Slo-Tech - Za eno zadnjih novic danes si lahko privoščimo bolj sproščujočo tematiko. Če ste izmučeni od celodnevnega sedenja pred računalom in če so vaše oči od gledanja v monitor že skoraj kot kocke™, potem imate priložnost, da si danes ponoči spočijete oči in si ogledate nekaj, česar v svojem življenju ne boste več videli. Ob štirih zjutraj po srednjeevropskem času se bo namreč pojavil meteorski dež, imenovan tudi Leonidi. Zdaj živeče človeštvo na Zemlji ga nikdar več ne bo videlo, saj se pojavi na sto in nekaj let. Vse kar potrebujete je jasno nebo, očke na pecljih in ugasnjeno računalo (v temi se namreč bolje vidi [:D]). Pa lahko noč.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Jaz bom vstal ob pol štirih, pogledal ven in če bo oblačno grem naprej spat, drugače pa slikat, tako da mogoče če kaj rata objavim v forumu. Samo dvomim.
evo se javljam iz JZ primorske... malce upanja mam za pol nekje okol 4h...neki se trgajo oblaki tm zahodno od Istre...lohk da bo kej. zaenkrat se dezuje matr mora bit, sm nabavu 3 filme za slikat...ce bo kej, objavm tule LP
Mislim da noben v sloveniji ni imel uspeha, ce ni bil vsaj nad 1000m asl., oziroma nad mejo oblacnosti. Sem ravno malce iskal po netu, in zal se nikjer kaksne fotografije letosnjega roja. Nekaj posnetkov je bilo ze objavljenih iz raznih opazovalnic, to pa je tudi vse. Skoda no, sem upal da se razjasnilo, ampak sem sel htiro nazaj pod odejo, ko sem videl kaksno je zunaj ..
madona ... pa kaj ste vsi brali slovenske novice? leonidi bojo še vsaj nekaj let, samo nebjo več vidni z prostim očesom... bo pač treba z daljnogledom malo buljit v nebo... nič hudega. saj obstaja še veliko drugih meteorskih rojev, ki so vidni (zadovoljivi). Samo malo se pozanimajte. Pol bo pravi čas, da peljete punco gledat "utrinke", ker nebo skoz dž padal...