Microsoft - Microsoft Windows Media Player ponuja možnost uporabe raznih kondomčkov, ki spremenijo vizualni izgled programa. "Kože" sestavlja ponavadi več datotek z grafiko ter XML datoteka v kateri piše, kako naj dotične datoteke razporedi. WMP že vsebuje nekaj takih oblekic, a je zelo lahko sestaviti in distribuirati lastne. Luknja pa se nahaja v tem, kako WMP uporablja te datoteke.
Zlobnež bi za izkoristek te luknje moral sestaviti izvršno datoteko ter jo na sistem "pretihotapiti" v obliki preoblekice za WMP. Da bi se ta datoteka pognala, bi moral Zlobnež sestaviti spletno stran, ki bi to luknjo izkoristila ter jo nič hudega slutečemu uporabniku poslati na e-mail ali pa jo gostovati na strežniku. Popravek se nahaja na Windows Update. WMP9 te luknje nima. Več informacij.
Novice » Varnost » Ranljivi WMP
undefined ::
> Zlobnež bi za izkoristek te luknje moral sestaviti izvršno datoteko ter jo na sistem "pretihotapiti" v obliki skina za MP. Da bi se ta datoteka pognala, bi moral Zlobnež sestaviti spletno stran, ki bi to luknjo izkoristila ter jo nič hudega slutečemu uporabniku poslati na e-mail ali pa jo gostovati na strežniku.
Matr kolk dela! A ne bi blo lažje pretihotapit enga trojanca, pa si rešen? Še celo po mailu ga lahk pošlješ pod priponko. Mislim, res butasta zloraba luknje, katere noben ne bi izvedel.
Matr kolk dela! A ne bi blo lažje pretihotapit enga trojanca, pa si rešen? Še celo po mailu ga lahk pošlješ pod priponko. Mislim, res butasta zloraba luknje, katere noben ne bi izvedel.
BigWhale ::
Banzai!
Vse to pa prinasa 'inegracija' in 'moj racunalnik je lahko tudi balon', ter ostale razsiritve, v stilu, poglejte 'moj unzip zna tudi text datoteke prebrat in lahk kr v njem filme gledam, sploh ne rabim nic drugega.'
--
BigW!
Vse to pa prinasa 'inegracija' in 'moj racunalnik je lahko tudi balon', ter ostale razsiritve, v stilu, poglejte 'moj unzip zna tudi text datoteke prebrat in lahk kr v njem filme gledam, sploh ne rabim nic drugega.'
--
BigW!
undefined ::
> Za škodovanje drugim se ljudje vedno maksimalno potrudijo ...
Ampak vedno uporabijo najmanjši trud potreben do cilja, kajne? Tko kot je najboljši len matematik, je tud najboljši len cracker.
Ampak vedno uporabijo najmanjši trud potreben do cilja, kajne? Tko kot je najboljši len matematik, je tud najboljši len cracker.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | XP stop error?Oddelek: Operacijski sistemi | 1154 (924) | Boomer1911 |
» | geforce in wmvOddelek: Pomoč in nasveti | 980 (884) | nathankl |
» | Firefox z napako (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Varnost | 14771 (10968) | veteran |
» | EU : Microsoft - 2 : 0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Tožbe | 10709 (10614) | Utk |
» | Štiri nove luknjeOddelek: Novice / Varnost | 2398 (2398) | darkolord |