» »

Napster se je vrnil

Napster se je vrnil

The Register -

Poročali smo že, da je Napster 2.0 že pred časom začel poskusno obratovati, danes pa je vse skupaj postalo še uradno. Začenši z današnjim dnem bo Napster 2.0 ponujal prenos raznovrstne glasbe z interneta, pri čemer bo za prenos posamezne skladbe potrebno odšteti 99 centov, celoten album pa vas bo olajšal za 9,95 dolarjev. Napster bo ponujal tudi pavšalno plačevanje, kjer boste vsak mesec plačali 9,95 dolarjev, ne glede na prenesene vsebine. Vse seveda popolnoma legalno.

Pred nakupom so na voljo so tudi 30s posnetki posameznih skladb, tako da odpade nevarnost kupuvanja mačka v žaklju, žal pa tudi tokrat ne gre brez drobnega tiska, ki nas to pot opozarja, da naj skrbno pazimo na prenesene datoteke, saj nam jih ob morebitni izgubi Napster ne bo brezplačno ponovno ponudil. Več o tem.

32 komentarjev

mihec87 ::

žal pa tudi tokrat ne gre brez drobnega tiska, ki nas to pot opozarja, da naj skrbno pazimo na prenesene datoteke, saj nam jih ob morebitni izgubi Napster ne bo brezplačno ponovno ponudil.


Ka pa ce recimo uidejo iz compa na ne. Pac nesrece se dogajajo

undefined ::

> Ka pa ce recimo uidejo iz compa na ne. Pac nesrece se dogajajo

Kaj pa če men CD kje pade, lahko dobim novga? ;)

Beat-O ::

Vsi kopirajo za iTunes, bastards.

undefined ::

> Vsi kopirajo za iTunes, bastards.

LOL! Napster je bil zunaj še preden je avtor iTunes sploh vedel kaj je to P2P. :))

Beat-O ::

Jao, sej vem, da je biu Napster prej zunaj, vendar je bil brezplačni p2p servis, takorekoč leglo piratstva. Po iTunes pa sedaj vsi kopirajo njihov plačilni model in organizacijo trgovine. Mislim, da se strinjaš, da današnji Napster nima kaj dosti zveze s prvotnim razen imena.

undefined ::

> Jao, sej vem, da je biu Napster prej zunaj, vendar je bil brezplačni p2p servis, takorekoč leglo piratstva. Po iTunes pa sedaj vsi kopirajo njihov plačilni model in organizacijo trgovine. Mislim, da se strinjaš, da današnji Napster nima kaj dosti zveze s prvotnim razen imena.

Ima veze, vse je isto, le da je zdaj plačljivo. Govorilo pa se je o tem že dolgo časa nazaj, tako da Apple ni nobene tople vode odkril. :)

Fury ::

the man boli mene od kje kopirajo ce deluje :)

mrTwelveTrees ::

LOL zakaj bi plačeval, ko pa imam lahko for free

hehehehe

undefined ::

> LOL zakaj bi plačeval, ko pa imam lahko for free

Ja, a ne. S čim se Jabolčniki hvalijo. Sramota. :))

lorenz ::

Iceman a si ti drugace motorist ??.

flipflop ::

Vsi kopirajo za iTunes, bastards.


Boljše kot pa nič. Se vsaj kaj premakne.

lambda ::

@IceMan:
Kaj, a ti bi za musko plačval in drugim natolceval sramoto, če so za P2P, za špile pa praviš: " na P2P so zaenkrat večje ugodnosti"[slučajno videl v temi MaxPayne2]
:8)

Danes tako, jutri drugače...
Tukej ti pa ne vidim pointa 8-)

Jeebs ::

Mene pa zanima neki čist tehničnega. Namreč da je en album 9.95$. Kaj se zdej šteje kot en album? Mislm iz Kazaa naprimer potegnem kolikor hočem muske, kako bojo zdej definiral en album? Torej je tle folk prisiljen kupovat tud musko k jim ni všeč? Al se za 1 album šteje 74 minut?8-O
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

undefined ::

> Iceman a si ti drugace motorist ??.

Nope. Si ti drugače astronavt?

