» »

Še na kratko

Še na kratko

X-Bit Labs - Intel je danes objavil svoj Intel Celeron procesor s frekvenco 850Mhz. Procesor ima 128KB drugonivojskega predpomnilnika (L2) in zunanjo frekvenco 100MHz FSB. Cena kosa pri velikih količinah (1000 kosov) je $138. Seveda pa ta novi Celeron ni tekmec AMD-jevemu Duronu, ki ga prekaša v vseh testih. Razlika med Duron-om in Celeron-om je (po objavljenih specifikacijah) le v drugonivojskem predpomnilniku (L2). Duron ima namreč "le" 64KB drugonivojskega predpomnilnika (kar mu pomaga pri navijanju ), Celeron pa 128KB.

14 komentarjev

||_^_|| ::

100 MHz je zunanja frekvenca ne notranja.

luni ::

malo sem popravil novico, Pretorijanec...
notranja frekvenca -> zunanja frekvenca
drugotni predpomnilnik -> drugonivojski predpomnilnik

undefined ::

Hmm, manjša količina L2 pomnilnika naredi Durona bolj navijočega kot Celerona? WTF?! LOL!



Pretorjanec bi se moral uveljaviti za NVIDIA PR man-a, tam bi ga zagotovo dobro plačali za take izjave, kot na primer: "bandwith limit isn't bad, it's a good thing!" ;)



Just a joke, man. ;)

Pretorijanec ::

IceMan: kokr jz vem, je velikost L2-ja kr pomembn faktor pr navijanju. Delno se zato Duroni navijajo tolk bolš kot Tbird-i. Če se motim potem se opravičujem. Če ne pa...

Mate ::

IceMan ti si mi eno budalo. Manj pomnilnika ma proc vec ga lahko navijes. Ni pa nihce reku da je manj pomnilnika tudi hitrejse... ponavadi je vec pomnilnika in hitrejsi pomnilnik bolje... Tko da Pretorijanec ma CIST prov!

BigFoot ::

to že, samo razlog zakaj se Duroni tko dobro navijajo ni v Cacheu. poglejte P3, majo se vec cachea pa se glih tko dobr navijajo (ne sicer tok k AMDjčki, samo glih tko) ampak najbolj v tem da ma AMD jedra ki si sposobna delovanja pri višjih frekvencah, pa še MP jim lahko spreminjamo.

Pretorijanec ::

Že, že. Sam nižji L2, laži navijaš, ne?

undefined ::

A je že komu uspelo stabilno naviti Durona 600 na 1000+ MHz z zračnim hlajenjem? Meni je Celerona uspelo.

BigFoot ::

IceMan>>> kar ene par ljudekom je to uspelo (večini s COrbi)

XtX ::

ice, pretorijanec ima prav. pri navijanju najprej odpove L2 cache, tudi pri PIII. kako ves da je to res? tam kjer pise kolicina L2 (glej med postanjem) se pojavi prazno polje z utripajocim kurzorjem.

Jinxy ::

V tej debati se ne bom postavil niti na eno, niti na drugo stran, ampak vseeno me pa zanima. kako lahko kolicina L2 cache-a vpliva na overclockabilnost?

Zdrava pamet mi pravi, da na OC vpliva hitorost in kvaliteta L2 cache-a, ne pa njegova kolicina, kje je tu logika?

Recimo, da imas 2 avtomobila, ki imata popolnoma enak motor, eden ima 4 cilindre, drugi pa 8....od kje vam ideja, da bi lahko tistega s 4-imi cilindi bolj nafriziral?

morphling1 ::

Prvič Količina L2 pomnilnika je važna zaradi tega ker poveča število tranzistorjev proc. , kar pomeni da se stvar bolj ali manj greje. Drugič in predvsem to kvaliteta izdelave procesorja ter material, primer novi TB 256kb cache-a se krasno navijajo in tudi manj grejejo (axia, avia kode)

Huey P ::

Celeroni me niti malo ne zanimajo zato bo mogoče to malo čudno vprašanje; Celeron 733 dela na 100 MHz FSB, kako torej lahko dela Celeron 733 z 100 Mhz FSB?? 7,3 x 100 ???

XtX ::

kdo pravi da dela na 100?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD predstavil Yukon

Oddelek: Novice / Procesorji
404296 (2570) Pyr0Beast
»

AMD ATHLON64X2 6000+BOX/AM

Oddelek: Strojna oprema
111012 (726) jest10
»

AMD predstavil procesorje Turion 64 X2

Oddelek: Novice / Procesorji
63404 (3319) CCfly
»

Duron, ki se spominja svojih korenin

Oddelek: Novice / Procesorji
141691 (1691) Tic
»

Duron 1,3@1,47 Ghz = AthlonXP (1,47Ghz) 1700+

Oddelek: Navijanje
101156 (1008) Narcos Satanicos

Več podobnih tem