» »

zviti kabli za disk

zviti kabli za disk

Cwetto ::

a zviti kabli (ATA) za disk kej pokvarijo prenos al pa kej? enega sem tako zvil, da je pac vec placa v kisti, vendar zdej ne vem, a disk zajebava, a zaradi kabla ne dela tako, kot bi moral? ma kdo kaksnje slabe izkusnje z rolanjem kabla?

||_^_|| ::

za navadn kabl ni blema. Sam za ATA 66/100 pa nevem, jst bi ga prerezu pa zrolu sam ga še nism. Nej se gdo jav k je že to naredu pa nej pove

Binji ::

Jst sm zvil ATA100 kabel pa mi dela disk. Neki jebe ma to po moje zaradi samga diska
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Bockor ::

Glih danes (no, včeraj, san je že jutro:)) sem rezal ATA 100 kabel po vsaki 10. žili, tako da sem dobil 8 trakov in jih zložil skupaj ter z trakom zalepil. Ko sem disk priklopil, so se pri zagonu pojavljali čudni znaki, tako da sem že mislu da sem kero žilo pretrgal ali disk pokvaril. No potem sem končno ugotovil, da je bil en pin na konektorju diska not porinjen pa sem ga popravil in voila.
Razlik v temp. vam ne morem povedat, ker nimam zaprtega ohišja, ker montiram v stranico plexi pa ohišje barvam....če bo se najšu kje kak digitalec, bom poslikal in vam pokazal moj prvi modd.

||_^_|| ::

Bockor: kaj pa hitrost prenosa se tut ni zmanjšala?

element ::

Ata 66/100 kablov ni dobr zvijat! Če že kupi že tko narjene, da so okrogli, zvijat se jih pa ne sme! Jest sm ga čist lepo zvil, pa so se pojavlat začel problemi, pa počasnej je delu... ;(

slycer ::

So razlike, vendar so zanemarljive. Sicer sem pa o tem pisal že dolgo časa nazaj. Pobrskaj v arhivu, kjer boš našel povezaveo, kjer so primerjali zvite in nezvite kable.

Smorny ::

Če zviješ navadni ATA kabel, ni problema. Če pa to delaš z ATA 100 kablom so lahko problemi, ker prebija, oz. laično elektrika preskakuje po žilah. Če vam je napoti priporočam, da ga čim bolj ravnega speljete ob stranicah do hd.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Bungee- ::

ATA100 kabli imajo vsako drugo zilo ozemljitev, to preprecuje presluh. Presluh je to da se signal, pri visjih frekvencah, inducira v sosednjem vodniku. Resitev bi bila, ce bi za vsako zilo vzel koaksialni kabel (40) in ga potem lahko po mili volji zvijas kot ti pase, ker bi oklop koaksialnega kabla prepreceval presluh. 8-)
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

Spajky ::

To rezanje in zvijanje kablov je brez veze: lepo jih zlozis in zalepis s papirnim selotejpom na isto stranico na kateri je MoBo pa je; jaz sem v mojem Desktopu tako napravil in se si pomagal delno z njimi, da mi ukradejo del AirFlow-a in ga preusmerijo na disk, da se bolje hladi! Pa je vse lepo zlozeno...:P

Binji ::

popravek: zvit kabel je povzrocal probleme pri disku. Zdaj sem ga dal na en drugi kabel pa dela super.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

BojlerTM ::

kaj bi se pa zgodil, ce bi med vsak sloj dal alufolijo, in jo povezu na maso?:D
s tem bi po moje dobil efekt vseh zil, ki so masa (beri nekje zgoraj)
bi pomagal, ne?
"Salt?"
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."

Bungee- ::

Alić: mogoce treba bi bilo probat. Je pa QL ideja 8-) Sporoci ce bos probal, teoreticno bi moralo delat.
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

Kriko ::

Ker sem imel precej časa probleme z temperaturo sem se odločil zamenjat hladilnike. To sem naredil ampak sem želel zgubiti vsaj še 2-3 stopinje in ker sem prebral o "zloženih kablih" sem se odločil probat. Čisto vse kable, disk,cd-R,CD-rw sem narezal na trakove (samo na eni strani z žileto pritisneš da gre skozi pol pa se z roko enakomerno trga) ter jih vse lepo zložil in ovil z izolir trakom, tako da zdaj niso debelejši kot kak kemični svinčnik. Zdaj je ohišje prav neverjetno prehodno in tudi z temoperaturo in z DELOVANJEM vseh komponent nimam problemov!!!!

