»

Fujitsu s 100 GB

X-Bit Labs - Po Toshibi se je tudi Fujitsu odločil izdelati svoj prvi stogigabajtni disk za prenosnike. Hornet V50, kot se bo disk imenoval, ne bo blestel s svojo hitrostjo, saj se bodo štiri 25-gigabajtne plošče vrtele z vsega 4200 obrati na minuto, bo pa to poskušal izravnati z osmimi megabajti predpomnilnika. Ostale tehnične karakteristike bodo znane kmalu. Še cena: okrog 300 dolarjev. Več o tem.

10 komentarjev

Predstavljene specifikacije Serial ATA-300

Neowin - Serial ATA je čedalje bolj razširjen standard med proizvajalci trdih diskov, predvsem zaradi večje hitrosti od svojih prednikov. A kljub temu imajo njegovi razvijalci še vedno nekaj rezerve, saj bo nova različica tehnologije še hitrejša in bo celo podvojila hitrostne zmogljivosti sedanjih SATA diskov. Ti tako podpirajo do 1,5 Gb/s prenosa, njihov naslednik (Serial ATA-300) pa kar 3 Gb/s. Vsekakor je napredek hiter v obeh pomenih besede.

21 komentarjev

Dvajset trdih diskov na preizkušnji

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs so spisali gigantski test trdih diskov, ko so v WinBenchu 99, Intel IOMetru in FC-Testu preizkusili ter na šestnajstih straneh popisali dvajset diskov različnih proizvajalcev -- dva IBM-ova in dva Hitachijeva, štiri Maxtorjeve, Western Digitalove, Seagateove in Samsungove, vse kapacitete osemdeset gigabajtov.

Za primerjavo, koliko so diski resnično napredovali, so uporabili referenčni disk IBM serije DTLA. Enega samega zmagovalca ni bilo; v nekaterih testih je zmagal Western Digitalov Raptor, v drugih Maxtorjeva predstavnika z osmimi megabajti predpomnilnika (inačici SATA in ATA133). So pa diski opazno napredovali v...

13 komentarjev

Test kombiniranih pogonov

X-Bit Labs - Na vsem dobro znani spletni strani X-Bit Labs so si pogledali kar šest optičnih enot, s katerimi lahko beremo DVD medije in beremo ter zapisujemo na cedeje. Testiranje je potekalo v osmih programih. Na podlagi rezultatov iz programov, so se avtorji odločili, da kot zmagovalca izberejo Samsungov pogon. Za vse tiste, ki nimate časa brati celotnega testa, pa so vam avtorji na zadnji strani članka pripravili kratke komentarje k vsakemu od k testom podvženih pogonov.

0 komentarjev

Western Digital z diski za prenosnike

X-Bit Labs - Western Digital je vsem dobro poznan po kvalitetni seriji diskov z osmimi megabajtimi predpomnilnika, ki so bili v času izida eni najboljših diskov sploh, visoko cenjeni pa so še danes. Po poročanju X-Bit Labs se je kalifornijski gigant odločil svoje izkušnje pri izdelavi diskov uporabiti tudi drugje. Prodreti namreč želijo tudi na trg diskov za prenosne računalnike, ki ga trenutno obvladujejo Hitachi, Toshiba in Fujitsu. Podrobnejših informacij o vrstah diskov, ki jih bodo pri Western Digitalu izdelovali, še ni, predvidevamo pa lahko, da bo šlo za SATA-150 družine. Več o tem.

0 komentarjev

Osemmegabajtneži

X-Bit Labs -

Western Digital je bil prvi, ki je začel s politiko vgrajevanja osem megabajtov predpomnilnika v svoje diske, kar ga je kar dolgo časa držalo na absolutnem prestolu, vsaj kar se tiče surove hitrosti diskov. Kmalu so to ugledali še ostali proizvajalci trdih diskov in zadevo so pri priči implementirali v svoje diske. Se vam zastavlja vprašanje, kaj sedaj kupiti? Odgovor najdete na X-Bit Labs.

Fantje (in dekleta? [;)]) so tokrat testirali štiri diske z osmimi megabajti predpomnilnika. Dva Western Digitalova, Maxtorja (z uporabo ATA133 ter ATA100) ter IBM-ovo zverino. Diske se pod sistemom FAT32 testirali v vseh mogočih pogojih, kar si jih lahko zamislite. Rezultati so bili presenetljivi....

13 komentarjev

Diskovna zverina

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs so objavili nov test, ki spada v skupino storage. Uganili ste, testirali so trdi disk. Tokrat so si ogledali izdelek podjetja Western Digital, ki ima deklarirano kapaciteto 200 GB. Merjena je sicer v desetiškem sestavu, tako boste v resnici ob 14 GB, a to ne pokvari dejstva, da je disk resnično velik. Disk so testirali v razno raznih benchmark programih, ugotovili pa so, da je disk dokaj dober, a 8 MB predpomnilnika bi mu prišlo še kako prav. Povezava do testa.

0 komentarjev

WDjev velikan

Tom's Hardware - Western Digitalovi diski z osmimi megabajti predpomnilnika (JB - Special Edition) uživajo veliko spoštovanja med uporabniki, tako da WD pospešeno izdaja še nove in nove različice. Njihov naj, naj disk v vseh pogledih je trenutno 200 gigabajtna izvedenka z dodatnimi 8 MB cachea, ki vas olajša za štiristo dolarjev. Mrcino so si med drugimi diski ogledali tudi pri Tom's Hardware in bili z njo izjemno zadovoljni. Slin!

11 komentarjev