» »

AMD objavil rezultate Q3

AMD objavil rezultate Q3

X-Bit Labs - AMD je danes predstavil uradne rezultate ter poročilo tretjega četrtletja letošnjega leta. Tudi tokrat je AMD končal z rdečimi številkami. Celotni dohodki od prodaje so znašali 508 milijonov dolarjev (prejšnje četrtletje 600 milijonov), izguba pa se je tako samo v zadnjem četrtletju povzpela iz 185 na 255 milijonov dolarjev. AMD je torej v vedno bolj v težavah, saj so od leta 1995 le še dvakrat poslovali pozitivno.

V vseh treh letošnjih četrtletjih je AMDjev promet znašal 2 milijarde dolarjev, samo izgube pa celih 448 milijonov za razliko od lanskih 44 milijonov izgub. AMDju se torej pišejo črni časi, a vodilni možje nam zagotovaljajo, da bosta Hammer ter Opteron zadeve ponovno postavila na pravo mesto. Klik!

13 komentarjev

MRtwister ::

Skoda..

undefined ::

..Octavia

R0K ::

Ne štekam, kaj delajo z dnarjem. Procesorje prodajajo masovno in to veliko več kot Intel (vsej j Evropi - amerikanci so itak razred zase (z luftom v glavi)), pa so vseeno v rdečih številkah?

TheJack ::

Aja? AMD proda v Evropi več procesorjev kot Intel?:D Od kje ti ta bistroumni podatek?

R0K ::

Z neta...

Pa ne mislim za 10let nazaj...ampak za zadnjih nekaj mesecev..

TheJack ::

Točen naslov, prosim...

TheJack ::

No, medtem ko iščeš, si lahko še tole pogledaš: Intel gains market share on AMD's back



Še odlomek iz povezave:



The Santa Clara, Calif.-based chipmaker commanded 82.8 percent of the worldwide market for processors, including sales of processors for Microsoft's Xbox, according to Mercury Research, a market research firm. That's up two percentage points from its first quarter market share--including Xbox--of 80.8 percent and up nearly six points up from the 77.1 percent share from the same period last year.



Rival Advanced Micro Devices lost 2.6 percent of market share from the last quarter to occupy 15.6 percent of the market. Last year, AMD held 21.8 percent of the market.




Talk about reality check...:D

R0K ::

Kaj misliš, da si jest beležim linke kje kaj preberem?

Sicer pa si itak narobe razumel. Reku sm v evropi, kjer se Inteli velik manj prodajajo kot pa na japonskem in v ameriki...

TheJack ::

In AMD v Evropi proda ' veliko več kot Intel'? Po teh market sharih ki sem jih naštel, so potem možne le naslednje razlage: 1. AMD proda na drugih trgih manj kot nič. 2. Evropa je za procesorje obupno nepomemben trg.

Nič od tega ni res. Tvoja trditev, da AMD proda v Evropi ' veliko več kot Intel', pa je ravno nasprotna od resnice. Natančnih prodajnih podatkov za Evropo sicer ne poznam, ampak po mojem tržni deleži niso dosti drugačni kot drugje. In ti so: Intel 82.8%, AMD 15.6%.

Mimogrede... Poskusi najti en sam (!) verodostojen link, kjer trdijo, da AMD proda v Evropi več kot Intel. To bi pa res rad videl...

Thomas ::

Link? [:\] (Velja za ROKa)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

zile ::

Tale Intel:AMD že najeda. Upam da bo AMDju uspelo z opteroni. To je vse.

City ::

Se mi zdi da tale izguba in rdeče številke niso dobesedno mišljene, zdi se mi da je to izguba dobička napram prejšnim obdobjem in planu, poslovali pa so še vedno pozitivno

Smaug ::

Rdeče številke so izguba. Ne moreš biti v rdečih števikah, če delaš profit[:\]
True Multitasking = 3 PCs and a chair with wheels!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon podeseteril izgubo, v Nemčiji mu grozi stavka zaposlenih

Oddelek: Novice / Rezultati
2312896 (10675) roli
»

AMD zaradi izgube odpušča

Oddelek: Novice / Rezultati
145027 (3981) opeter
»

AMD napovedal odpuščanje

Oddelek: Novice / Rezultati
3211756 (9426) Isotropic
»

Reševanje proizvajalcev pomnilnika

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
204404 (2846) Relanium
»

Intel z dobičkom, AMD z izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
83555 (2700) OChack

Več podobnih tem