» »

Corel spet pripravlja WordPerfect za Linux

Corel spet pripravlja WordPerfect za Linux

PC Linux Online - Kanadski Corel, znan predvsem po legendarnem orodju za delo z vektorsko grafiko, je pred par leti slovel kot najprivlačnejši distributer Linuxa za domače uporabnike. S tehnologijo WINE so tedanjo pisarniško zbirko WordPerfect 9 in pozneje 2000 pripravili do delovanja v Linuxu, po velikih finančnih težavah in predvsem po vrtoglavi injekciji s strani Microsofta pa jim je zgodba o Linuxu postala nezanimiva.

Sledila je prodaja podjetja neki firmi iz San Francisca, potem pa distribucije Linuxa podjetju Xandros, ki trenutno izdeluje eno izmed najbolj čislanih in uporabniku prijaznih različic Linuxa. Zgodba okoli pisarniške zbirke za Linux je povsem zamrla.

A očitno le začasno, kajti Corel pripravlja preskusni projekt, v katerem bo od 15. aprila naprej začel ponujati novo različico zbirke WordPerfect 12 za Linux, in to brez pomoči zunanjih knjižnic ali emulatorjev, torej v popolnoma domači izvedenki za Linux. Skušali bodo ugotoviti, ali se lahko z izdelkom kosajo predvsem s StarOfficom in OpenOffice.org, in če bo rezultat pozitiven, se lahko nadejamo dobre tekme za prevlado med pisarniškimi zbirkami za Linux. Zaenkrat ni znano ne kateri slog gradnikov bodo uporabili (verjetno gtk+ ali Qt), niti kakšna bo cena izdelka. Klik!

6 komentarjev

dr.J ::

Dokler OO in kompanija ne bodo bistveno bolj kompatibilni z Wordom, lahko hodijo v zelje drug drugemu kolikor hočejo, pa bodo kljub temu pobirali drobtinice. Ko bo OO pravilno prebavil enačbe, napisane v Wordu, bo drugače, pa tudi delno zaščiteni dokumenti mu ne gredo v slast. Saj vem, krivda je na drugi strani. Ampak komur se bo uspelo bolj približati Wordu, ta bo zmagovalec.

Me pa zanima, kaj kuha Veliki Modri.

LuiIII ::

Ko bo Word native podpiral tako dobro stavljenje enačb kot npr. TeX, bo morda uporaben tudi za kaj drugega kot za pisanje dopisov. Zame je trenutno ultimativna kombinacija TeX in InDesign.

Lui

Phoebus ::

LUIIII, what you get is what u see in ne what u get is what u meen....veš

ghaefb ::

:D kdor se bo bolj približal Wordu.... ja pomojem tud ja
OO in ostale zbirke se sploh nebi smele približevati Wordu, ampak it daleč okoli.>:D
Zame Microwhatever Word ni "urejevalnik" besedila, ampak ravno obratno.
S tem ko ti avtomatsko popravlja in spreminja stvari sproti ko pišeš zadevo poslabša, ne pa izboljša.
Ker program ne more vedet točno kaj uporabnik hoče, ko piše dokument.8-O

CaqKa ::

za tale xandros piše na njihovi strani da zadeve ni za free download.. a se da vseeno kje dobit brezplačen iso?

dr.J ::

Ma saj, TeX je sploh ideal kar se pisanja enačb piše, tudi (ali pa sploh še) za Word. In ko bi OO vsaj to sintaxo posnemal! A je žal ne; pisanje enačb še najbolj spominja na stari WordPerfect za DOS.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novell sme tožiti Microsoft za 15 let nazaj

Oddelek: Novice / Tožbe
83466 (3019) Aston_11
»

Kateri Microsoft Office paket kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
284071 (3525) ender
»

Izšel Wine 1.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
5711103 (7938) Jst
»

Word problem NUJNO!!!!

Oddelek: Programska oprema
121296 (1120) bili_39

Več podobnih tem