» »

Celeroni pri 1.1 GHz

Celeroni pri 1.1 GHz

Tweak3D - Ja, tudi to se nam obeta... Na IDF-u (kje pa drugje) je Intel predstavil 1GHz in 1.1GHz Celerone, ki naj bi bili kmalu dobavljivi! Govora je bilo tudi o podpori SMP (sinhronem delovanju dvah ali več procesorjev); Intel ni zanikal, da bodo Celeroni in Tualatini lahko delovali v SMP-u (ne med sabo ampak dva Celerona ali dva Tualatina). Rekel je celo, da bodo lahko delovali v SMP-u, le da oni tega ne bodo podpirali. Kaj to pomeni ne vem, ker si ne znam razložiti, da bodo lahko delovali, le da tega ne bodo podpirali... Če se AMD-jeve MP rešitve ne bodo obnesle (dvomim), bo še vedno možnost iti na Intel, ki očitno stavi kar veliko na majhne strežnike, v katere bi vgrejeval po dva Celerona... Konkurenca je vedno dobra stvar; pa naj prihaja s strani AMD-ja ali Intela.

6 komentarjev

Thomas ::

55% moje 2GHz prerokbe .... :D

Jaxx ::

... in nič več kot to! Celerona 2 GHz ne bo nikoli...

Thomas ::

a 1.2 pa bo - po tvojem? :D

Jaxx ::

Realno bi bil 1.2 GHz zadnji celeron... Da se razumemo: Intel bo 100% dal enkrat ven 2.0 GHz low-end cpu. Lahko da ga poimenuje Celeron 3 ali karkoli, samo ta sigurno ne bo na isti arhitekturi!

Thomas ::

Če gremo dlakocepit, je tako, da že Celeron 330A al kaj je že bil - ni bil več "pravi Celeron - samo reklo se mu je tako".

Toda tudi arhitektura procesorja ni nobena ovira, da se ga navije zeloooo visoko.

Vse je le vprašanje tehnologije izdelave. In ne arhitekture.

8-)

Liker ::

Glede tega do kam bodo šli s celroni raje ne bi razgljabljal, saj lahko nehajo že pri 1.1 GHz al pa pri 3.5 GHz al pa....
Glede delovanja dveh celeronov v SMP načinu:
To da bodo delali v SMP načinu, oni (intel) pa tega ne bodo podpirali, je stara pesem, saj so tudi stari PPGA celeroni (mislim da od 433 do 533) delali v SMP načinu a s strani intela niso nikoli uradno potrdili tega. To je fora v smislu: če crkne nismo mi krivi, saj te procesorji niso za to!>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvojno Procesiranje

Oddelek: Pomoč in nasveti
352549 (1940) cRaZY
»

c1000@1330

Oddelek: Navijanje
181742 (1326) Spajky
»

Celeroni pri 1.1 GHz

Oddelek: Novice / Procesorji
61618 (1618) Jaxx
»

Katera plata podpira 2 celerona?

Oddelek: Strojna oprema
171112 (937) burekar
»

Dual celeronII računala ?

Oddelek: Strojna oprema
161340 (1147) JeDo

Več podobnih tem