» »

nVidia z novima NV28 čipoma

nVidia z novima NV28 čipoma

DigiTimes - Grafični gigant nVidia je pred kratkim potihoma izdal dva nova čipa družine NV28. Gre za kartici GeForce4 Ti4800 ter Ti4800SE, ki sta naslednici Ti4400 ter Ti4600 čipov z AGP 8x podporo. Povedati velja, da je nVidia sprva načrtovala samo Ti4200 verzijo z AGP 8x podporo, a so se iz nekega razloga odločili tudi za prenovitev močnejših kartic. Zanimivo je tudi dejstvo, da nVidia kartic ni uradno predstavila, temveč jih je kar takoj poslala večjim odjemalcem. Navadni uporabniki naj bi tako prišli do kartic tik pred koncem leta. Klik!

19 komentarjev

R0K ::

Slin, slin...



Komi čakam na kak test...



Sploh pa je hecn pogledat tisto tabelo na DigiTimes, kk se ta dva giganta izmenjujeta...vsaka mesnc je en neki vn vrgu, drug pa razviju..



Očitno pa bo za božič 'spet' zmagala nVidia :P

morphling1 ::

Zmagala kako ? Glede prodaje verjetno, glede zmogljivosti pa ne, NV28 je samo agp8x verzija NV25 se pravi GF4. Ati 9500/9700 ima še nekaj časa zagotovljeno tehnološko in zmogljivostno prednost
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

BaRtMaN ::

Pa mogoče tudi cenovno prednost, saj sta GF4 Ti 4400 in 4600 dost dražja od Ti 4200.

R0K ::

Res, da Ti4600 ni več tko zmogljiva (je že pač dolg časa zunej), bo pa pomoje z AGP 8x podporo lohk še vedno v večini testov konkurirala R9700PRO, ki pa je le 40k sit dražji. Vsej jest zarad 2% boljših rezultatov nebi dal 40k več...

Tle pa je še potem navijanje, v katerem pa tut menim, da je GF4 Ti bolj overclockabilen od Radeona. Pač moje mnenje...

morphling1 ::

Ki je na žalost napačno, prvič agp8x ne prinese prav nobene prednosti, ter drugič 9700 je zelo overclockabilen (dosti bolj kot 4600)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

R0K ::

AGP 8x BO prinesel prednost.

Da se pa R9700 bolj OCa je pa spet smešna. GF4 se v % bolje navija od 9700 - žal.

tha_man ::

ROK, poglej si npr. tole: KLIK

...in ne trosi neumnosti o AGP8x ;)
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

AtaStrumf ::

Rok, če lahko raje zbriši svoje zgornje poste ker so polni, milo rečeno, nesmislov.

morphling1 ::

ROK, ne govori o stvareh o katerih po vsem napisanem sodeč nimaš pojma. Najbolj smešno je pa to, da to probaš razložiti meni...
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

zile ::

lol, morphling1. Jap ROK, kle pa res nimaš šans. :D

Filo ::

...in se kregate ups, sej je res samo pregovarjate...je pa še ena huda resnica da radeon ima vso podporo dx9 med tem ko bo to dobila nvidija šele s prihodom nv30 čipa in to je tudi eden imed poglavitnih razlogov.....ker na uč se veliko stvari spremeni z dx9......poleg svetlobe...:)

Mr.B ::

Za komentar :link , ok kok je to prevzela prednost ?
Ma dejte sej mx400 itd je še vedno MX2 , važno da vi loleki ne preberete do konca in rečete glej jaz imam pa gk z 8x agp , ampak , bom prej komp menjal preden bom AGP 8x res uporabljal ! No lahko rečemo da je le za mišji drekec hitrejša od svojega predhodnika.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

mrTwelveTrees ::

Samo tisti ki mu v glavi nekaj fali, bo kupu grafično nad 100.000 sit....

saj se mu bom sam smejal ! :D

ATI sux ! |O

Radiant ::

Igo ko bos ti vidu kok bi ti dal za GF4 za DX8 kolk pa bo nekdo dal za superiorno 9500Pro, ki jo bo lahko mel se najmanj leto dni (da ne govorimo o AA in Aniso preformacu) bomo vidli kdo se bo hehetal. On bo kupu 1 karto v tem casu ti pa 2 od nvidie!

S tem da pa je ATI zaj kralj se pa sprijazni, ker mislim da nam je ze vsem zdaj jasno da je nvidia zamudila z NV30 zato ker je bil R300 tolko mocnejsi kot so predvidevali in so mogli se hitro dodati pipe!
Ce pa bo nv30 za 20% hitrejsi od R300 s tem da ma NV 30 500MHZ pa bi jaz reku da ima dokaj neeficientno arhitekturo ( da ne omenimo manjkanja displacement mapinga in softwerski kvazi 6X AA (ki ga lahko vklopis tudi na GF3 in 4!

Ati pa tak nacrtuje R350 za start od NV30 kar bo NV30 tak pohodlo! Theres no way Nvidia could win this round ! Aja ves na cem bazirajo nove graficne od prerojenega VisionTeka! Trikrat lahko ugibas !ATI!>:D >:D >:D Aja si cu ze za novega Radeon 9100?

