Forum » Hlajenje in modifikacije » neonske vrvice
neonske vrvice
Bungee- ::
Na zalost nisem se nikjer v sloveniki zasledil EL kabla. Jaz sem ga nabavil iz amerike, in niti ni bila tolk draga zadeva, le da sem nabavil ostanke kabla, ki pa so bili ravno prav dolgi. Aja SITE da ne pozabim. Stvar pa deluje na nekako 100V 1kHz napajanja. Aja ker pa je EL rabi zelo malo moci cca 0.5W za zelo dolg kabel.
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.
BojlerTM ::
Najdu sem ga v conradu.. A kdo ve kolk je to dolgo?
Kaj ja za tist inverter al neki? a ni to samo transformator da spust napetost z 220V na 110V?
Kaj ja za tist inverter al neki? a ni to samo transformator da spust napetost z 220V na 110V?
"Salt?"
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."
"Pepper?"
A.J. ::
En kos je dolg 1m, tist invert je pa če hočeš met use skupi na 12V prkloplen (mislem de je tist sam transformator) gor pa lahk prkuplaš 2m kabla.
Tomi ::
Je pa mogoče kdo že kupil neonko, in kje, ker nimam preveč časa laziti po trgovinah. Mora pa biti modra
metrodusa.blogspot.com
od cesa je pa odvisna dolzina el kabla???
"Salt?"
"Pepper?"
"Pepper?"
A.J. ::
Če misleš isto kar jst mislem je to odvisno od tega kolk lahk vir napajanja da od sebe. Če maš microliner ga prkuplaš na 12V pa ti napaja 2m kabla. Če maš pa Flashliner (220V) pa lohk na nega prkuplaš 15m kabla. Sam flashliner stane pa okol 11kSIT. Microliner=4540SIT.
Ce pa sam nardis vezje te pride pa okol jurja Rabis ene par elementov, potem ga pa lahk prkopis na 5V, 12V ... kakor imas zahteve. Ce pa kdo rabi shematiko naj pa pove ;)) bom narisal.
bungee-: ni glih treba risat, lahko pa poves kaj v bistvu una skatla nardi in od cesa je odvisna dolzina el. kabla
p.s.: ce pa res nimas kaj za delat lahko nardis kratek clank o tem, ce mas izkusnj s tem. grem se stavit, da bi blo velik folka happy zarad clanaka.
p.s.: ce pa res nimas kaj za delat lahko nardis kratek clank o tem, ce mas izkusnj s tem. grem se stavit, da bi blo velik folka happy zarad clanaka.
"Salt?"
"Pepper?"
"Pepper?"
Mate ::
Mene pa zanima ce je kdo ze kupil (!) te kable v slo.. in kok j epol dal za dva metra kabla.. no ja al pa za en meter
v conradu pride meter tega strika 3,5k SIT...
"Salt?"
"Pepper?"
"Pepper?"
U skatli je en NE555, en mal mocnejsi FET pa en trafo cca 220V/12V 1W (najmanjsi k sem ga najdu) potem je pa se ene par uporov pa kondicev. Stvar je v tem da naredis 1600Hz na cca 100V. To pa naredis tako da z NE555 krmilis FET, ki je vezan na 12V trafo stran, izhod (220V stran) pa ti da ce imas napajalno napetost 5V cca 92V, kar pa je ravno prav za ta kabel. ce bi imel 220/5V trafo, pa bi dobil vecjo napetost (220V) in pa vecjo svetilnost. Za shemno se pa tudi lahko zmenimo. Aja kuj ko dobim v roke se digitalca pa poslikam moje delujoce vezjece
No da ne bo ostalo samo pri besedah. Tule je shema inverterja. Ce imate pa se kaksna vprasanja pa kar veselo ...
P.S.: Ja na zalost samo slike nikoli ne delujejo ce jih linkas na geocities, no ja vedno ostane se link :))
P.S.: Ja na zalost samo slike nikoli ne delujejo ce jih linkas na geocities, no ja vedno ostane se link :))
MOJE svetlece zice Na moji strani sem popravil oz dodal tudi fotke kako izgleda sam inverter in svetleca zica Torej OGLEJTE si in komentirajte, vprasanja dobrodosla!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako narediti iskro?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5737 (3451) | CeSTbon |
» | transformatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2616 (2220) | Pyr0Beast |
» | 12v to 220vOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5478 (5132) | pucvoler |
» | Priklop računalnika na 12VOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1188 (940) | TESKAn |
» | led diodeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4679 (4345) | Pretorijanec |