> Kaj, a ti bi za musko plačval in drugim natolceval sramoto, če so za P2P

Nope. Sramota je kako Jabolčniki hvalijo plačljiv iTunes, ko pa imamo na PCju že dolgo let zastonjske P2P programe. Pravilno preberi drugič. ;)

> Kaj se zdej šteje kot en album?

Album je en CD, ponavadi. Album je več singlov skupaj, v enem albumu. Logično, a ne? ;)

> Mislm iz Kazaa naprimer potegnem kolikor hočem muske, kako bojo zdej definiral en album?

10x 0.99 dolarjev = 9.9 dolarjev = en album. :)

> Torej je tle folk prisiljen kupovat tud musko k jim ni všeč? Al se za 1 album šteje 74 minut?

Mal si trd, ampak preberi si zgoraj, kar sem napisal.
:)

wishmaster ::

To pri Napsterju ne bo nikdar večno.Počakajmo malo na hackerje in crackerje pa bomo spet lahko zastonj vlekli prek napsterja. :D :D
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

Spc ::

Če se bo to plačevalo pa to .. potem je za mene minimum WAVE 44.1kHz Stereo 16bit brez errorjev in lep transfer .. 8-O

mihec87 ::

ej spic pa se kaksno glasbeno zeljo povrhu jest mislim da nebo to tko kvaliteta super pa se prenos super ne vem no

undefined ::

Cradle, a nimaš že Kazaao in vrsto drugih klientov??

Spc, saj lahko kupiš CD pa boš mel CD kvaliteto. :)

kilergas ::

jao jao jao,..kaka neumnost,..mislim,.kdo bo kupoval,.ce pa imamo teto kazzo?Odpres kazzo pa imas zastojn,.al palis napster pa placas?In kdo postane budala?:\

nsignific ::

Em... kdaj ste nazadne kej iz kaze snel? Vsa muzka je corruptana. In ne mi z raznimi triki, ker ne delujejo. Vedno bos dubu vsaj ene par corruptanih komadov.

Js nucam WinMX, search na bitrate 192kbit+ in me se ni razocaru. Kazaa nej se pocasi jebe s svojim neobstojecim hash checkom.

Tr0n ::

Ja, Kazaa pocasi postaja neuporabna oz. nadlezna.

undefined ::

Men kazaa search na 192 kbps dela čist super. Če pa iščeš le obični crap od britney spears al pa madonne, si ga pa sam kriv. :)

Jux ::

jao iceman & co. Kdaj boste dojel da napster 2.0 in itunes nista p2p programa. Mislm, a se vam zdi da folk gor shara svoje komade? Al da jih centralni strežnik ponuja za download. V mojem videnju sta bližje eni spletni strani kot p2p programu ala kazza, winmx itd. Tko da iTunes ni kopiral nič od orignalnega napsterja razen ideja da si lahko snameš veliko različne glasbe. Napster 2.0 pa je kopiral od iTunesa uspešen koncept prodajanja glasbe (če nisi opazu ima napster ISTO ceno na komad).

Glede downloadanja na p2p networkih - i guess gre tkole: soulseek za obskurne komade elektronske glasbe (tam je vsa elektronika) in za mainstream pop, za cele albume pa bit torrent / emule v navezi z dobrim release sajtom.

Sam, za 10 dolarjev mesečne naročnine sem za! Ful upam da obstaja kakšen test trial, jst bi sprobu napster 2.0.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Beat-O ::

Nope. Sramota je kako Jabolčniki hvalijo plačljiv iTunes, ko pa imamo na PCju že dolgo let zastonjske P2P programe. Pravilno preberi drugič. ;)


IceMan: Ti misliš, da na Macih ni P2P programov? Prav tako imamo programe za dostop do FastTrack omrezja (Kazaa), Gnutella, BitTorrent, eMule... Vseeno pa veliko američanov kupuje v iTunes Music Store. Zakaj? Ker je garantirana kvaliteta glasbe, lažje iskanje in 30 sekundni previewi, da so prepričani, da dobijo komad, ki ga želijo. Steve bi pa dodal še dobro karmo. :D

Road Runner ::

kdaj boste ljudje dojel razliko med legalnim in nelegalnim. dobr uporablite kazza in podobno sam ne jih primerjat s programi na katerih dobis legalne stvari.

zakaj bi kupu mercedesa ce ga lohk ukradm?

largie ::

že kdo ve v kakšnem formatu in kvaliteti so pesmi?

