Forum » Pomoč in nasveti » Malo pomoči pri zvočnikih
Malo pomoči pri zvočnikih
Huey P ::
Zadeva je taka;
Imam dva avtomobilska zvočnika (Pioneer 160 W), ki sem ju imam priključena na PC. Zvočnike imam priključene na neko zvočno kartico pa se mi ne sliši glih glasno, zato me zanima kako bi povezal zvočnike v zvočno kartico prek radia (ne stolp). Pri tem mislim tao, da bi mi rafio služil le kot ojačevalec.
Probal sem že nekaj pa mi ni delovalo...
Imam dva avtomobilska zvočnika (Pioneer 160 W), ki sem ju imam priključena na PC. Zvočnike imam priključene na neko zvočno kartico pa se mi ne sliši glih glasno, zato me zanima kako bi povezal zvočnike v zvočno kartico prek radia (ne stolp). Pri tem mislim tao, da bi mi rafio služil le kot ojačevalec.
Probal sem že nekaj pa mi ni delovalo...
..::DOOM III: The Legacy::..
crusader ::
Ja sej je simpl:zvočnike priključiš na stolp,potem pa ga povežeš z vhodom za zvočnike na zvočni kartici.Meni dela.Pa povej katero zvočno maš.
whatson ::
če tvoj radio nima Line-in vhod, si ne boš (mislim,da) moral znjim prav nič pomagati. Razen s kakim notranjim posegov v radio. Če maš pa stolp, ter line in vhod pa računalnik priklopiš na stolp, ter preko ojačevalca predvajaš glasbo.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39
Glih v tem je fora; Nimam Line In vhoda. Zanima me predvsem poseg v radio (NI STOLP!!!)...
whatson ::
12345: daj na kratko opiši, kako se ta zadeva izvede... ker me zelo zanima... modifikacija radia namreč.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39
12345 ::
Simpl k pasulj odpreš radijo pogledaš kje pride vhod na ojačevalnik tm prlotaš par žičk en stikalček nardiš in zadeva more delat! sam problem je najdt kje je vhod na ojačevalnik ampak se vse da narest s enim multimetrom!
In svet se še kar vrti!!!
12345;
Sem malo pozno pogledal tvoj post, namreč bil sem v Ljubljani pre kratkim...
Sem malo pozno pogledal tvoj post, namreč bil sem v Ljubljani pre kratkim...
TESKAn ::
Kup si ene zvocnike za par jurju, pa prloti gor te avto zvocnike. Dela zadeva preverjeno.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
MadMax ::
Kupis si poceni racunalniske zvocnike in od njih izkoristis le ojacevalec.
S podnapisi: rac. zvocnike razdres, namesto tovarniskih zvocnikov (dobesedno, une zadeve z membrano, magnetom...) pa priklopis tvoje avtozvocnike.
S podnapisi: rac. zvocnike razdres, namesto tovarniskih zvocnikov (dobesedno, une zadeve z membrano, magnetom...) pa priklopis tvoje avtozvocnike.
Matri[X] ::
MadMax: POZOR!!!!
Najcenejši računalniški zvočniki omajo ojačevalec okoli 2x1W!!!!!!!!!!!!!1
Zdej mi pa ti povej kako misli na 2x1W poveza 2x160W zvočnike in da bo povrhu tega pe delovalo ? YOU CAN`T!!!!!!!!
Houej P: poskusi audio izhod, ki pride iz zvočne kartice napeljat na FM oddajnik in oddajat audio signal na avtoradio (če ti ni zakomplicirano)
Najcenejši računalniški zvočniki omajo ojačevalec okoli 2x1W!!!!!!!!!!!!!1
Zdej mi pa ti povej kako misli na 2x1W poveza 2x160W zvočnike in da bo povrhu tega pe delovalo ? YOU CAN`T!!!!!!!!
Houej P: poskusi audio izhod, ki pride iz zvočne kartice napeljat na FM oddajnik in oddajat audio signal na avtoradio (če ti ni zakomplicirano)
MadMax ::
Matrix!!!!!!!!
Zdej pa ti meni povej, ce ne bo vseeno spilalo glasneje kot sama zvocna!!
Ce hoce, si lahko za slabih 100DEM kupi kak rabljen ojacevalc (komponento), al pa avtoojacevalec (pol rabi pa se dober usmernik al pa akumulator s polnilcem pod mizo).
Zdej mi pa se povej, kako naredit stereo koder, da bo po tvoji metodi poslusal stereo zvok!
Pa ko si tako pameten: a verjames, da so zvocniki 2x160W samo zato, ker tako pise na njih??
Priklopi jih na en pravi ojacevalec pa se bo pri 50 tapravih W lepo pokadilo!
Glede posegov v radio je pa itaq ze vse napisano (ce ne ve, kje se zadeve lotit, naj se je raje sploh ne loti, ceprav je zadeva sila preprosta, vendar jo je podrobno skoraj nemogoce opisat z besedami...).
Huey P: skratka, kupi ojacevalec, al pa prodaj zvocnike in z iztrzkom kupi kaj za v racunalnik
Zdej pa ti meni povej, ce ne bo vseeno spilalo glasneje kot sama zvocna!!
Ce hoce, si lahko za slabih 100DEM kupi kak rabljen ojacevalc (komponento), al pa avtoojacevalec (pol rabi pa se dober usmernik al pa akumulator s polnilcem pod mizo).
Zdej mi pa se povej, kako naredit stereo koder, da bo po tvoji metodi poslusal stereo zvok!
Pa ko si tako pameten: a verjames, da so zvocniki 2x160W samo zato, ker tako pise na njih??
Priklopi jih na en pravi ojacevalec pa se bo pri 50 tapravih W lepo pokadilo!
Glede posegov v radio je pa itaq ze vse napisano (ce ne ve, kje se zadeve lotit, naj se je raje sploh ne loti, ceprav je zadeva sila preprosta, vendar jo je podrobno skoraj nemogoce opisat z besedami...).
Huey P: skratka, kupi ojacevalec, al pa prodaj zvocnike in z iztrzkom kupi kaj za v racunalnik
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prosim za pomoč pri priklopu gramofonaOddelek: Zvok in slika | 7099 (6815) | 2x'=2 |
» | Kupil Slušalke - Razočaran ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3002 (2256) | shadeX |
» | Uporaba zvočnikov Hi-Fi komponente na računalniku?Oddelek: Zvok in slika | 5135 (4994) | ;-) |
» | Šumenje na zvočnikih stolpa ob predvajanju filma na PC-juOddelek: Zvok in slika | 2361 (2235) | pingec |
» | Katero zvočno, ki je glasnaOddelek: Zvok in slika | 1184 (1029) | DOLF |