» »

Novi podatki o Hammerjih

Novi podatki o Hammerjih

Ace's Hardware - Izgleda, da nam AMD pripravlja zares slastne procesorje Hammer, ki bodo med nas udarili od sredine, pa do konca letošnjega leta. Na Ace's Hardware so objavili analizo ClawHammerja, ki so jo naredili na podlagi članka na Golem.de in ugotovili, da naj bi bil ClawHammer v 32 bitnih aplikacijah pri isti frekvenci 20 do 25 % hitrejši od Athlona XP. Ugotovili so tudi, da naj bi ClawHammer pridobil še dodatnih 15 % na hitrosti, če bi kodo 64 bitnega programa posebej prevedli za ukaze x86-64 (hehe, Linux je kot nalašč za take stvari :)). Seveda pa ima ClawHammer nekaj prednosti pred Athlonom XP, saj bo narejen v 0.13 mikronski tehnologiji in tehnološko močneje izpopolnjen.
Kot manjši privesek naj dodam še to, da naj bi SledgeHammer vseboval 1 MB L2 predpomnilnika in 128 bitni DDR SDRAM pomnilniški vmesnik. AMD med drugimi tudi zanika, da bi razvijal večjedrne različice SledgeHammerja.
Za več informacij si preberite ta članek, ki je v nemščini. Če pa nemščine ne obvladate, pa se ne trudite z raznimi prevajalskimi orodji, saj bo prevedeno besedilo obupno >:).

4 komentarji

Boeing ::

jap, bo moral intel pošteno pljunit v roke, da bo spravil kaj uporabnega oz. spodobnega iz sebe... zanimivo pa bo navijat tole 64 bitno arhitekturo :)

sirotka ::

zanimivo bo vidt tud kolk bo tale zadevca stala, drugač pa priznam, da je AMD s tem dosegel skoraj nirvano!

eland ::

Ich brauche diese procesor,ja, sehr viel!!!Schneller,schneller bitte AMD...

slycer ::

Hehe, Boeing glede na dejstvo, da bodo Hammerji namenjeni delovnim postajam in strežnikom lahko sklepaš, da procesor ne bo ravno procesor za deca, ki se zabavajo s Quakom. Če pa se bo dobro izkazal in bo cenovno ugoden in se bo prijel, potem pa lahko počasi pričakujemo prehod na 64 bitne programe in operacijske sisteme. Ampak AMD-jev Hammer je še vedno takooooo oddaljen, da so vse špekulacije zaenkrat odveč :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gretje Athlon 3700+

Oddelek: Strojna oprema
171630 (1320) nsane
»

Prihod Socket 939 Athlon 64 procesorjev

Oddelek: Novice / Procesorji
323478 (3478) AtaStrumf
»

AMD leta 2004

Oddelek: Novice / Procesorji
132283 (2283) Zheegec
»

Kako bomo računali PR pri Athlonih 64?

Oddelek: Novice / Procesorji
62154 (2154) swar
»

AMD spreminja smer

Oddelek: Novice / Procesorji
171948 (1948) Ziga Dolhar

Več podobnih tem