» »

RAM KINGMAX PC150 DIMM2 TINYBGA

RAM KINGMAX PC150 DIMM2 TINYBGA

black block ::

Dan

Zanimajo me vaše izkušnje s tem RAMOM in ali ga sploh kdo ima? Se ga splača kupit ker jaz bi overclokal mal...>:D
why serve in HEAVEN if you can rule in HELL

OZZY ::

Vsekakor ga lahko nabaviš. Če maš pa denar si pa nabav iz ZDA pc175/180 ram, ki je 5ns za tisti pravi OC užitek. Najbl je tista nastavitev v biosu, ki ma fsb+33Mhz. Tako da če maš fsb 112 ti dela ram na 112+33. Al pa 133+33, kjer ti dela ram na 166MHz. Ni lepšega.

Ja pa tisto prvo sem prestavil v Kaj kupiti, če nisi dubu obvestila.
Go with the flow.

msmiha ::

Ta ram se splača kupit;)
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

EvilK|NG ::

Hector dej ti še men zrihti ta RAM če lahko ???:D
Play your Cards Right !

morphling1 ::

Kot sem gledal teste po netu , ta ram ni nevem kako hud overclocker, v povprecju okoli 150cas2 max 155cas2 . Dober ram naj bi bil Tonicom pc166cas2,2,2 , to je enak kot tisti , ki je ga je Ozzy nekje omenil kot pc175 oz. pc180, vendar tu delata kot cas3,3,3 . In prav ta ram prodajajo v Nemciji tu: klik! za 198dem z davkom ,kar pomeni da dobis se 15% nazaj .
Ozzy se to , a nima plata nastavitve fsb + pci clock ? To da nekaj drugacne koncne vrednosti hitrosti rama. Abit to opcijo podpira do vrednosti 122+pci clk kar znese 162mhz za ram.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

EvilK|NG ::

Če mi lahko kdo zrihta kakšen tak dober ram od 150MHZ maprej naj mi pove nujno !!!
Play your Cards Right !

Kriko ::

Naj prosim nekdo nam laikom razloži nastavitve biosu kar zadeva hitrosti ram-a. Kaj prinaša HCLK+PCICLK in kaj druga možnost.
Jaz imam Abit KT7A, 256 ram in zaklenjenega TB 850. Če provam z SoftFSB lahko dvignem samo do 110MHz, naprej ne gre. Zanima me kako se pravilno to dviguje??

morphling1 ::

A nisem to ze enkrat pisal? Ce imas plato KT133a chipset, ki naj bi se dobro navijala z fsb-jem in kvaliteten ram ,potem dvigujes samo fsb (govorim o hitrostih nad 150mhz)hitrost rama je tu enaka fsb-ju, druga moznost je bila pa predvsem za plate s KT133 chipsetom , kjer si lahko hitrost rama najbolj dvignil z opcijo fsb(hostclock) + pci clock in na Abit platah deluje do fsb 122mhz kjer je pci clock deljen s 3 in je torej 40.66mhz skupaj ti torej znese 122+40.66 = 162.66 mhz za hitrost rama , ta nastavite pa je pri enaki hitrosti ram nekaj pocasnejsa od prve variante zaradi nizjega fsb-ja.
Glede ostalih nastavitev rama je pa cisto enostavno turbo je najhitreje prav tako cas2 , pa se memory interleaving imej vklopljen ce mas dve ali vec bank rama je 4 way, z enim enostranskim modulom (1banka) pa 2way interleaving, potem moras pa samo neverjetno veliko testirat med vsemi temi kombinacijami, da najdes tisto kjer imas lahko optimalne nastavitve pri najvisji hitrosti rama.Bolj natanco se mi pa ne da opisovat posameznih opcij.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Kriko ::

Probal sem kar precej variant ampak vedno ko povečam na 112mhz mi računalnik začne čudno delat, dve miške nič ne morem kliknit tako da lahko samo trdo resetiram. Hvala pa za lepo razlago!

black block ::

na www.bass.si:D ga najdete!

LP
why serve in HEAVEN if you can rule in HELL

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FSB

Oddelek: Navijanje
161434 (1181) asPeteR
»

Optimalne nastavitve za KT7a/KT7a RAID????

Oddelek: Pomoč in nasveti
181771 (1568) BoO
»

OC-anje ABIT KT-7A (strani: 1 2 )

704910 (4232) AtaStrumf
»

Ram pri navijanju

301699 (1301) element
»

FSB, win nestabilni pri 107mhz