» »

Kralj je mrtev! Naj živi kralj!

Kralj je mrtev! Naj živi kralj!

3dfx Graphics Technology - Dragi pristaši 3dfx-a (kolikor vas je še ostalo), znano je, da bo 19. febrarja 3dfx tudi uradno prenehal obstajati, saj se je Nvidia odločila, da po končanem nakupu podjetja in njegove lastnine preprosto ni več potrebe, da bi 3dfx še obstajal. Če boste danes ali do 19. februarja obiskali stran nekdanjega grafičnega giganta, boste našli samo poslovilne besede in povezavi na strani Nvidie in stran Voodoofiles, ki naj bi odslej skrbela za gonilnike in informacije o izdelkih. Lahko rečemo, da je 3dfx sedaj tudi uradno mrtev, vendar pa še vedno živi v srcih mnogih fanatičnih podpornikov na svetu. Tudi z ukinitvijo uradne strani bomo uporabniki Voodoojev še vedno deležni novih gonilnikov. Če že ne bomo dobili originalnih, bomo pa dobili tiste, ki jih razvijajo spletne skupnosti in so se že velikokrat izkazali za vse prej kot neuporabne.
No, ker sem tudi samo eden izmed tistih uporabnikov, ki še vedno vztrajajo na starem Voodooju3 (nakupovanje GeForcev sem mi še vedno zdi metanje denarja stran, saj mi Voodoo3 še vedno zadostuje), sem se še malce sprehodil po internetu in pogledal, kako so na vse skupaj reagirale strani, ki so bile včasih tesno povezane s 3dfx-om. Najbolj me je presenetila novica na x3dfx-u, kjer niso izgubili volje, ampak celo obljubljajo, da se kmalu vrnejo v velikem loku. X3dfx-ovci se obenem zahvaljujejo vsem uporabnikom za podporo in hkrati naznanjajo, da niso nikoli pričakovali takšnega zanimanja.
Če potegnemo črto pod vse skupaj lahko rečemo, da 3dfx kljub bližnji ukinitvi živi naprej, pa čeprav samo v okviru spletne skupnosti. Vendar pa je prej ali slej za pričakovati, da se bodo tudi najhujši fanatiki počasi morali prenehati s svojim fanatizmom in se ukloniti razvoju.

3 komentarji

tha_man ::

R.I.P. :(


x3dfx pa ima tisti napis na strani že sto let, tako da nekako dvomim v njih...

||_^_|| ::

počas bo pršu cajt ko boste mogl te kartice postavt v omaro kjer mate starga commodorja 64.
Nikol nebom kaperu kako je lohka gdo tak fanatik. Par modelov poznam k še dons pravjo da nVIDIA ni bla in ni in nikol ne bo bolša od 3Dfx-a. LOL?

Alec999 ::

moje mnejne je (ok moje pobozne zelje so) da bo Nvidia 19. febrarja ko bo nehala z "podporo" 3dfx karticam .. pustila Reid-u (lastink x3dfx.com, ex. 3dfx worker, thew man with the source code, etc. ) da bo lohka izdou gonilnike za 3dfx kartulje. Ce pa nou dubu dovolenja pa useno pripravljamo na x3dfx.com in x3dfxgamers.com stare driverje, opise, slike, zgodovino in filmcke ... bomo vidl ce bo kj iz tega.

my fingers are crossed :)

lp,
Alec999


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tema za vse oboževalce 3DFXa -----> dol z Nvidijo !!!!!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1377762 (5832) goranTNT
»

3 kompleti gonilnikov za 3dfx

Oddelek: Zvok in slika
412181 (1451) Dalmatinc
»

EPOX BX-6 - VOODOO 4500 - come back

Oddelek: Strojna oprema
91430 (1276) Dalmatinc

3dfx: vzponi in padci podjetja!

Oddelek: Strojna oprema
471938 (1566) Sergio
»

Nvidia prevzela 3dfx...

Oddelek: Zvok in slika
491925 (1298) EASYdoor

Več podobnih tem