Trenutno pac ATI nima konkurence v nobenem market segmentu! Se v low end je z Radeonom 9000 in 8500LE povozil GF4 MXse(ki pa tak vsi vemo da so bolj sorodni GF2 kot kaki resni DX8 graficni!)

Senitel ::

NVidia ni delala kakšnih blaznih popravkov na NV30 po predstavitvi R300... Informacija o velikosti jedra NV30 (120M tranzistorjev) je že zelo stara in dejansko ne odstopa od končne (125M tranzistorjev). Če ti pa rata v 5 milijonov tranzistorjev spravit dva floating point pixel pipeline-a pol ti pa predlagam, da kar takoj kontaktiraš ATI-ja in boš ziher dobu službo [:\].
Za displacement mapping pa so v DX9 trije načini - dva od teh načinov sta res uporabna, tretji pa je praktično neuporaben. En uporaben je s pomočjo vertex shaderjev, drugega podpira Parhelia, tretjega pa R300 in je pain in the ass za implementirat.
Kar se pa R350 tiče je pa tko, da če zadeva ne bo na 0.13 potem nima šans proti NV30... Naslednje leto bo pomembno vlogo igrala ura GPU-jev in 1125M tranzistorjev ne bodo kar tko navil na 500MHz pri 0.15 s tem, da NV30 bojda dosega celo 600MHz. Bolj zanimiva zadeva zna bit NV35 vs. R400, ki utegneta priti ven dokaj skupaj (kljub temu, da NV30 zamuja so ostali čipi on track...).

Radiant ::

Sentinel jaz mislim da ti krepko precenjujes 0.13 micronov ! Pa tudi ce ti je tako vsec za casa ko se bo GeForce FX pojavil na trgu bo ATI ze mel na voljo RV350 ki pa bo 0.13 mikronski ampak zanimivo pa je da bo r350 se vedno 0.15 micronski in bo ATIjev paradni konj do R400 tam neki poleti! Na koncu je vedno najpomembnejsa bandwidth in fillrate in tukaj Nvidia z NV30 nima glih nekih moznosti hitrega prestrukturiranja medtem ko pa je ATI ze Pred nvidio demostriral R300 z DDRII na TechTVju!

Poglej si interview z ATIjeim CEOjem na Rage3D pa bos videl kaj mislim! Dejstvo je da je NVidia 1 generacijo za ATIjem kar pa ni nic dobrega za big N!Pa tudi v preteklosti so pokazali da niso pretirano inovativni ! Po tem ko so dobesedno kopirali Hydravision in mu dali lepe pisane menije bomo letus preseneceni se z nvidiinim klonom AIWjev v reinkarnirani obliki preconal cineme ki bo inem tudi IDENTICEN DALJINEC KOT AIW le z nvidia logotipom in crnimi gumbi (X10 remote). Verjetno bomo proti koncu leta zagledali se klona od MultimediaCentra pol pa bo pocasi ze dovolj materiala za tozbo proti big N zaradi reverse ingeniringa software!

Ne mislim rect da je nvidia slaba brez nje (kljub temu da zavira sedaj razvoj) nebi bili tam kjer smo!Poleg tega pa rabimo dva konkurenta da so cene nizke pa da mamo veselje se vsi prepirat!

Na PR pa folk tudi nebo sto let palu! Kar se pa tice displacment mapinga pa je vertex shader razlicic zmozen tudi GF3 4 in R8500 ampak ne v uporabni hitrosti! Tak da vemo kaj je nvidia tu delala !NIC! Na GIGA DE pa si lahko se pogledas predstavitev Geforca FX ki so ga meli ce se ti da! Poleg je tudi pregled preko trenutni trg z vsemi kartami ki so za zimski nakup aktualne! :D

Senitel ::

ATI ne bo spravil R350 na 500MHz pri 0.15MHz pa če se raztrgajo. Lahko, da bo sicer nekaj "primerkov" delalo na 500MHz, samo če bodo dal 500MHz kartice vn, potem jim bo šel en velik procent čipovij v nič, kar bo dvignilo cene sky high. In kot sem rekel, ostali NV3x so on track.
Displacment mapping na Radeon 9700 je samo presampled, kar je prekleto podobno temu, kar se da nardit z običnimi vertex shaderji. Ampak jaz nisem govoril o DX8 vertex shaderjih ampak o vertex shaderjih 3.0...

Senitel ::

V DX9 SDK bo en sample, ki bo uporabljal displacement mapping in ta sample ne bo delal na Radeon 9700... [:\]

Radiant ::

Ja bo in to tisti ki dela na Parhelii!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nvidia opušča podporo za starejše grafične kartice

Oddelek: Novice / Grafične kartice
325171 (4173) MrStein
»

NASA World Wind

Oddelek: Programska oprema
62394 (2312) Person
»

kdaj bodo prisle nove graficne kartice

Oddelek: Strojna oprema
271394 (937) kuglvinkl
»

vaše izkušnje z ATI

Oddelek: Kaj kupiti
221696 (1441) Zheegec
»

nVidia z novima NV28 čipoma

Oddelek: Novice / Grafične kartice
192080 (2080) morphling1

Več podobnih tem