» »

Mobilna evolucija

Mobilna evolucija

Slashdot - Mobilna revolucija je pred kakim letom dni doletela tudi našo državo. Kar na lepem nismo več bili odvisni od telefonskih govorilnic, saj smo lahko telefonirali iz katerega koli kraja (no ja, podzemne jame še vedno ostajajo razred zase ). Vendar pa je mobilna revolucija prinesla tudi nekaj sitnosti, od katerih je najbolj moteče zvonjenje. Saj poznate primere, ko sedite v šolski klopi in se poizkušate skoncentrirati, potem pa od nekje zaslišite zoprno piskanje. Ali pa ko v kinu gledate svoj najljubši film in vam od nekje pripiska trenutna uspešnica, ki jo vrtijo po MTV-ju. Čeprav je zvonjenje mobitela lahko precej zoprna stvar, pa ima tudi nekaj drugih pomanjkljivosti - npr. ste v gruči ljudi, enemu zazvoni telefon in že vidite, kako vsi pogledujejo proti svojim mobilnikom. To pa je največji problem, saj možgani le s težavo ugotovijo izvor zvoka. Ravno zaradi tega (in zaradi zoprnih melodij) se je nek znanstvenik odločil, da uvede nov način zvonjenja. Po novem naj bi se mobilni telefoni oglašali takole: "chusssh chusssh chusssh". Ker naj bi bil ta zvok bolj naraven, bi možgani takoj prepoznali izvor. Zanimivo, počakati moramo samo še na odzive proizvajalcev.

4 komentarji

NoUse4AName ::

skoda ker ni na voljo zvocni file da cujemo kak to zveni...

CaqKa ::

ah ja.... za koga so si pa potem vibre zmislili? da greš pogledat k sosedu če je slucajno njegov gsm zatresel celo bajto?

slycer ::

že že, samo vibrator s kozi žep bolj slabo čuti :(

SmiLe_ ::

Damn, se vedno se niso spomnili, da bi lahko svoj sample *.wav ali *.mp3, dal namesto tega piskanja. Heh, jaz bi imel sample starega telefona na zvonec :))SmiLe


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tel. št. nateg?

Oddelek: Loža
396141 (5036) Phantomeye
»

Apple z rekordnimi prihodki in dobičkom, iOS 8.1 z Apple Pay izšel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
12533278 (28271) AnWar

Cerkev - zvonenje - vsiljevanje vere (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9117427 (16795) Ziga Dolhar
»

Mobilna revolucija?

Oddelek: Znanost in tehnologija
111565 (1295) guest #44
»

Univerza Berkeley pobira prostovoljne vzorce DNK

Oddelek: Novice / Zasebnost
134106 (3043) imagodei

Več podobnih tem