» »

Brookdale ni v redu

Brookdale ni v redu

X-Bit Labs - Fantje pri x-bit labs so se tu poglobili v prihajajoče Intelovo Brookdale čipovje. Kot veste, bo Brookdale čipovje omogočalo uporabo DDR SDRAM-a in SDRAM-a, namesto (pre)dragega RDRAM-a. Zdaj, še pred izidom, prihaja do problemov. Intel namreč ne sme izdati DDR verzije čipovja, ker ima neko posebno pogodbo z Rambus-om. Kako se bo to izšlo, ne vem.
Fantje so na testu odkrili, da P4 in SDRAM nikakor ne gresta skupaj. Razlika v testih je več kot očitna! Medtem ko P4 in DDR pomnilnik delujeta kar zadovoljivo. Seveda ne tako dobro kot bi z RDRAM-om, ampak razlika je precej majhna (74 3DMark2001-ov naprimer).
Če vprašate mene, je z Brookdale-om konec, še preden je izšel. Zakaj? Ker se je na vse te "kolobocije" odzvala VIAs svojim P4X266 čipovjem. VIA nima nobene pogodbe z Rambus-om, ki bi ji preprečevala izdajo DDR čipovja za P4. Torej bo točno to storila; izdala čipovje za DDR pomnilnik s P4 procesorjem. Najlepše pa je to, da še pred jesenjo. Seveda bo Intel bentil, da ne sme, ker nima licence, ampak VIE to verjetno ne bo ustavilo, ker ima asa v rokavu (podjetje, ki ga je prevzela ima pogodbo o sodelovanju z Intelom). No ja, bomo videli...

4 komentarji

dr.J ::

Le kaj si misli ob tem AMD? Če VII uspe, bo P4 začel zatirati Athlone.... Da bi pa navijal za Intel, pa bi bilo tudi čudno. Let's see!

frudi ::

hm, piše, da bo brookdale podpiral samp pc1600 ddr ram. ne ne, če bo vse tako kot kaže, bo via s p4x266 povozla i845 da bo kr hudo... in potem se intel še buni proti vii, ki pa je trenutno edina stvar, ki lahko reši p4.
in intel ga še naprej samo serje...

Radiant ::

Do sedaj sem imel 2 maticni z VIA cipovji na PIII in lahko recem samo to da so pravi **** proti intelovim!!!
Ce bo toti kaj bolji se bo se pokazalo je pa dejstvo da ga bomo najdli v kar dostih kompletnih sistemih ker bo najverjetneje VIA spet prodajala pod ceno za svoj trzni delez!!!:))

OldSkul ::

Sem gledal teste drugje,pa se brookdale za moje pojme odrreezal kar dobro in nasploh ni tako slab!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD ali INTEL (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
545281 (4165) Brane2
»

XP1600+ ali p4 1.6

Oddelek: Kaj kupiti
272026 (1477) gorazd
»

Intel Pentium 4 se bodo izrazito pocenili.

Oddelek: Novice / Procesorji
111674 (1674) yjj
»

DDR zmaguje!!!!!!!!!!!

Oddelek: Strojna oprema
261710 (1330) hatch
»

O Intelu

Oddelek: Novice / Procesorji
61963 (1963) elfin

Več podobnih tem