moraš vzeti v račun :))

Boško ::

Mam morgana, da je pa temp. manj natančno zmerjena se pa tud strinjam, čeprav majo MSI plošče senzor dovolj dolg, da se dotika proca, pa še s pasto je namazan.

Sicer pa tud če primerjaš cena/zmogljivost je pa povprečje kar dobro! A ne??:8)

Pa da ti še tle zamorim: daj prosim link od tega tvojga Toast-a, da vidim kaj po pol povedu senzor.

L.p.

morphling1 ::

TOAST lahko DL iz mojega arnes direktorija tu: http://www2.arnes.si/~mlivak/Toast.exe
Kakšen blok pa imaš Al, Cu v vsakem primeru je pa vsaka samoizgradnja vodnega hlajenja vredna pohvale. Pri meni je samo zadeva že zelo optimizirana.

Boško ::

Blok je bakren, dimenzije so pa 5*4.5*2 cm. Žal nisem dubu večjega kosa bakra!

Hvala za Toast, grem takoj testirat pa bom vidu kak bo (za)goru!>:D Kak dolg pa ga naj pustim teč?

L.p.

morphling1 ::

Našel sem podatke za tvojega Duron pri 1266@1,86 ima 65.9W , Toast pusti teči kakih 15min čeprav temp. hitro naraste že po prvih petih minutah potem pa odvisno od hlajenja.

morphling1 ::

Eno manjšo napakico sem napisal v testu, zdaj ko me je nuklearc prisilil v vse to računanje moči procesorjev, sem opazil da sem gledal v tabelo Durona model 7 in ne model 3 , tako da ima moj testni Duron 600 navit na 1079 pri 2,1V kar 84,9W , kar seveda pomeni da so rezultati vodnih blokov še bolj impresivni.

Boško ::

;(;(;(
Tolk o oddanih W!!!

Temperatura mi nareste na nevrjetnih 44C, napetost mi pa pade na 1,82V!! ZAKAJ?!?

Omenit se mi zdi še vredno to, da imam med procem in blokom navadno pasto, ki jo dobiš v vsaki trgovini z računalniško opremo zastonj!! Tle je še nekaj potencijala. Se mi zdi!

Se da na te vajine bloke nalotat nastavke z 18 mm premera? Ker imam namreč takšne cevi zarad večjega pretoka!

Boeing ::

Nuklearc: da se nalotat 18mm priklučke...

Osebno o testu mislim, da ga je Morphling odlično izvedel in napisal... vseeno pa je test pokazal, da smo, kar se tiče vodnega hlajenja, še zelo na začetku poti, in da je tu še ogromno prostora za inovacije. Počakajte na poletje, da dokončam, superduper blok by my own... :D
LP

morphling1 ::

He,he to je pa Toast pri prvem testu pri Sergiotu se je mašina tud kar resetirala. ker napajalnik ni dohajal, to naj bi bil worst case scenario oddajanja toplote proca in če ti pade napetost pomeni,da ma napajalnik že določene težave. Glede paste mi pa verjemi da med najbolj navadno ter recimo AS2, če jo imaš zelo na tanko namazano ter zelo dober stik med hladilnikom in cpu-jem (zelo dobro pritrjen blok ter shim za varnost) skoraj ni razlik mogoče 1°C, AS3 bo mogoče boljša še za kakšno stopinjo, več pa ne. Npr. ko jaz razstavim blok na mestu jedra skoraj ni paste samo odtis cpu-ja ostalo je odrinjeno na rob, pa imam že tako tenko namazano po procesorju. Dober stik je zelo važen.
Kar se tiče 18mm priključkov, a je to zunanji ali notranji premer, ker če je zunanji gre to že v osnovi na te priključke, ker take cevi oz 17mm sem uporabljal tudi jaz.
Boeing, kakšno zadevo imaš v mislih, ko dobim Bobcada te bom zasul s g-kodami za bloke :D

Boeing ::

Morphling: :D ql
no ja, blok... naj bo skrivnost... za firbčkat... ampak vedite, da bo blow the door off everything ! >:D torej glede priključkov... meni se zdi nesmiselno pretiravati z velikostjo cevi... B&M bloki so tako preračunani, da imajo popolnoma zadovoljiv oz. dober pretok, kar se pokaže tudi na testu... povečevanje pretoka bi mogoče zbilo kake pol stopinje, stopinjo... več pa ne... LP

kuglvinkl ::

Nekje sem slišal (hej, morda sem pa sanjal), da si en blok poslal na Australia Overcl.. Feedback?

