» »

Vodno hlajenje napajlnika

Vodno hlajenje napajlnika

Digital Explosion -

Elektrika in voda ne gresta najbolje skupaj, so me učili. In to dejstvo sem nekajkrat tudi eksperimentalno preveril (vse v imenu znanosti), a še vedno se najdejo ljudje, ki so pripravljeni narediti vse mogoče.

Na Digital Explosion so se tako odločili preizkusiti paket za vodno hlajenje napajalnika. Roko na srce, ideja ni tako kot neumna, kot morda izgleda na prvi pogled, saj ima marsikdo vse računalniške komponente razen prav napajlnika neslišno hlajenje (pasivno, vodno ...) in je dejstvo, da se edinole napajlnik dere, moteče. Če torej želite popolno tišino, klik!

7 komentarjev

Jok3r ::

Mislim da bom sam naredil :D tudi nekaj takelega sam malo bolj komplicirano;) ne sam na ena dva bekrena rorčka!

BaRtMaN ::

Hm, hm, nekam švoh mi deluje tole, glede na sliko.

daylight ::

sam neki ti more še zmiri hladit vodo... se pravi.. da se neki še zmiri dere :))

AtaStrumf ::

Točno to! Kako je lahko vodno nevem koliko tišje od zračnega (kaj šele neslišno), če ima še vedno ventilatorje na radiatorju in dodatno še vodno pumpo. Pa ja niso to neslišne komponente.

tec ::

Svoj cas, sem imel potopno pumpo, ki ni proizvajala niti najmanjsega suma. Poleg tega, pa vode nisem hladil z ventilatorjem, ampak sem imel samo eno malo vecjo posodo, v katero sem vsake toliko casa vrgel kaksno kocko ledu. Sistem je bil tih ko miska, ce odstejem napajalnik, pri normalni temperaturi.

Sid Izprijeni ::

Se strinjam s skeptiki! Vodo moraš zmeraj hladit z zrakom v končni fazi, če hočeš imet zaprt sistem. Ergo: ali imaš enormna hladilna rebra, ki ti zasedejo blazno placa (ne poznam takega primerka), ali pa imaš malo manjši radiatorček, ki ga zbašeš v kišto, potem pa skozenj pihaš z ventilatorjem. In smo spet pri hrupu...Pa tudi če to utišaš, te začne motit šumenje diska. Stišaš še tega, nakar pa v grozi ugotoviš, da ti para ušesa neznosen hrup elektrike, ki teče po vodnikih v računalniku! >:D

Kaboom ::

kaj če pa poleg hiše zakopaš bojler tri metre pod zemljo? zunaj namontiraš eno industrijsko pumpo? kje je pa potem zvok? vode pa hlajena zastonj, samo elektriko plačuješ tistih 100W mogoče...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ohišje (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
709303 (7887) undertacker
»

Nasvet za nakup in ocena starega računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
5727 (642) IvoJan
»

Corsair z ohišji

Oddelek: Novice / Modifikacije
133059 (2407) PrimozR
»

Od nič do konca (upam)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231889 (1372) Ov3rD0s3

DO kam gre BArton 2600 odklenjen?

Oddelek: Navijanje
5681 (651) Tic

Več podobnih tem