» »

AMD išče zunanje partnerje

AMD išče zunanje partnerje

Slo-Tech - Ja, Slovenija gre naprej! Dolgo časa smo čakali ta zgodovinski dogodek. Ta zgodovinski dogodek je vplival na veliko ljudi - med drugimi tudi na PisuneTM Slo-Techa. To lahko opazite po kar krepko zmanjšanem odmerku dnevnih novic. No, ker pa sem sam še vedno malce opijanjen od veselja (in ker imam v sebi kar nekaj kozarcev rujnega ), sem se odločil, da vam tokrat ponudim novice naših bralcev, ki so bile zadnji čas kar precej zanemarjene. Obljubim, da se bom v kratkem lotil čiščenja nabiralnika in objavil vse novice, ki so jih drugi člani Slo-Tech teama prezrli. Aja, pa še na mnoge zmage in da razgreti navijači vsaj nebi spet popolnoma razbili brniškega letališča .
Novico nam je poslal Koci:

Težka ekonomska situacija je prisilila AMD - podjetje, ki je do sedaj samo proizvajalo lastne procesorje - da poišče zunanje partnerje za proizvodnjo procesorjev. Prvi AMD-jevi procesorji, narejeni izven matičnih tovarn, bodo na police trgovin prispeli čez dobro leto, izdelani pa bodo v 0.09 mikronski tehnologiji.
AMD sicer ima kar nekaj svojih tovarn (med drugim tudi v nemškem Dresdenu), vendar se njihove zmogljivosti počasi bližajo zgornji meji možnega. Zato so se poleg najema zunanjih proizvajalcev odločili za gradnjo dveh dodatnih tovarn. Ena bo proizvajala Flash pomnilnik, druga pa procesorje.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Intel Xe dGPU

Oddelek: Strojna oprema
201168 (783) FlyingBee
»

Peko kooperativa z.o.o.

Oddelek: Loža
286991 (5394) Looooooka
»

Watson študira medicino (spet) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6216390 (13692) KleBac
»

IBM s partnerji načrtuje 28 nm tranzistorje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
688155 (6585) Icematxyz

Več podobnih tem