» »

Pogumne izjave

Pogumne izjave

X-Bit Labs - Samuel Liu, predsednik SiS-a, je na investitorski konferenci predstavil svojo vizijo razvoja SiS-a. Njegov načrt sestoji iz večih točk. Najpomembnejše bom opisal.
SiS bo začel za akresivno kampanijo oglaševanja svojega SiS635 čipovja za Pentium 3 procesorje in SiS735 čipovja za Athlon procesorje. Predvsem bo povdarjal, da so ta čipovja idealna za low-end sisteme in prodajalce že sestavljenih računalnikov (Compaq, IBM,...).
SiS veliko stavi na svoj SiS315 grafični čip. Stal bo pribljžno toliko kot Nvidia GeForce 2MX200, a njegove performanse bodo (tako vsaj načrtujejo) enake MX400. Torej idealna stvar za integrirano grafiko. (Mimogrede; SiS je očitno pozabil, da bo takrat izšel tudi Nvidiin Nforce).
Nekaj pozornosti gre tudi SiS645 čipovju za Pentium 4 procesorje s podporo DDR pomnilniku. Na (SiS-ovo) žalost pa je tukaj narobe načrtoval proizvodnjo. Sicer je masovno produkcijo čipa prestavil s novembra na september, a vseeno ne bo ujel Intela (Brookdale) in Vie (P4X266).
V tretji četrtini tega leta bo predstavil tudi novo DDR čipovje za Athlon precesorje. Imenovalo se bo SiS740 in bo prvo čipovje izdelano v 0.15 mikronski tehnologiji. SiS740 bo imel vgrajen tudi SiS315 grfični čip. Skupaj se bosta prodajala kot rešitev za manj zahtevne kupce.
Kar pa je bilo tako zanimivega je to, da je Samuel Liu rekel, da bo SiS postal vodilni proizvajalec čipovij do leta 2002. Kar je malo... pretirano pogomno reči, a ne?

1 komentar

hatch ::

Dej ne nabijaj, pa obrzi svoje subjektivno mnenje zase...

Dejstvo je, da je sis735 najboljsi chipset za athlone do sedaj in ni vrag, da ne bojo vii vzeli precej pogace.

Za njihov P4 chipset, se pa govori da se ze delajo sampli.. mass-production pa v septembru... Medtem ko via se ni niti napovedala svojega P4 chipseta (ceprav je ubistvu nared)

Je pa res, da utegne via precej pohiteti s P4 chipsetom, da bo njihov chipset na trgu pred sisovim.

Brookdale pa sploh ni v igri, bo drazji kot viina ali sisova resitev.. pa veliko pocasnejsi. Dvomim da bojo s tem chipsetom uspesni...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj pomenijo številke pri RAM-ih?

Oddelek: Pomoč in nasveti
205041 (4425) Hayabusa
»

Toliko o VIA KT400A, prihaja KT600

Oddelek: Novice / Matične plošče
52061 (2061) Dr_M
»

SiS sistemski nabor

Oddelek: Strojna oprema
51107 (1062) boštjan
»

maticna (ABIT ali MSI)

Oddelek: Kaj kupiti
111559 (1348) imi
»

SiS lovi Vio

Oddelek: Strojna oprema
51263 (1105) TheJack

Več podobnih tem