» »

Compaq pripravlja najmočnejši računalnik na svetu

Compaq pripravlja najmočnejši računalnik na svetu

The Register - Compaq je objavil svoje načrte za najmočnejši računalnik v zgodovini čoveštva, ki naj bi imel računsko moč kar 100 teraflopsov, kar je 30 krat več, kot današnji najmočnejši računalnik. Pošast bo sestavljena iz 10-20 tisoč Alpha procesorjev, uporabljali pa ga bodo za napredne biološke raziskave (raje bi ga dali nam za SETI, kajne? ). Po trenutnih načrtih sodeč bo računalnik končan leta 2004. Hm ne vem zakaj mi je naenkrat na pamet padel Terminator .

11 komentarjev

Thomas ::

Preveč bereš PROTOKOL.

Fella ::

Wau!:O:O

Space Surfer ::

He'll be back!

Beast ::

Kulj

Izak ::

Jih je treba prašat če posodilo mašino na test luniju...:)) :D:D;)

roro ::

Pohlep(neži) nas bo(do) enkrat vse zaje...

divac ::

Ja vendar superračunalniki le s težavo, pri resničnem (beri: uporabnem) programu, presežejo 1% vrednosti, ki so jo podali njegovi sestavljalci (t.i. teoretična zmogljivost). Lep primer za to je IBM 3090-600S, ki je od napovedanih 800 MFLOPS uporabil le 8,3 MFLOPS-a. Čeprav je Compaq podal velikost v TERAFLOPS-ih, pa dvomim, da bo presegel več kot 100 GFLOPS-ov.8-Onullnullnull

Caboose ::

Tudi sam se lastim Compaq-a in moram reči, da mi žal tistih 10k več! Je čisto solidna mašina in še nekaj časa bo... o tem S.R. pa imam podobne vtise.... Oni znajo:D:D

NoUse4AName ::

luni nevem ki si ti dobo podatek 100 teraflopsov, sam tole je na arstechnica.com in techweb:
"According to a statement by the University of Delaware's Bartol Research Institute, the setup is expected to rank among the top 200 fastest supercomputers in the world. "

luni ::

Rapsey jas ne vem kaj si ti gledal, ampak sigurno ne isto zadevo kot jas. Mojo najdes na http://www.theregister.co.uk/content/2/....Tu se mas en citat:Compaq intends to build a supercomputer capable of 100 teraflops (trillion operations per second), or approximately thirty times as powerful as the baddest machine currently in use. It will be developed in partnership with the Sandia nuclear lab and genomics outfit Celera.

PeTe13 ::

in v kolkem času bi se obdelu en seti ?:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ta trenutek najboljša izbira

Oddelek: Kaj kupiti
101297 (977) razer
»

Pixar na x86

Oddelek: Novice / Procesorji
211960 (1960) Tarzan
»

Rezanje cen

Oddelek: Novice / Procesorji
61778 (1778) Tomi
»

Superračunalnik z 78 Athlon procesorji

Oddelek: Novice / Procesorji
61704 (1704) blank3_
»

SETIjeve statistike

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
111744 (1744) Elemen_T

Več podobnih tem