Bane_ ::

Mene pa samo neki zanima! Vodno hlajenje naj bi bilo da bi se resili ventilatorjev sam s temu nc ne pridobis ce mas tm dva venta 120! Sej to more tud precej ropotat! Kje mate ponavad tisto hladilno enoto?

dex ::

Vsa čast zadeva je zelo lepo narejena. Samo, če z industrijsko izdelavo mislite na CNC stroj, vas morm razočarat. Z IR Babunom in še enim prijatlom smo mel na CNC narejene bloke že pred dobrim letom.

morphling1 ::

CompZGAGA, obstaja veliko vrst 120mm ventov, razen za testiranje, ventilatorji pri meni delajo na 7V, kjer jih preglasijo tako disk, chipset vent ali pa PSU vent. Vse skupaj je dosti, dosti tišje kot kak volcano 2 hladilnik.
Dex, jaz nisem napisal da so prvi ker tega nevem, samo nevem če tudi ti lahko svoje imenuješ prvi industrijski, ker nisi imel ravno kake serije popolnoma enakih in ready to install blokov kar pa B&M sigurno so. Brez zamer

Boeing ::

Kuglvinkl: overclockers.com.au, overclockers.com in [H]. That makes 3 of them :D.LP

AvAkI ::

morphling1: Jaz imam ta tvoj star blok (kompakten-vse iz enega kosa) Kaj misliš, koliko je slabši od tega novega Cu?

AvAkI ::

Ravnokar sem testiral blok z Toast-om.
Rezultat: 28 stopinj.
Temperatura okolja=24 stopinj
Vodno imam narejeno tako: tvoj blok, radiator od lade + ladin ventilator:D, posoda za 3l+pumpa 900 l/h. Vent od lade sem za testiranje vklopil na 12V. Toast pa sem poganjal 25 min.

Aja moj proc: TB 650@850 voltaža=1.92v
plata KT7a

IR Babun ::

Morpheus: Prodali smo okrog 10 popolnoma enakih "ready to install" vodnih blokov s pritrdilnim sistemom in rezultatati so bili boljši (CeleronII 566@733 -22°C pri polni obremenitvi, prez peltierja od četnika hladilna rebra in dva venta)

Drugač pa vsa čast, res kul narejen.

morphling1 ::

Awaki, ne morem ti točno reči kakšni bi bili rezultati z mojim starim blokom, dosti slabši ne bi smeli biti. Če bi ga imel doma bi ga stestiral, novega pa nimam časa delat. Če mi ga kdo posodi za update test na AXP-ju, ko bo naj mi emaila pa kak gsm zraven in ga bom z veseljem stestiral.

IR Babun, vseeno jo to bolj posamična proizvodnja, če te pa moti uvod v članek emaili Sergiotu in naj popravi, meni je čisto vseeno kdo je prvi :D Btw. rezultati so bili kje boljši ???

IR Babun ::

Mene ne mot sam tko sm povedal.

Ti si imel temp 26,9°C, mi pa 22°C sam za info.

Boeing ::

IR Babun: ql, ampak mislim, da si nekaj pozabil omeniti... zanimivo bi bilo namreč vedeti, koliko dodatnih W je pokuril peltier, da ste dobili teh 22C >:D

morphling1 ::

IR Babun teh rezultatov v tvojo korist raje ne primerjat, Celeron II (od 533 dalje) recimo pri 733@1,5V odda 15.4W če si imel pa recimo voltažo na 1.7V pa 19.8W to je več kot 4x manj kot na mojem duronu (85W) pri tem da je ta še nekaj manjši kot celeron, s takimi bremeni se procesor na teh blokih sploh nebi segrel mogoče kako stopinjo nad temp vode.

Boško ::

Mogoče tiči problem napetosti v 230W napajalcu, ki žene cel sistem, 3 vetilatorje in rele!! :O

L.p.

morphling1 ::

Uf, 230W za navitega duron in še ostalo roba zna bit že problem:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč preden popizdim

Oddelek: Omrežja in internet
111136 (856) espacious
»

Video CV

Oddelek: Loža
141912 (1465) hmm23

strokovni direktor Kenda in pomen sebičnosti

Oddelek: Problemi človeštva
294283 (3509) Ziga Dolhar
»

Foxconn zanika stavko, delavci pravijo drugače

Oddelek: Novice / Ostale najave
279092 (7124) BaToCarx
»

osnovni pojmi

Oddelek: Strojna oprema
7723 (665) ali3n

Več podobnih tem