Beat-O ::

Na Napsterju so v WMA (Windows Media Audio), na ITunes Music Store pa AAC.

undefined ::

> IceMan: Ti misliš, da na Macih ni P2P programov?

Ne. Jest le mislim, da je ob vseh teh P2P programih, oboje, iTunes in Napster 2.0 nevredno omembe. Ker, roko na srce, itak noben ne bo plačal centa. ;)

Jeebs ::

IceMan, mogoče sm res mal lesen, ampak zakaj bi moglo bit en album ravno 10 komadov? Men se to ne zdi čist logish. Če pogledamo recimo navadne v štacuni kupljene CD-je, ima lahko originalen CD gor al 10 al pa tud 16 komadov. Zaradi tega me bega tista besedica en album 9,95$$$. BTW, pa tud tko je, da recimo na Kazaa si dol potegnem poljubne komade, pa jih spečem, a tam bom mogu pa recimo to kar bodo oni definiral kot kompleten album dol fuknit pa tud če mi pol komadov ne bo všeč? Men se še zmer zdi najbolj posrečena varijanta 74min (al pa 80) je en CD (album) pa pika. Upam, da zdej razumeš, česa ne štekam.>:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Beat-O ::

IceMan: Zaenkrat so te online glasbene trgovine res kaplja v morje v primerjavi s Kazaa. Vendar so se takšne trgovine pričele odpirati v zadnje pol leta in za tak kratek čas so številke prodaje solidne, kar poglej milijone prodanih pesmi na iTunes. Tvoje videnje tega je zelo odvisno od tvoje mentalitete in pogleda na stvar: Zakaj bi plačeval, če lahko dobim zastonj, vendar je to kraja. Ne delam se nekakšnega svetnika, ker tudi sam pobiram glasbo s P2P programov. Vendar se moraš zavedati, da je veliko ljudi pripravljeno plačati za zagotovljeno kvalieto glasbe, nekatere pa so prestrašili tudi s tožbami. Ne smeš pozabiti tudi odlične publicitete, ki ji te programi večinoma dobivajo.

Hellios ::

Tale napster bom pa prow probal! sej ne da bom cele albume dol jemau, ampak ene komade pa, recomo komada weekend nism mogu dobit na kazaa (sami slabi :() in bi z veseljem placau tistih 200sit.

Za album pa steje to kar bi kupil v trgovini. Recimo album matrix reloaded: to sta dva cdja in dobiu bi 19 komadov (pomoje to steje kot en album, ce ga v trgovini kupis ko en album....) samo skoda je da so komadi v wma formatu (glede na to da bo mogu vse convertat v mp3 za moj diskmen ki bere mp3je in ne wmaje);((

Beat-O ::

Na žalost te moram razočarati. Nobena od teh glasbenih trgovin še ne dela v Evropi. Vse delajo le v ZDA. Za iTunes vem, da že sklepajo pogodbe v Evropi in bodo s prodajo začeli verjetno v Aprilu. Problem je v tem, da je Evropski trg veliko bolj razparceliran in je treba sklepati več pogodb za vsako državo, medtem, ko se v ZDA zmeniš z velikimi petimi (Vivendi Universal, Sony, EMI...) in je večina problemov rešenih, sledijo le še manjše neodvisne založbe s katerimi pa večinoma ni problemov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Objavljanje posnetkov aretacije na Floridi dobičkonosen posel

Oddelek: Novice / Zasebnost
124399 (2534) MrStein
»

Napster se je vrnil

Oddelek: Novice / Ostale najave
322678 (2678) Beat-O
»

Napster se vrača

Oddelek: Novice / Ostale najave
142738 (2738) Jux
»

Bo KaZaA postala plačljiva?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
202192 (2192) igorjan

Več podobnih tem