» »

Mreza ne dela

Mreza ne dela

Wolverine ::

s sosedom imava koaks mrezo, ki je nekaj casa delala potem pa kr na 1x nehala delati, sosed je medtem iz win me sel na win 98(ali je to mozno, da ne dela?) nastavitve so pravilne. imava pa Realtek kartici in ko je vse vklopljeno gori rumena lucka, mislim da bi pa morala zelena. kaj nama storiti??

Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

asPeteR ::

Win 98 je lahko samo client OS torej ja sedaj lahko majhen problem. Toda, če jo uporabljata samo za sharing files je OK. Maš IP configurirane? Al sam na emmu? Kateri OS maš ti?

TESKAn ::

Če ne sveti zelena lučka, je kabl. Zihr.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

SpiDEr8 ::

Pa nej da nazaj gor win me drgač pa je pr men blo glih kontra!!! Delal je v win 98 v win me pa ne!!! Vzrok pa je biu en kabl zravn ksrtice ke se ga ulop v pc pa pol dela no usaj men je ... no in še .... :D
Fear Is Mind Killer! The Fear Has Come!

Senitel ::

Če svet rumena pol je to 10Mbit linija, če je pa zelena potem je pa 100Mbit. Dej se absolutno prepriči, da so driverji pravi (da so točno za Win98 in ne za WinME ali Win95), ker jest sem mel en tak problem, in sem po kakšnem mesecu ugotovil, da je bla fora v tem, ker sem mel na mašini Windowse 98 in driverje za Win 95...

Wolverine ::

asPeter: ip je na obeh nastiman, jst pa imam win me
upam, da ni kabel kriv, ker ga cca 60m ker bi potem bli spet stroski pa se napeljat ga je potebno

za ip stevilke: katera kombinacija dela najmanj problemov?

Senitel: sam ko je ta mreza delala je utripala zelena lucka tko da tisto o 100Mbit ne vem ce bo drzalo...
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

msmiha ::

Poglej, če je slučajo kje kabel olupljen al pa prepognjen itd. Najmanj težav pomoje povzročajo ip številke 193.16.0.x Sploh pa bi moralo delat na vseh ipjih
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

asPeteR ::

Naštimej DHCP ter 192.168.0.1 druzga pa isto sam na koncu je 2. Mask naj bo 255.255.255.0.
Dolžina kabla ni problematična. Lej če maš probleme naj un namesti win2k pa ne bo nič blema.(al pa ti)

Dexxx ::

Pingej soseda in sebe. Če ti kompjuter najde samega sebe maš vse v redu naštiman in je problem kabl. Vajo ponovi pri sosedu. Izi ko pasulj:D

ziga7 ::

preden menjas OS se res preprici, ce ni s kablom kej narobe. ubod en voltmeter, pa cekira oba konca kablja.
Lp Nejc

Cosmo ::

Ce je koaks kabl potem ne more bit drugega kot 10Mbit/s. Za 100 Mbit/s rabis UTP Cat5 kabl.

lp

P.S. Ce ti pa se vedno ne bo delalo, probaj malo mrezno prestavlat po PCI slotih. Meni sta (mam 2) v Win 2000 delale skupaj, v Win 98 SE pa sem jih mogel dat za en slot narazen.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SMC router

Oddelek: Pomoč in nasveti
101431 (1232) perci
»

ADSL in HUB

201810 (1507) cmocko
»

mreza v win98SE NE DELA da se ubijem pa se comp na smetisce vrzem

131459 (1197) DamoskinoS
»

LAN v Sloveniji ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
815115 (4310) PaJo
»

Win 98, Win ME ali Win 2k? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
585383 (4525) andrej

Več podobnih tem