» »

Samba in samodejno brisanje datotek

Samba in samodejno brisanje datotek

Cowboy6 ::

V službi sem postavil Linux Fedora Core 3. Zadeva je na dveh 120 GB SATA diskih, ki sta priklopljena na plato preko SATA kontrolerja. Med nameščanjem mi je nekako uspelo (obvladam =) ) da je ta dva diska zaznal kot enega samega. Na koncu sem postavil še Sambo. Ustvaril sem eno mapo z imenom SAMBA ter nastavil share in pravice za sebe, v tej mapi pa sem ustvaril še dve mapi SERVIS in PUBLIC. Mapa SERVIS je moja mapa , mapa PUBLIC pa za uporabnike. Torej jaz imam polni dostop do obeh map (SERVIS in PUBLIC), mapo PUBLIC pa sem dodatno nastavil share in dostop za ostale uporabnike. Problem nastane ko prenesem podatke na to glavno mapo in podatki čez noč zginejo!!! Kr neki… Sedaj me zanima če slučajno kdo ve kwa je narobe, jst sumim ker je mapa share-ana v share-ani mapi.

Cowboy6 ::

sej vem da sem zakompliciral... lahko rečete karkoli... kdo bo prej? prvi dobi pivo... :\

hruske ::

Mogoče zna bit to problem, če si mape poimenoval z velikimi črkami, recimo 'SAMBA' in ne 'samba'. Samba ima včasih težave, ker windows ne upoštevajo malih oz. velikih črk, linux pa. Na splošno odsvetujem uporabo velikih črk. Tako v /etc/samba/smb.conf kot za imena datotek.
Rad imam tole državico. <3

Nerdor ::

Odgovor je zelo preprost: Red Hat ima od večnosti probleme s Sambo. Jest sem imel hude probleme že pri RH 5.2 na AlphaPC in x86. Imel sem možnost preizkusiti Fedora Cora 2 (kot tudi RH Ent. 2.1)) in se povezovati s windows mašinami. Vedno se je zgodilo, da sem videl windows mašine, mene so včasih videli ali pa ne. Pisati pa definitivno niso mogli po direktoriju, ki sem ga označil kot Public.
Odgovor: uporabi konkurenčno distribucijo Suse 9.1 ali 9.2. Ravno tako, boš lahko usposobil SATA Raid, kot skonfiguriral Sambo, da bo delovala brez prob.
RH Fedoro pa pusti pri mah! Ne dotiki se tega.. :D Lahko pa poizkusiš s Debian ali Gentoo, če imaš čas spoznavat te dve distro seveda. Drugače pa ti resno priporočam Suse (ravno "taka" je kot Fedora, pa še preizkušeno stabilna distro. )

Cowboy6 ::

ok, hvala za odgovore. sedaj že vlečem dol suse 9.1. pa bomo vidli kam bomo prišli, drugače pa se čujemo :D
Tukaj naj bi bil moj podpis.

Brane2 ::

Če tega ravno ne počneš za zabavo, ne brezveze skakat med distroji. Če stvar ne dela, preberi navodila, zavihaj rokave in zrihtaj zadevo.

Zamenjat celo distribucijo zaradi enega programa je malo trapasto. Kaj boš naredil, ko te bo naseldnji program začel zaj* ?
Spet zamenal distribucijo ? :\
On the journey of life, I chose the psycho path.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samba

Oddelek: Programska oprema
242330 (1622) kiFni
»

Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI] (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
16214987 (10069) Eru

Samba, Linux, Windows XP

Oddelek: Omrežja in internet
201916 (1688) hruske
»

fedora core 2 in samba

Oddelek: Operacijski sistemi
61064 (987) Nerdor
»

kateri Linux

Oddelek: Operacijski sistemi
161492 (1213) MasterMind

Več podobnih tem