» »

Dvajset trdih diskov na preizkušnji

Dvajset trdih diskov na preizkušnji

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs so spisali gigantski test trdih diskov, ko so v WinBenchu 99, Intel IOMetru in FC-Testu preizkusili ter na šestnajstih straneh popisali dvajset diskov različnih proizvajalcev -- dva IBM-ova in dva Hitachijeva, štiri Maxtorjeve, Western Digitalove, Seagateove in Samsungove, vse kapacitete osemdeset gigabajtov.

Za primerjavo, koliko so diski resnično napredovali, so uporabili referenčni disk IBM serije DTLA. Enega samega zmagovalca ni bilo; v nekaterih testih je zmagal Western Digitalov Raptor, v drugih Maxtorjeva predstavnika z osmimi megabajti predpomnilnika (inačici SATA in ATA133). So pa diski opazno napredovali v primerjavi s serijo DTLA. Klik!

13 komentarjev

jest10 ::

Tako hvaljen hitachi pa le ni na vrhu.(raptorja tukaj ne štejem zraven)

Dr_M ::

sam ce je pa maxtor hiter, sm pa jest papez. ce je v tem testu najhitrejsi, potem hitachi in ostala sara sploh ni hitrejsa od mojga maxtorja 5400?? (vem pa kok so hitri mxtorji 7200 iz izkusenj),
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jest10 ::

Zakaj se ti pa zdi da nebi biu maxtor hiter?

Frgazor ::

se mi ne da brat cele klobase, samo mam obcutek, da se tisini na testu ni posvecal prav nihce. to je tako in tako najpomembnejsi dejavnik pri nakupu diska, v ostalem se locijo samo v niansah.

TribesMan ::

Mah test je kar dobro zasnovan, vendar so večinoma testirali "serverske" sposobnosti diskov... Glede maxtorja je takole... je hiter vendar je VROČ! Zadeve se ful grejejo. In jest mam nasplošno slabe izkušnje z nijimi... Jih ne maram več... raje vzamem Deathstarja...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

bizi10 ::

Imam Raptorja 37 GB in Maxtorja 120 GB SATA 8MB:

Moje izkušnje:
- Raptor je hiter ko svinja, Windows install mi je naredil v manj kot 10 minutah.
- Maxtor tud precej hiter in zelo tih v "silent mode" načinu.

Je pa res Maxtor se je kar grel na začetku ampak je pa tud res da je potrebna res samo mala sapica iz ventilatorja da piha malo po diskih pa sta tud po treh dneh hladna...

Spc ::

Najbolj rubustni in kvalitetni diski so itaq Seagate. Mogoče niso najhitrejši ampak rajši imam disk ki je kvaliteten in robusten kot pa neki Maxtor plastic fantastic shit pa mi crkne pa zgubim vse podatke.
Plus tega so Seagate diski extremno tihi .. mislim, da najbolj tihi če mene vprašate.

:D

Caligula ::

Testirali so 80 giga diske. Z vecjimi zna bit drugace sicer pa je rec vprasanje koliko se da tak test aplicirat na normalne uporabnike.

Pri kolegu, ki im takega maxtorja se vsaka igra ful dlje instalira, ruzi kot nor,.. skratka ne vem kere performanse naj bi to ble. Maxtorji na 80 giga platah so hitri sam, ce bi jih z acoustic managementom spravil na akusticni nivo Hitachija bi bili ze pol pocasnejsi.

Se pa strinjam, da je Maxtor na 80 giga plati drugi najboljsi disk. :D Do takih zakljuckov (sicer za vecje diske) prihaja tudi stricek Tom.

Sam glede na to, da je 160 giga verzija drazji od Hitachija (vsaj kakor jaz vidim za okoli 2 jurja oz v fizicni trgovini-gledal sem Comtron pa celo jurjev in vec) pa ima se eno leto garancije manj od Hitachija in je glasen,..
Who are we kidding? 7k250 rules >:D

jest10 ::

Ja pa kaj še. WD zavedno:D

Dr_M ::

jest10: moja punca ma enga tazga maxtorja....in glih umres od cakanja zravn. pa se oglusis...naceloma me ne moti hrup racunalnika, ampak tist je pa ze visek.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Freelancer ::

Heh ja, mozno je, da se Maxtorji grejejo malo bolj od ostalih diskov. Lansko poletje sem imel v neki drugi kisti, ki je bla przgana 24/7 tudi Maxtorja 60GB 7200RPM (ki mi dela se danes cist lepo). No in po dveh tednih sm se spomnu, da bi blo mogoce lepo prevert, kolk je temperatura (disk ma namrec vgrajen senzor). Lepo zalaufam programcek in - 63°C 8-O. Pol sem ga fino preslatal in zadeva je bla tolk vroca da sploh nisem mogel verjeti, kako lahko sploh se dela. Na Maxtorjevi strani pise, da je temperatura delovanja do 55°C, shranjevanja pa do 65°C :). Sam moj disk se ni nic pritozeval 0:). Od takrat naprej vse diske lepo skrbno hladim :P.

Dr_M: a to piska? cvili? al samo rotopa?:)

Dr_M ::

Freelancer: ko je v idle se ni tok hudo, pac mal piska, no..velik.....ampak ko pa bere/pise, je pa tko, kot da bi stal zraven enga delovnega stroja....ja ruzi k pr norcih.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Romčy ::

Disk bo delal tudi če je nevemkako vroč, je pa vprašanje kako dolgo. Na vsak način ga je boljše hladit ker s tem mu sigurno povečamo dobo. Sem kupil pred kratkim Raptorja ki laufa na 10.000 in se dosti manj greje kot maxtor 80gb 8mb na 7200 obratih. To vem ker imam oba noter in sem bil kar presenečen kako hiter je ta Raptor in pa hladen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cene diskov začele počasi upadati, ustvarjen duopol

Oddelek: Novice / Diski
2910272 (6482) Izi
»

IBM IC35-VA 60GB 7200 A133 8MB

Oddelek: Strojna oprema
171064 (764) Han
»

Keri hard disk??

Oddelek: Kaj kupiti
141374 (1138) TheJack
»

Nakup HD za RAID 0

Oddelek: Kaj kupiti
162331 (1905) Leo
»

kateri disk kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
483035 (2227) MadMax

Več podobnih tem