» »

Matična plošča

Matična plošča

Elemen_T ::

MICROSTAR 815EPLITE ATA100
MICROSTAR 815EP PRO RAID

Si kdo lasti eno od teh dveh plošč?
Če ja, naj pove kakšno mnenje...

yjj ::

Torej plošči sta enaki, le da ima ena še RAID kontroler. Verjetno ga ne rabiš zato te plošče ne boš kupoval. Glede na ceno pa bi lahko dobil ploščo drugega proizvajalca. Npr: ASUSov Cusl

Liker ::

Sorry, ampak s tem se ne morem čist strinjat!
Je že res da ima ena RAID, druga pa ne, ampak razlik je malce več!
Tista oznaka LITE pomeni da plata NI namenjena OC-janju in verejetno spljoh nima kakšne velike izbire pri FSB-ju, voltaže se pa ponavadi sploh ne da spreminjat!
Tudi chipset je pri LITE malce oskubljen (Southbridge ziher, za North nism ziher). Sam sem kupoval plato, in seveda me je premamila nizka cena plate MSI 6309 LITE (kar 6kSIT cenejša od navadne 6309). Kupim, prinesem domov, montiram in že sledi prvo presenečenje. V biosu ni možno spreminjati voltaže. Hočem pogledati v Manual, pa ugotovim da ima Manual le 6 strani!:(. Torej z voltažo ne bo nič. potem hočem pogledati FSB-je, pa ugotovim da ima standardne kot so 75, 80, 83, 90, 95, 100,... Moj cII667, ki je kasneje na Abitki delal brez dviga voltaže na 94 FSB-ja, se tu sploh ni zbudil če sem dal FSB na 75!!:(! Iz teh zgoraj navedenih razlogov odsvetujem nakup LITE plat, pa čeprav so malce cenejše! Se ne splača!
LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Celeron 1300

Oddelek: Navijanje
262452 (1829) karafeka
»

pomoč: upgrade: p6bat-a+ in PIII celeron fc-pga

Oddelek: Strojna oprema
131996 (1893) BoBi