» »

Segin predsednik...

Segin predsednik...

The Register - Sedaj pa res ne vem več ali naj se smejem ali naj se jokam. Direktor Sege je svojemu podjetju dobesedno "šenkal" vse svoje delnice tega podjetja. V lasti je imel 19,87 milijona delnic, skupaj vrednih 700 milijonov dolarjev. S tem prispevkom več kot pokril 660 miljonsko izgubo, ki bi jo podjetje utrpelo s konzolo Dreamcast. Zanimivo pa je da je cena Seginih delnic po tem dogodku narasla za 7 odstotkov. Več izveste tukaj.

7 komentarjev

MRtwister ::

naslov pove vse >:D
Sega president goes mad

ABX ::

Itak Japanci nimajo 3 čiste v glavi :)
Si zamilsiš kakšnega Slovenca ki podari 700 milijonov svoji firmi :)

Mate ::

pomoje ga ustrelijo :D

NiggerBob ::

glede na japonsko pojmovanje odgovornosti (neuspeh podjetja vodilni jemljejo kot osebni poraz), je ravnal edino pravilno, kot je lahko v dani situaciji. Še vedno mu je ostalo nekaj 100 milijončkov v žepu, kar je več kot dovolj za lagodno življenje do konca + opral si je svoj obraz in ohranil svojo čast ter povrnil zaupanje v sebe in svoje podjetje.
Teh 700 mil. bo dobil NAJMANJ duplo povrnjeno v obliki plače, nagrad, delnic podjetja,..., če bo podjetje v prihodnosti uspešno in kar je najvažneje, njegovi otroci bodo povsod sprejeti z nasmeškom in priklonom namesto s stisnjenimi ustncami, srepim pogledom in obratom vstran.
Moje mnenje: extremno pametno naloženih 700 miljonov.

Boogy ::

Nebi jest temu rekel pametno vloženi denar. Kaj pa če firma propade, kot se je zgodil že mnogim?! Par let na vrhu pol pa nč več od njih.Raj bi dal na banko pa živel od obresti. Res pa je da oni mal osebno jemljejo posle.

mojsterpeter ::

Občudovanja vredno!

AndrejX ::

Eden redkih, ki je v dani situaciji znal biti preračunljiv. Ohranil je glavo nad rameni, nekaj milijonov v žepu in živi ter uživa naprej. Ostale ponavadi uniči lakomnost.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP se pripravlja na veliko odpuščanje

Oddelek: Novice / Ostale najave
234693 (3291) jype
»

Ali bodo banke objavile seznam kreditojemalcev, zaradi katerih polnimo bančni luknjo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6412442 (8883) Go-ahead
»

Banke odlozile odplacevanje dolgov Bavcarju (Istrabenz) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
856976 (4668) mtosev
»

Slovensa industrija jekla - SIJ (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
716384 (5204) Icematxyz

Več podobnih tem