Bungee- ::

KRIKO: a si to naredil tudi z UATA100 kabli ??? 8-O nekak ne morem vrjet da ti z zvitimi uata kabli deluje :|... Ce pa potem pa podrobno opisi postopek. :)
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

Kriko ::

Pojdi na ta link in dobro poglej slike in preberi text kjer boš videl da se da naredit isti tudi z ATA 100 kabli. Sam sem jih zvil celo ne kot je na sliki v dva dela, ampak sem vse skupaj zvil v en trak. Trakove sem narezal v neenakomerne dele in jih lepo zložil ter z izolir trakom oblepil!!!" Obvezno" pa pri 80 žilnem začni oziroma pojdi najprej skozi z žiletko in (ne reži) ter jo porini tako globoko da boš imel rez približno 5 mm. Potem pa ga z roko samo natrgaš in sam gre po pravilni liniji. Jaz sem celo prvi rez hotel naredit z nožem in sem natrgal eno žilo na 80 žilnem ter jo posebej ovil z izolir trakom.
Tako sem naredil z vsemi kabli in še od napajalnika sem lepo zložil in oblepil. Kabel od disketnika ki je nerazumljivo dolg. (skoraj pol metra!!) sem tudi skrajšal!! To sem naredil tako kot piše v članku TRIKI/KRAJŠANJE KABLOV!!
Pri meni dela vse 100 %-no razlika je le v tem da imam nižjo temperaturi in urejeno ohišje!!
LINK: http://slackernews.com/Articles/roundin...

Mate ::

Naredte tko kot je alić reku. Ideja je cist simpl, opravlja pa svojo nalogo. ce pa ze lih to delate date pa lahko potem se okol celga kabla folijo, pa bo ziher BOLJS kot pa je blo prej.

Kriko ::

?

tec ::

Jest imam prepletene in razrezane vse kable, pa ni nobenih problemov. ide1 ide2 ide3 ide4 floppy
Upam, da se vid

element ::

Tvoje slike so čist meglene in neostre. A si to slike skeniral al kaj??? :\ Drugač maš pa dobre kitke :P

tec ::

Da da, skenirane so. Na zalost nimam nobenega digitalnega aparata. Bo moralo zadostovat. No sej namen je dosezen, ce pravis da so dobre kitke ;)

Kriko ::

Kitke so zanimive ampak dvomim da imajo velik učinek , ker se mi zdi da ne pridobiš glih veliko. Se mi vseeno zdi boljši "standardni" način, katerega sem tudi sam preizkusil in deluje!
Klikni tukaj:

tec ::

Sej se mi ne gre za zmanjsanje temperature, ker plata sploh ni v ohisju. Bolj zarad videza :\

BojlerTM ::

tec: kako si pa naredu te kitke? a si moru kaksn konektor dol dat, al kaj?
"Salt?"
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."

tec ::

Jup, iz ene strani dol vzames konektor, potem pa kable razrezes in jih prepletas po mili volji. Sam mal bolj mucno je potem te kable nazaj na prikljucit.

AlienRex ::

KAj pa SCSI kabli. Je kdo ze zvijal, pa dela vse ok? Mislim, da je tam problem le z u2w kabli (ki je ze sam prepleten). Kako bi tega "zmanjsal"?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATA 133 okrogli

Oddelek: Kaj kupiti
251821 (1506) Caligula
»

naredi si sam OKROGLE KABLE

Oddelek: Strojna oprema
6976 (728) Kriko
»

Okrogli IDE kabli

Oddelek: Pomoč in nasveti
181352 (1079) bloo screen
»

rack in ATA66/100 in stari disk...

Oddelek: Strojna oprema
81085 (962) sinko999
»

ATA 100

Oddelek: Strojna oprema
182376 (2057) Putimir

Več podobnih tem