» »

Wall-Martovi no-OS računalniki

Wall-Martovi no-OS računalniki

News Forge - Pred kratkim je v Ameriki veriga trgovin Wall-Mart ponudila 14 PC-jev brez nameščenega operacijskega sistema Windows. Open Source skupnosti so to trumoma pozdravile, na NewsForgu pa so se odločili, da preizkusijo, kako se računalniki obnesejo v navezi z Linuxom. Kako se je vse skupaj izteklo, si lahko preberete tukaj. Sicer pa Wall-Mart gor ali dol, veriga trgovin se nas itak ne tiče, saj so prisotne v Ameriki. Tiče pa se nas vsiljevanje operacijskega sistema Windows, brez katerega očitno nekateri prodajalci sploh nočejo prodati računalnika. In ne pozabite, kupovanje računalnika brez nameščenega operacijskega sistema je vaša pravica in ne dolžnost (in tukaj niti slučajno ne hujskam uporabnikov k uporabi piratskih kopij operacijskega sistema).

7 komentarjev

Jaxx ::

Kolikor vem je pri nas za BSA prodaja PC-ja brez op. sistema (=Windoze) zločin ...

Boeing ::

jako dobra zadeva... BSA, pojdi se solit !
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

asteroidk ::

zato pa eni kupujemo kompe po delih ;)
Vse se da, le potruditi se je potrebno!

||_^_|| ::

Mislm da če bi že (sam bi mogu bit res pod vplivom nevem česa, LSD or smtn.:) kupoval sestavljen računalnik pa da bi mi prodajalec hotu na vsak način vsilit še OS pa če bi mu reku da bom šu k drugi firmi bi mi prec prodal brez pa še podlogo za miško (lol) bi dubu:D

Ziga Dolhar ::

Ahem.

Prodajalci nam vsiljujejo OS zato, ker je to njihova dolžnost. Če zelo poslošim: podpisali so OEM pogodbo z MSjem, da bi pač imeli nižje cene. Odločitev, podpisati ali ne podpisati, je čisto njihova. Tak da nej se ne pritožujejo, da je samo MS oni grdi grdi...

Kupovanje "računalnika" brez OSa je pa drug problem: računalnik mora biti prodan v delujočem stanju.

slycer ::

Jah, pač so podpisali pogodbo, kar pa ne pomeni, da morajo prodajati računalnike z in samo z Windowsi. Jaz sem pred dvema letoma, ko sem obskakal kar nekaj vodilnih računalniških firm pri nas, zahteval, naj mi prodajo računalnik brez OS-a, pa ni nihče nasprotoval, medtem ko je nek majhni papek vztrajal pri vsiljenih Windowsih. Se pravi podpisane pogodbe gor ali dol, še vedno lahko zahteate sestavljen računalnik brez nameščenega OS-a.

Ark4nge| ::

Nekje sem slišu naj bi Wall-Mart postavu 1 svojo mega blagovnico tut pr nas. Točneje na krasu kjer je blo nekoč mišljeno dirkališče za F1. Glede verodostojnosti podatkov ne jamčim ničesar saj sm jih zaslediu v Hopli (Tm). :)
Zraven je bla tut slikca Wall- Martove spletne strani na kateri naj bi se nekaj časa pojavil podatek o razširitvi trgovin, med katerimi tut veleblagvnica v slo..
Višje! Hitreje! Močneje!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Office Depot viruse "našel" na novih, svežih računalnikih

Oddelek: Novice / Varnost
84936 (3050) Spock83
»

Štiri petine nameščenih brskalnikov potrebujejo posodobitve

Oddelek: Novice / Varnost
194427 (3639) techfreak :)
»

Nič več golih računalnikov na Kitajskem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
858404 (6249) 64202
»

Windows XP Service Pack 2 Reloaded (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
717636 (7636) Vlady
»

Wall-Martovi no-OS računalniki

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
72012 (2012) asteroidk

Več podobnih tem