» »

Radeon 350 in Radeon 400

Radeon 350 in Radeon 400

The inquirer - Vsi dobro vemo, da odkar je nVidia predstavila GPU pod kodnim imenom NV30, kanadsko podjetje ATI ne spi, temveč pripravja tekmeca, ki se skriva pod kodnim imenom R350. V sodelovanju s tem čipom bo uporabljen tako pomnilnik DDR-II, kot tudi na Radeonu 9700 (R300). Da pa ATI tehnologijo razvija še naprej, kaže še novejši Radeon pod kodnim imenom R400, ki naj bi ugledal luč sveta junija ali julija prihodnje leto; najverjetneje bo sparjen z novim grafičnim pomnilnikom GDER-3. Očitno nova resna grožnja nVidii? Bolj podrobno si lahko preberete na The inquirerju.

Še opozorilo: "Zgoraj navedeni podatki niso uradni." Več se bo izvedelo januarja. Tisti, ki si boste člančič prebrali, pa bodite pozorni na datum v 3. podnaslovu [:D] .

6 komentarjev

Zheegec ::

Dobivam vtis, da nVidia kar malo zaostaja :) Ali je bila tukaj novica, da se je na predstavitvi gForceFX sistem dvakrat sesul ?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

morphling1 ::

Oh, kolk ste že dolgočasni s tem, prvič dx9 še ni zunaj in Ati nima nobene ogromne prednosti, ko pride ven bo razlika narastla, samo ne bo softwera. Ko bo zunaj doom3 bo imela nvidia zunaj GFX in bo hitrejša v vseh pogledih, s 13mikronsko tehnologijo ima pa veliko prednost pred Atijem v dvigovanju frekvence v prihodnjosti, prav tako imajo že ddr2 in prehod na 256 bitno spominsko vodilo tudi ne bo komplicirano razen same podražitve kartice ker zakomplicira pcb. Ne se bat da nvidia potone tako hitro v pozabo, ker dokler je zunaj samo 9700 (9500pro praktično ni še za nikjer dobiti) se nvidii ni nič za bati saj je prodaja GF4 kartic odlična, tržni delež ima pa tako in tako dosti večji od Atija, pripadnost znamki je pa velika in veliko fanov brez težav vzstraja na svojih GF3/4 dokler GFX res ne pride ven.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Super Sonic ::

morph.. aja? da se serija gf4 prodaja odlicno? Od kje pa ti to?

sam tko informativno me zanima

morphling1 ::

Splošno dejstvo in že stare novice, spremljaj hardweske strani linka do novice se mi pa ne da iskati, bilo je na overclockers.com. Sicer pa o kateri produkt pa misliš da naj bi se najbolj prodajal od nvidie ki ima okoli 60% svet. trga ? Večina je GF4 MX (ker je cena za OEM še vedno bistvenega pomena) potem GF4 , pa še produkti za notebooke
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Super Sonic ::

ma ne zato ker slucajno se s tem ukvarjam ... pa sluzm kruh pa tko- za slovenski trg... prodaja titanioum je padla od 50%, za mx pa do 35%.

Senitel ::

Ja slovenski trg... Kolk pa to nanese v globali? Zlo zlo blizu nič? Pa še to je zato, ker majo naši wana be uvozniki cene takšne kakršne pač majo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitrejši Radeoni bodo zamudili, potrjena imena

Oddelek: Novice / Grafične kartice
62901 (2403) FireSnake
»

Prispeli novi Radeoni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10630609 (28053) PrimozR
»

Prva slika Radeona X1950XTX

Oddelek: Novice / Grafične kartice
284731 (3346) Volta
»

R520 bo zamudil

Oddelek: Novice / Grafične kartice
273420 (2385) kuglvinkl
»

Kako se bosta imenovala ATijeva RV360 in R360?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
81842 (1842) Super Sonic

Več podobnih tem