»

Gigabyte in Computex

The inquirer - Podjetje Gigabyte se je odločilo, da letos ne bo prišlo na Computex -- enega največjih računalniških sejmov na svetu -- zaradi bojazni pred virusom SARS. Namesto tega bodo imeli lastno predstavitev kar preko interneta, kjer bodo predstavili celo vrsto novih izdelkov, od grafičnih kartic pa do prenosnikov. Ker je bil Computex načrtovan od 2. do 6. junija, bo Gigabyte najverjetneje priredil svojo predstavitev nekje istih dni, ni pa še znano komu vse bo namenjen. Na tem naslovu si preberite več.

0 komentarjev

Test SB Extigy

Hexus - Ne bom govoril na dolgo. Vsi vemo, da je kartica dobra - zelo dobra, če smo bolj natančni. Na tem naslovu se nahaja naš test, katerega je spisal alien-w in v katerem podrobno spoznamo kartico, tukaj pa si lahko neke vrste "hitri ogled" kartice preberejo tisti, katere bolj zanimajo le dejstva in ne branje daljšega teksta. Zadeva je preizkuševalca dokaj impresionirala in je bil nad zvočno kartico kar navdušen. Pa kaj bi vam pravil, saj to gotovo že veste [:D].

0 komentarjev

Coolinkovi hladilniki

HiTechMODs.com - Na Tekočih Ninđah (ne sprašujte, ne vem [:D]) so se spravili vpreči dva nova Coolinkova hladilnika ter ju pretestirati. Oba sta prava mala posebneža, saj sta narejena iz bakrenega stičnega dela ter aluminijaste izmenjevalne površine, sta zelo velika, vsakega hladila pa po dva ventilatorja. Izgleda, da je Coolinku uspelo najti razmerje med robustnostjo, lepim izgledom ter ceno. Celoten test si oglejte na tem naslovu.

0 komentarjev

In imamo zmagovalca

HardOCP - Vsi, ki vsaj na eno oko spremljate dogajanje na našem IRC kanalu, že veste, da sem ta teden testiral Leadtekovega Geforcea4 Ti4400 in bil prijetno presenečen, o čemer boste lahko na široko brali v testu, ki kani priti na stran v naslednjih dneh. Izgleda pa, da bo Ti4200 tisti pravi nakup, vsaj s stališča cene proti zmogljivostim, saj ima kartica vse funkcije hitrejših bratcev, a hkrati tudi najnižjo ceno. Na tem naslovu si preberite kratek test Ti4200 ter hitrostno primerjavo med karticami. Ne vem, ali so imeli HardOCPjevci le srečo z izbiro kartice, ampak vseeno - Ti4200 se je navil nad nazivno hitrost Ti4600 ter jo, logično, prehitel. Kdaj že pride ta kartica v Slovenijo? :D

0 komentarjev

Thermaltakeovo hlajenje pomnilnika - drugič

Tweak Town - Thermaltake, avtor vseh možnih Orbov, Gorbov, Borbov ter ostalih malih okroglih kovinskih zverinic, je izdal še en paket, s katerim si lahko pomagamo pri hlajenju. Thermaltake Memory Cooling Kit je komplet dveh ploščic, ki lepo prekrijeta pomnilnik, nanj se pa brez posebnih težav namesti dodaten ventilator, ki naredi 5 cfm zračnega pretoka. Kakšne pridobitve, pravite? Na tem naslovu si lahko preberete, kaj točno pridobite z namestitvijo ventilatorja nad pomnilniške reže. Vprašanje je le, ali se vam splača v računalo vgraditi dodaten vir zvoka za hlajenje pomnilnika. Vredno razmisleka...

0 komentarjev

Izdelava aluminijastega vodnega bloka

BelowZer0 - Hehe ... ti fantje so pa res neverjetni. Lotili so se izdelave aluminijastega vodnega bloka povsem na lastno pest. Če sem čisto natančen, izdelali so dva. Surovino so vzeli kar iz uničene glave motorja, se lotili razbijanja in rezanja, da so dobili majhne kose, katere so nato stopili, aluminij sčistili raznih smeti in v homemade kalupu vlili dva vodna bloka. Celoten članek z veliko slikicami, si lahko preberete tukaj.

2 komentarja