» »

Ali bo UMC proizvajal Durone?

Ali bo UMC proizvajal Durone?

X-Bit Labs - Duroni so zadnje čase postali kar malce problematični procesorji, saj AMD nima tako velikih proizvodnih kapacitet, da bi lahko ustregel številnim naročilom, ki prihajajo iz celega sveta. Ravno zaradi tega ne preveč prijetnega problema, so se pojavile številne govorice, da naj bi se AMD na skrivoma dogovarjal s tajvanskim gigantom UMC o proizvodnji Duronov. Čeprav so to samo govorice, obstaja kar nekaj logičnih podlag za tak ukrep:
  • Če bo hotel AMD konkurirati Intelu, bo moral povečati proizvodnjo procesorjev Duron (o selitvi proizvodnje procesorjev Athlon XP zaenkrat še ni bilo govora), za kar bi bil UMC idealen

  • UMC ima zelo dobre proizvodnje linije za izdelavo čipov z 0.18 mikronsko tehnologijo, trenutno pa se že pospešeno pripravljajo na posodobitev proizvodnje linije za izdelavo čipov z 0.13 mikronsko tehnologijo.

  • UMC daje usluge zelo majhnemu številu velikih podjetij, kar naj bi pomenilo, da bi AMD-ju gotovo posvetili veliko pozornosti. Poleg vsega tega pa je znano, da sta podjetji že uspešno sodelovali pri proizvodnji čipovij AMD-760.

  • Tovarna v Austinu, ki se trenutno ukvarja s proizvodnjo celotne linije Duronov, se bo naslednje leto prestrukturirala v tovarno Flash pomnilnika, kar pomeni, da bodo morali proizvodnjo Duronov preseliti nekam drugam. Dresdenska tovarna za to ni primerna, saj bo naslednje leto dosegla 100 % zasedenost, trenutno pa se pospešeno pripravlja na proizvodnjo 0.13 mikronskih Athlon jeder. Tako je resdenska tovarna črtana iz seznama morebitnih kandidatov za proizvodnjo Duronov. Kdo pa naj bi potem prevzel Durone, če ne Dresden? Odgovor je na dlani: UMC.

Vse skupaj se sliši precej logično, vendar pa bo zopet pokazal čas, katere trditve so pravilne in katere ne. Vsekakor pa selitev proizvodnje v UMC zagotovo ne bo vplivala na kvaliteto Duronov (vsaj v negativnem smislu ne ;)).

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako prepoznat thoroughbread-a ??

Oddelek: Strojna oprema
312657 (2177) jani
»

Načrti nVidie za prihodnost

Oddelek: Novice / Procesorji
102099 (2099) root987
»

Nekaj za razmislit

Oddelek: Novice / Procesorji
191727 (1727) b4d
»

AMD XP proci,...

Oddelek: Kaj kupiti
432197 (1353) SlaveMaster
»

Cestni načrt

Oddelek: Novice / Procesorji
52225 (2225) OZZY

Več podobnih tem